≫ 

Kakav preokret! Atalantina bajka umrla za 120 sekundi, PSŽ ide u polufinale i po evropsku krunu!

Parižani slavili sa 2:1 u sjajnom okršaju četvrtfinala LŠ u Lisabonu

  • 49
Erik Maksim Čupo Moting

Foto: Tanjug/AP

Najlepšoj fudbalskoj bajci ove sezone je došao kraj. Skupoceni Pari Sen Žermen odlučio je da prekine euforiju fudbalskih hipstera koji su "sekli vene" proteklih nedelja za Atalantom i posle preokreta u drugom poluvremenu slavio sa 2:1 za plasman u polufinale Lige šampiona.

Nije bilo lako, visio im je mač nad glavom posle prvih 45 minuta kada su igrači u plavo-crnim dresovima vodili golom Hrvata Pašalića, ali je inidvidualni kvalitet Tuhelovog tima u nastavku došao do izražaja. Zapravo, došao je u poslednjim minutima utakmice kada su za samo 120 sekundi golovima Markinjosa i Čupo Motinga Sveci stigli do preokreta i velikog trijumfa.

Trijumfa koji bi mogao da im skine konačno s glave epitet prokletog tima koji je prethodnih godina uprkos velikim ulaganjima ostajao bez plasmana u toliko željeno finale Lige šampiona. Možda baš ovog leta u Lisabonu to pođe za rukom ekipi u koju je Al Kelaifi uložio bogatstvo, PSŽ je pokazao večeras da ima pobednički krakter.

ATALANTA - PARI SEN ŽERMEN 1:2 (1:0)

/Pašalić 27 - Markinjos 90, Čupo Moting 90+3/

 

Istina mora se i Atalanti odati poriznanje, stvarno je dala sve od sebe i igrala dobro 90 minuta sve dok nije popustila pod pritiskom skupocenih zvezda iz prestonice Francuske koje su pokazale zašto vrede toliko koliko vrede.

Opšti je utisak da su Sveci bili malo bolji, iako su u prvih pola sata bili i na konopcima, a pitanje je u kom bi smeru meč otišao da se Nejmar u trećem minutu nije oburkao za sve pare i promašio gol iz neverovatne pozicje.

Atalanta je od starta dodala gas, a inspirisani kapiten Papu Gomez vrhunski je dirigovao jednom od najubojitijih napadačkih mašina na svetu.

Nekoliko trikova i akcija koje je pokrenuo nisu rezultirale golom, ali je italijanski tim nagrađen za upornost u 27. minutu kada se lopta srećno odbila do Pašalića, a Hrvat majstorskom kiflom matirao odličnog Kejlora Navasa i doneo vođstvo svom timu.

 

Taj gol je razdrmao Svece koji su bili bolji sve do odlaska na odmor, a još jedan neshvatljiv promašaj Nejmara iz finiša posle greške defanzivaca Atalante mogao je da ih proganja noćas kada budu legli u svoje krevete. Atalanta je dobro bila taktički postavljena tokom cele utakmice, a Tuhelov tim nije imao odgovor ni u uvodnih 15 minuta u nastavku.

Štoper Đimsiti je imao dobru šansu da poveća na 2:0 u 57, a nakon što je promašio, Tuhel je odlučio da posegne za očajničkom merom i ubaci u igru rovitog Embapea. Taj potez ispostavio se kao presudan. Iako se Atalanta stvarno dobro branila i iz kontri u poslednjih pola sata pretila na drugoj strani, raspala se u samom finišu.

Dobre kombinacije igrača iz Pariza krunisali su Markinjos u 90. i rezervista Čupo Moting u 93. posle pasova Nejmara i Embapea i tako za oko 120 sekundi kreirali jedan od najspektakularnijih preokreta u Ligi šampiona.

U rangu onog Mančester junajteda protiv Bajerna u finalu 1999. godine.

 

 

Rival Svecima u polufinalu biće pobednik duela između Atletika iz Madrida i Lajpciga koji se igra u četvrtak, a na kraju spomenimo i da se PSŽ domogao polufinala Lige šampiona posle 25 godina. Od 1995. čekaju navijači Svetaca ovo veče.

Video: Zvezda dobila najlakšeg rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijac

    12. avgust 2020 | 23:18

    Svaka cast Parizu na prolaz,al me najvise nerviraju sudija sto ovoliko stite Nejmara.Samo veceras bar najmanje u 5 sitacija sam je Nejmar pado a onaj ljes od sudije mu poklanja faul,i posle ne smije niko da krene jace na loptu da ne dobije crveni karton.PO MOJEM MILSLJENJU BAJERN OSVAJA LIGU SAMPIONA

  • Masa

    12. avgust 2020 | 21:39

    Napred Atlanta.

  • Czv forever

    12. avgust 2020 | 23:07

    Totalno ne zasluženo ali psg je pokazao timski duh i kvalitet ovde osim individualnog kvaliteta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA