3 ključne stvari za Barsa - Bajern: Duel 2 gol mašine, bitka za jedinicu Nemačke i misterija Kutinjo

Čeka nas spektakl od 21.00 u Lisabonu

  • 3
Leo Mesi, Robert Levandovski Foto: Tanjug/AP

Pred nama je spektakl u četvrtfinalu Lige šampiona gde se sastaju Barselona i Bajern Minhen. Po mnogima je ovo finale pre finala, a duel u Lisabonu biće posebno interesantan i zbog duela dve najveće zvezde timova i najboljih strelaca, Lionela Mesija i Roberta Levandovskog.

Ko je bolji, Mesi ili Levandovski?

Mesi je magičnim golom protiv Napolija i sjajnom partijom pokazao da je u sjajnoj formi, a isto je i sa Levandovskim koji je protiv Čelsija postigao dva gola i nastavio svoju brutalnu golgetersku seriju i trenutno je ubedljivo vodeći strelac Lige šampiona sa 13 postignutih golova, 3 više od Erlinga Halanda.

Mesi je ove sezone u svim takmičenjima postigao 31 gol, dok Levandovski igra sezonu života i postigao je 53 gola u svim takmičenjima. Nema sumnje, sve oči fudbalske javnosti biće uprte u njega i Mesija.

Nojer ili Ter Štegen za jedinicu Nemačke

Uli Henes, Manuel Nojer, Ter Stegen Velika polemika u Nemačkoj povela se po pitanju jedinice na golu reprezentacije; Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Alexander Hassenstein/Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Ali, isto će biti i sa golmanima na ovom meču, jer će ovo biti i svojevrstan duel za "jedinicu" na golu Nemačke. Tokom čitave sezone

Borba Nojera i Ter Štegena za prvog čuvara nemačke reprezentacije dostigla je vrhunac negde u periodu kada je Zvezda gostovala Bajernu u grupnoj fazi Lige šampiona, pa je centralna tema medija u Nemačkoj bila upravo to pitanje, a ne duel sa crveno-belima.

Tada je i prvi čovek Bajerna Uli Henes uputio oštre reči Ter Štegenu, a Bajern je čak najavio i moguć bojkot reprezentacije.

Biće ovo bez dileme ključna bitka dva golmana i onaj uspešniji mogao bi da zaradi poverenje seletkora Joakima Leva za reprezentativne akcije u budućnosti.

Kutinjo protiv svojih za sopstvenu budućnost

Phillippe Coutinho, Filip Kutinjo Kutinjo protiv svog matičnog kluba kreira sopstvenu budućnost; Foto: Marko Jovanović

Poslednja veoma bitna stvar jeste i uloga Filipa Kutinja u ovom meču. Ne očekuje se da bude u startnoj postavi, ali mogao bi da ima važnu ulogu džokera na ovom meču.

Kutinjo je u Bajernu na pozajmici upravo iz Barse, a njegova partija protiv njegovog matičnog kluba mogla bi da odredi i njegovu dalju budućnost kao i to gde će nastaviti karijeru, jer za sada nije ubedio Bajern da je pravo rešenje za otkup ugovora i višemilionski transfer, dok ni u Barsi nije briljirao, pa je i poslat na pozajmicu. Dobra partija protiv Barse ne bi oduševila njegov matični klub, ali bi mogla da mu omogući veliki transfer u neki od klubova koji ga žele, a možda ubedi čak i Bajern da je vredan uloženih miliona.

Video: Analiza 5 najjačih parova kladionice: Kiša golova u meču Barse i Bajerna, moguća iznenađenja u LE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA