≫ 

Lajpcig srušio rekord Crvene zvezde star 63 godine!

I ovo dovoljno govori o velikom uspehu Bikova

  • 7
FK Lajpcig - FK Atletiko Madrid Foto: Tanjug/AP

Pobedom protiv Atletika rezultatom 2:1, fudbaleri Lajpciga su postali najmlađi tim od osnivanja koji je uspeo da stigne do polufinala Lige šampiona!

Bikovi su osnovani pre 11 godina i srušili su rekord koji je držala Crvena zvezda još od sezone 1956/57, kada su crveno-beli takođe igrali polufinale KEŠ - takmičenja koje je nasledila upravo LŠ. Bikovi su, takođe, četvrti fudbalski klub koji je sa 25 godina istorije ili manje igrao četvrtfinale najelitnijeg takmičenja

Zvezda je polufinale igrala samo 12 godina od osnivanja, a najtrofejniji srpski klub je tada ispa od Fjorentine. Podsetimo, posle 1:0 za Italijane u Beogradu, u revanšu nije bilo golova.

Lajpcig je, inače, te 2009. godine igrao petu ligu i već 2016. su se plasirali u Bundesligu. Sa klupe ih vodi trener koji ima 33 godine i koji je mlađi od Lionela Mesija, Luisa Suareza, Kristijana Ronalda...

Vredi pomenuti da je Lajpcig do polufionala stigao bez svog najboljeg strelca Tima Vernera kog su nedavno prodali Čelsiju. Nemac je ove sezone u LŠ dao četiri gola i imao dve asistencije na osam mečeva.

Inače, nemački tim će se za finale boriti protiv Pari Sen Žermena, dok će se drugi polufinalni par dobiti posle mečeva Mančester Siti - Lion i Bajern - Barselona.

>>> U prva tri kola Superlige najefikasniji tim je Spartak sa 10 golova, a upravo Subotičani večeras (19.00) gostuju Zvezdi na Marakani. Opklada GG3+ nosi kvotu 2,15, a kombinazzija 1&3+ 1,52. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Spartak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA