≫ 

Godinu dana od najvećeg ludila u istoriji Zvezde: Vradžbina Boaćija za čudo Borjana u danskom blatu

Pre tačno godinu dana viđena je luda penal serija u Kopenhagenu

  • 4

Crvena zvezda je na današnji dan, pre tačno godinu dana, odigrala jedan od najstresnijih mečeva ikada u svojoj istoriji. Bio je to duel protiv Kopenhagena u okviru revanša 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rezultat od 1:1 u Beogradu značio je da je sve otvoreno, a posle gola Boaćija u 17. minutu, delovalo je da su crveno-beli korak bliže plej-ofu. Međutim, gol N'Dojea u 45. minutu, a zatim i crveni karton za Milunovića u 54. minutu preokrenuli su situaciju.

Ali, crveno-beli koje je sa klupe predvodio Vladan Milojević odigrali su herojski preostalih 66 minuta, računajući i produžetke. Izdržali su sve nalete Solbakenovog tima i izborili penale.

Drama je tada dostigla vrhunac, a tokom izvođenja jedanaesterca veliku ulogu odigrala je i bela tačka, koja je tada bila samo "blatnjava tačka".

Upravo tu je teren bio toliko oštećen, da igrači nisu mogli normalno da šutnu penal, već je lopta uvek odskala kada god bi stajnom nogom stali pored lopte i dobijala je nepredvidiv smer posle šuta.

Video: Oranica iz Kopenhagena: Ovako su se namučili fudbaleri dok su izvodili penale

Izvedena su čak 22 jedanaesterca u penal seriji, a heroj Zvezde bio je Milan Borjan, koji je odbranio tri penala u penal seriji, uključujući i jedan koji je Kopenhagenu donosio plasman u plej-of u 5. seriji. Možda mu je u tome pomogla i "vradžbina" Ričmonda Boaćija, koji je izgovorio svojevrsnu molitvu pred penal seriju i "osveštao" rukavice Milana Borjana.

Video: Borjan otkrio šta su on i Boaći radili pred početak penal serije!

Borjan je i sam realizovao jedan penal, u seriji u kojoj je teže bilo pogoditi nego promašiti gol i tako je odveo crveno-bele u plej-of protiv Jang Bojsa, koji su takođe izabranici Vladana Milojevića uspešno prevazišli i drugi put uzastopno su se plasirali u Ligu šampiona.

Bio je to "meč za infarkt" i mnogim navijačima Zvezde nije bilo lako da gledaju penal seriju, koja je ušla u istoriju kao jedana od najstresnijih ikada u istoriji crveno-belih.

Pogledajte i galeriju sa tog meča:

KOPENHAGEN - CRVENA ZVEZDA 1:1, penalima 6:7 (prvi meč 1:1)

(N'Doje 45 - Boaći 17)

Penal serija

0:0 - Marin (prečka)

1:0 - Vind

1:1 - Ivanić

1:1 - Fišer (preko gola)

1:1 - Jevtović (preko gola)

2:1 - Sotiriu

2:2 - Žander

2:2 - Bengston (Borjan brani)

2:3 - Pankov

3:3 - Zeka

3:3 - Jovančić (preko gola)

3:3 - N'Doje (Borjan brani)

3:3 - Simić (preko gola)

3:3 - Bartolec (preko gola)

3:4 - Degenek

4:4 - Nelson

4:5 - Gobeljić

5:5 - Papanajopulos

5:6 - Borjan

6:6 - Gritebust

6:7 - Pankov

6:7 - Vind (Borjan brani)

Parken stadion.

Kapacitet: 38.065.

Sudija: Gediminas Mažejka (Litvanija)

KOPENHAGEN (4-4-2): Gritebust – Varela (od 81. Bartolec), Papajanopulos, Nelson, Bengtson – Holse (od 74. Bjel), Zeka, Stage (od 60. Falk), Fišer – Vind, Ndoje.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 46. Žander) - Kanjas (od 58. Pankov), Jovančić - Vukanović (91. Jevtović), Marin, Ivanić - Boaći (od 81. Simić).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grta

    13. avgust 2020 | 12:06

    Dr Milojevic...

  • Budak

    13. avgust 2020 | 12:44

    A kada dodjes na F4 a tamo sve blista,sve bljesti od sjaja...jel znate vi kk🥫kako je to!? Ne znate,naravno da ne znate😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA