Lajpcig posle Vernera može da izgubi još jednog paklenog igrača zbog niske klauzule u ugovoru

Dajo Upamekano je partijom protiv Atletika posebno skrenuo pažnju na sebe

  • 2
Dajo Upamekano, Timo Verner, Red Bul Lajpcig Foto: Guliver/Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Francuski štoper Dajo Upamekano bio je jedan od igrača utakmice u pobedi Lajpciga nad Atletiko Madridom koja je njegovom timu donela plasman u polufinale Lige šampiona. Ovaj 21-godišnji francuski štoper dominirao je u odbrani svog tima i bio je poput zida za napadače Atletika.

Čak ni prljavi Dijego Košta nije mogao ništa protiv mladog Francuza, koji je bez dileme budućnost reprezentacije i jedan od najboljih štopera za narednih 10 godina.

Lajpcig može da bude prezadovoljan njegovom igrom protiv Atletika, jer je imao 82 odsto osvojenih duela, veliki broj uspešnih dugih lopti, 5 puta je otklonio opasnost, imao 3 presecanja, dva puta je oduzeo loptu i zaradio je visoku statističku ocenu.

Poslednjih godinu dana Upamekana su povezivali sa mnogim drugim velikim evropskim klubovima. Jedan od njih bio je Milan, a razlog je verovatno bio najavljeni dolazak Ralfa Rangnika na San Siro, koji se kasnije izjalovio, ali su za stamenog štopera zainteresovani i Arsenal i Čelsi.

Posle partije protiv Atletika bez dileme će ostati u "tefteru" mnogih drugih evropskih velikana.

Ono što sada posebno može da brine Lajpcig jeste klauzula koju Upamekano ima u svom ugovoru od 42 miliona evra. Kiker je otkrio da je to iznos koji je neophodan za dovođenje štopera.

Time bi Lajpcig mogao da ima faktički preslikanu situaciju sa transferom Tima Vernera, koji je ovog leta prešao u Čelsi za 53 miliona evra, koliko je iznosila klauzula za najboljeg igrača Lajpciga u sezoni na izmaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🏴‍☠️

    14. avgust 2020 | 17:15

    Da, ali to vazi od jula sledece godine, sad mogu da odbiju sve ponude. Ali naravno da ce neko dati 60mil za onakvog igraca. Ako Kulibali vredi 80 kao sto kazu, vredi i on, bar toliko.

  • Bas

    14. avgust 2020 | 17:16

    Cuj za samo 42 miliona a odigrao jednu utakmicu dobro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA