"Kanga je igrač za TOP 5 lige, ali zbog njegovih mana nismo dobili nijednu ponudu"

Tako barem tvrdi direktor Sparte Tomaš Rosicki

  • 7
Gelor Kanga, Crvena zvezda, fudbal, Marakana

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Tomaš Rosicki, sportski direktor Sparte iz Praga, dao je jedan intervju češkim medijima u kom je najviše govorio o doskorašnjem vezisti Geloru Kangi!

Tačnije, Rosicki je za podkast "spartanskenoviny" najviše objašnjavao zašto je Gabonac ovog leta završio u Crvenoj zvezdi - odnosno zašto nije ostao na Letni.

- Kangin boravak u Sparti bih podelio u dva dela, na onaj pre i posle korone. Do uvođenja pandemije virusa korona Kanga je zaista radio apsolutno sve što se od njega tražilo i očekivalo. Voleli bismo da i dalje imamo takvog igrača na Letni, ali disciplinovanog i van terena. Ne samo na njemu - počeo je Rosicki i dodao:

- Razmišljali smo o tome da mu ponudimo novi ugovor i bilo je vrlo jednostavno. Kada Kanga ima svoj dan, on opravda svaki cent ugovora. Zbog toga smo došli na ideju da mu ponudimo ugovor na godinu dana, uz opciju da ga zadržimo još jednu sezonu posle toga.

- Svi znamo da je Kanga fenomenalan igrač, inteligentan, kreativan, tehnički obučen savršeno. Ali, takođe ima mane koje to poništavaju. Pričali smo o tome sa trenerom i za nas je jedini način da Kanga ostane bio da probamo da sredimo tu negativnu stranu.

Nastavio je Rosicki da priča o Kanginim manama i činjenici da Sparta nije imala nijednu konkretnu ponudu za njega.

Gelor Kanga, Crvena zvezda, fudbal, Marakana

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

- Kangine mane su toliko velike da tokom njegovog boravka kod nas nismo dobili nijednu jedinu ponudu za njega. Samo su se dva arapska kluba raspitivala za njega, a onda se od zime u priču uključio Trabzon.Bili smo svesni da ne bismo mogli da ga prodamo u slučaju da se vrati na staro.

- Verovao sam da će ga posle nas kao slobodnog igrača uzeti neki jači klub, ili neki osrednji tim iz jačih liga, jer ne bi koštao ništa. Međutim, on se posle Rusije, Srbije i Češke vratio nazad u Srbiju. Niko drugi osim klubova iz tih zemalja žele takvog igrača. On ima kvalitet da igra u ligama petica, zbog načina na koji razmišlja, svoje kreativnosti i inteligencije, ali to nije sve u savremenom fudbalu - rekao je Rosicki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prcko prca a grobarka...

    12. avgust 2020 | 20:44

    Rosicki i Sparta Prag🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️, a ko ste vi uopšte...

  • realno

    12. avgust 2020 | 19:44

    top 5 srbije..u partizanu bi bio 15 igrac..kao da je neki problem u zvezdi bit igracina..sve namjesteno a kad odu vanka..za 3 mjesec s vracaju haha hahha niko se tako ne blamira kao vi..srecom ovi iz kine se ne znaju vratiti pa ih nema po citavih 7 mjeseci..rok upotrebe vani je 45 dana..toliko o vasim zvezdama..

  • Saša

    12. avgust 2020 | 23:18

    Među 5..stranaca najboljih u zvezdi ikada.. Naš gelor kanga.. Dobro došao kanga..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA