Arsenal pokrenuo istragu zbog preskupog transfera Pepea: Klub je hteo Zahu, a onda je došao Edu...

Arsenal istražuje da li je pogrešio

  • 3
Nikolas Pepe, Arsenal Foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney

Nikolas Pepe je prošlog leta stigao u Londona i na Emirejts za 80 miliona evra, a u klubu nameravaju da ispitaju da li su Pepea preplatili i zbog koga je do toga došlo.

Na stranu njegovih osam golova i deset asistencija, Pepe je zadovoljio u prvoj sezoni uprkos tome što ovaj 25-godišnjak nije igrao konstantno dobro i imao je oscilacija.

U klubu veruju da je negde došlo do internog propusta po kom je takav transfer odobren, iako je mogao biti i manji.

Tobdžije su prema pisanju ESPN negirale internu istragu u klubu, ali je ovaj posao preispitivan u sklopu šireg procesa skautinga i dovođenja igrača u Arsenal.

Tako su baš poslednjih nedelja iz kluba otpušteni skauti Fransis Kađigao, Brajan Mekdermot i Brajan Klark, ali i nekoliko starijih zaposlenih širom Evrope.

Ono na šta je Arsenal stavio akcenat je to što Lil, odakle je Pepe došao ima tesan finansijski okvir, a Tobdžije su platile unapred više od 20 miliona, da bi ostatak plaćali u ratama.

Pepe jeste privlačio pažnju i pre dolaska u Arsenal ali ESPN piše da su mnogi skauti drugih klubova bili zapanjeni cenom koju je platio engleski klub.

Unaj Emeri je u to vreme hteo Vilfrida Zahu, a tri nedelje pre dolaska Pepea, u Arsenal je kao tehnički direktor došao Edu, koji je na kraju i predstavio novog igrača.

Kočnica u poslu sa Zahom iz Kristal Palasa bilo je to što je Palas hteo veći deo novca unapred, pa se Arsenal okrenuo Pepeu, a klub je u međuvremenu otpustio i Taja Gudena, glavnog skauta u Francuskoj.

Ukupno, otpušteno je 55 ljudi zbog smanjenja troškova, ali će Arsenal verovatno nastaviti da preispituje i kako se zaduživao kod kupovine igrača koje je plaćao velikim sumama.

Video: Sadik kao Ronaldo, petom matirao golmana Javora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biznismen

    14. avgust 2020 | 18:42

    Svi bili u talu. Trener, skauti, menadžeri a ovce iz Amerike platili 😀

  • Šone

    14. avgust 2020 | 18:18

    E da mi je da vidim u Zvezdi ovakvu istragu. Više bih se obradovao nego lš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA