Kapiten Švajcarske na kraju karijere objasnio zašto je protiv Srbije slavio kao Šaćiri i Džaka

- To je bio najekstremniji meč u mojoj karijeri - prisetio se Štefan Lihtštajner

  • 1
Foto: blick.ch/printscreen

Legendarni kapiten švajcarske reprezentacije Štefan Lithštajner odlučio je da u 36. godini završi karijeru, a za Blik je sumirao sve što je uradio tokom nje.

Ono što je posebno izdvojio bio je meč protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, koji je Švajcarska dobila sa 2:1 i tako obezbedila plasman u nokaut fazu umesto Orlova.

Švajcarci su savladali Srbiju sa 2:1, iako je naš tim poveo golom Aleksandra Mitrovića u prvom poluvremenu. Uzvratili su Švajcarci preko Granita Džake i Đerdana Šaćirija, koji je postigao gol u nadoknadi vremena.

Da sve bude još gore za Srbiju i sve naše navijače, golove su postigli igrači rodom sa Kosova, albanskog porekla, koji su slavili pokazivajući albanski simbol sa prekrštenim rukama koje simbolizuju orla.

Iako je Fudbalski savez Švajcarske kaznio Šaćirija i Džaku za takvo slavlje, identično je proslavio i kapiten reprezentacije, Štefan Lihtštajner, koji je takođe pokazivao dvoglavog orla.

O samom meču protiv Srbije i slavlju, prisetio se na kraju karijere i istakao da je to bio najekstremniji meč u njegovoj karijeri.

- To što sam slavio sa dvoglavim orlom? Pokazao sam solidarnost sa mojim saigračima, i tada, ali i u budućnosti. To je ono što nam je potrebno i tokom korona krize. U smislu emocija, meč protiv Srbije je bio najekstremniji, jer smo imalo mnogo igrača albanskog porekla. A onda gol u 90. minutu, bilo je ludilo - opisao je Lithštajner.

Video: Navijači Liverpula iz Beograda skandirali Šaćiriju: Gnjilane je srce Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    13. avgust 2020 | 18:45

    To samo pokazuje da se nimalo ne razlikuje od siptara, bar kada je odnos prema Srbima u pitanju. Nama je svejedno, demoni sa zapada ili sa juga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA