≫ 

Lajpcigov istorijski plasman u polufinale Lige šampiona, Nagelsman "ubio" kukavicu Simeonea

Mladi trener očitao lekciju daleko iskusnijem kolegi, izborio megdan sa Pari Sen Žermenom

  • 17
lajpcig Foto: Tanjug/Ap

Posle lisabonskog trilera u režiji Atalante i Pari Sen Žermena, novi, dan kasnije, priredili su Lajpcig i Atletiko Madrid posle kog je nemački predstavnik, golom u 88. minutu, prošao u polufinale Lige šampiona.

Julian Nagelsman je nadmudrio Dijega Simeonea, slavio je njegov tim 2:1 (0:0) i zasluženo ide na megdan Parižanima.

Pao je Čolo na ovom ispitu, nije umeo da materijalizuje nalet njegovog tima i gol za egal, nije ostetio trenutak i strogu defanzivu rivala, učinio je glupost tako što je povukao tim, kao da ga je čuvao za produžetke, a onda je surovo kažnjen.

Kao da je zaboravio da igra protiv nemačkog tima.

Savršeno su igrači Lajpciga iskombinovali u akciji koja je prethodila pobedničkom golu, rezervista Tajler Adams je ostao potpuno sam na ivici kaznenog prostora, šutirao, lopta zakačila Stefana Savića, promenila pravac i prevarila Oblaka.

Gol za istoriju kluba koji postoji od 2009. godine, za prvo polufinale Lige šampiona u koje ga je uveo 33-godišnji trenerski genije Nagelsman.

Sve vredno pomena u Lisabonu desilo se u drugom poluvremenu koje je, za razliku od monotonog i tvrdog prvog, bilo sadržajnije, efikasnije, potpuno drugačije i uzbudljivije.

Već je Olmo u 50. minutu "otvorio" utakmicu, pogodio nakon centaršuta Sabicera iz akcije koju su igrači Red Bula strpljivo gradili, pripremili i ostavili Sabiceru i Olmu da reše ono najvažnije - iskreiraju centaršut i egzekuciju.

Nije posle imao kud Simeone, odmah je u igru ubacio Žoaoa Feliksa, a ovaj pokazao da je neopravdano presedeo na klupi čitavo poluvreme i malo drugog poluvremena, kao žrtva taktike svog trenera. Poigravao se Portugalac sa rivalima, brzo i iskreirao akciju iz koje je dobio priliku da pogodi za izjednačenje. Prethodno je Atletiko dobio penal upravo posle kombinacije Feliksa i Koste, a mlađani Portugalac matirao Gulašija.

FK Lajpcig - FK Atletiko Madrid Foto: Tanjug/AP

Bio je to vrhunac dominacije Atletika u tom periodu, potpuno su sabili nemački tim "u krilo" njihovog golmana, pa se i očekivao nastavak takvbog odnosa snaga. Međutim, Simeone nije želeo zaletanje, pomerio je Feliska i Moratu daleko od gola Red Bula, tamo gde su bezopasni, po inerciji su se povlačile i ostale linije španskog tima, a Lajpcig ne samo što je "došao do daha", već je počeo i da osvaja prostor.

Poslednjih deset minuta Lajpcig je gospodario igrom, i konačno, zadao šokantan udarac bojažljivom Simeoneu.

Vrhunsku akciju izveli su igrači nemačkog tima, sjajnu dijagonalu iz sredine na levu stranu dobio je Anhelino, odmah uposlio Adamsa skroz na kapici kaznenog prostora, a ovaj, nebranjen, i uz malo sreće (lopta pogodila Savića), završio posao, bacio saigrače i Nagelsmana u trans.

FK Lajpcig - FK Atletiko Madrid Foto: Tanjug/AP

Red Bul Lajpcig - Atletiko Madrid 2:1

(Olmo 50, Adams 88 - Feliks 71.p)

RED BUL LAJPCIG: Gulaši, Halstenberg, Upamekano, Klosterman, Anhelino, Sabicer, Kampl, Lajmer, Nkunku, Poulsen, Olmo.

ATLETIKO MADRID: Oblak, Tripie, Savić, Himenez, Lodi, Saul, Erera, Koke, Karasko, Ljorente, Kosta.

Parovi četvrtfinala Lige šampiona (Lisabon, jedan meč)

Atalanta - Pari Sen Žermen 1:2

(Pašalić 27 - Markinjos 90, Čupo-Moting 90+3)

Lajpcig - Atletiko 2:1

(Olmo 50, Adams 88 - Feliks 71)

Barselona - Bajern 14.08

Mančester Siti - Lion 15.08

dani olmo Foto: Tanjug/Ap
FK Lajpcig - FK Atletiko Madrid Foto: Tanjug/AP
FK Lajpcig - FK Atletiko Madrid Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    13. avgust 2020 | 23:27

    Ispao je covek koji igra najgori i najruzniji fudbal u istoriji ove igre. I izuzetno mi je drago. Pobedio je fudbal.

  • JonBonesJones

    13. avgust 2020 | 23:05

    Jedna fudbalska bajka zvana Atalanta juce se tragicno zavrsila,ali zato ostala je druga nedorecena fudbalska bajka koja se zove Rasen Ball Leipzig :)

  • BuRAZ

    13. avgust 2020 | 23:02

    Jedna fudbalska bajka zvana Atalanta juce se tragicno zavrsila,ali zato ostala je druga nedorecena fudbalska bajka koja se zove Rasen Ball Leipzig :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA