≫ 

Ko je heroj preokreta Pari Sen Žermena? Došao preko veze kao usluga menadžeru i ušao u istoriju

Zanimljiva priča o momku neobičnog imena i prezimena

  • 1
Erik Maksim Čupo Moting Foto: Tanjug/AP

Pari Sen Žermen je napravio epski preokret i u finišu za samo 120 sekundi savladao Atalantu u četvrtfinalu Lige šampiona sa 2:1. Kao junak trijumfa na kraju se ispostavio onaj na koga niko nije računao. Ni u najluđim snovima.

Kamerunac Erik Masim Čupo Moting (31), koji je svojevremeno stigao u Pariz kao deo "dila" njegovih menadžera koji su prodali Tila Kerera iz Šalkea Svecima za veliku lovu, našao se na pravom mestu i postavio konačan rezultat.

Moting je poslednjeg dana prelaznog roka 31. avgusta 2018. kao sveže otpušten iz Stouka, dobio iznenada šansu "preko veze", a verujemo da ni gazda Parižana Al Kelaifi tada nije ni pomišljao da će upravo nekadašnji napadač HSV-a, Šalkea i Majnca baš večeras da mu spasi kožu i postigne vredan gol.

Svi su se tada pitali zašto je doveden, bar Svecima nije manjkalo napadača u tom trenutku kad je otkupljen i Embape od Monaka, ali eto... Ispalo je dobro.

Posle meča u Lisabonu lično mu je i trener PSŽ-a Tomas Tuhel odao priznanje.

- Želim da kažem nešto o Čupu. Njemu je istekao ugovor, a svakog dana trenira do poslednjeg atoma snage i maksimalno se profesionalno odnosi prema obavezama. To je ta atmosfera u timu iz koje crpimo veliku snagu - rekao je Tuhel posle meča.

Kamerunac je naravno više nego zadovoljan.

- Kada sam ušao u igru pomislio sam ne možemo da izgubimo i odemo kući već večeras. Verovao sam u tim i saigrače, a ostalo je sada već istorija Pari Sen Žermena. Imao sam dobar osećaj i obožavam kada se dese ovako dobri momenti na terenu - ocenio je Moting.

- Već smo osvojili četiri pehara ove sezone, ali ovaj je najvažniji. Zaista verujemo u sebe i to smo i danas pokazali. Svi znaju da imamo top indivudalce, ali smo pokazali i da smo tim. Ova pobeda je važan korak, svaka čast Atalanti, ali srećan sam što smo pobedili - zaključio je Kamerunac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA