≫ 

Mesi doživeo poniženje života: Bajern sa osam golova uništio Barsu i poslao je na istorijski remont!

Verovatno najgori poraz u istoriji katalonskog kluba

Portugal Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajern Minhena igraće u polufinalu Lige šampiona protiv Mančester Sitija ili Liona, posle potpunog demoliranja Barselone u neverovatnom meču na stadionu Luž u Lisabonu - 8:2!

Dva tima su odigrala jednu od najluđih utakmica ove sezone u kojoj je sve pucalo u napadu Bajerna, a pucalo je po svim šavovima i u odbrani Barselone.

Lionel Mesi za sve ove godine nije video poniženje kakvo je Bajern za svega pola sata priredio katalonskom gigantu sa četiri gola u mreži Mark Andre Ter Štegena i meču dve teške napadačke artiljerije.

Samo prvo poluvreme bilo je sadržajnije od mnogih celih grupa Lige šampiona i nešto bolje ga je započela Barselona.

Već u trećem minutu lopta ide kroz odbranu za Luisa Suareza i samo su brzina i prisebnost Manuela Nojera sprečile gotovo siguran gol na semaforu za Barsu.

Samo minut kasnije, šok po španski klub jer je Ivan Perišić prošao po levoj strani, preciznom loptom je na ivici šesnaesterca našao Tomasa Milera, ovaj je odigrao za Levandovskog, Poljak mu je poslao povratnu, a Miler je šutirao nisko i pogodio mrežu za 1:0.

FK Bajern, Barselona

Foto: Tanjug/AP

Barselonu ovaj gol nije previše poremetio, pa se već u sedmom minutu došlo do 1:1. Đordi Alba je prošao levim krilom, poslao je centaršut koji je David Alaba uklizavanjem ispred Suareza pretvorio u autogol za izjednačenje.

Samo dva minuta kasnije, u devetom minutu Suarez se našao u šansi, kada se tresla i stativa Nemaca i pitanje je šta bi se dalje dešavalo da je ta lopta ušla.

Bavarci su se oslobodili pritiska posle pet, šest minuta i igralo se uravnoteženo do 20. minuta kada kreće potpuna "ludnica".

Bajern je poveo sa 2:1 u 22. minutu kada je Gnabri ukrao loptu između Semeda i Serđija Roberta koji su katastrofalnim dodavanjem zakuvali sebi čorbu.

FK Bajern, Barselona

Foto: Tanjug/AP

Gnabri ih je ostavio u prašini, povukao napad sredinom i odložio loptu levo za Perišića koji nije mnogo oklevao nego je opalio po njoj.

Ter Štegen ju je zakačio nogom, ali je ona otišla visoko i ipak se zakucala u njegovu mrežu za vođstvo Bajerna.

Ova greška kao da je potpuno demoralisala odbranu Barselone koja je do kraja poluvremena samo srljala iz kiksa u kiks.

Bajern je u međuvremenu namirisao "krv" i to je nameravao da iskoristi po svaku cenu. Uspeo je već u 28. minutu kada je Leon Gorecka odigrao iz prve pas preko odbrane za Gnabrija, ovaj je bez problema nadtrčao Klemona Lenglea i dao gol za 3:1.

Barselona

Foto: youtube.com

Samo minut kasnije Ter Štegen je lošim dodavanjem sa svog gola umalo častio Levandovskog još jednim golom, ali je Robertu odbranio čist zicer odmah posle greške.

Međutim, ni to ga nije spasilo u 31. minutu kada je Džošua Kimih prošao po krilu, centrirao do prve stative za Milera, a Tomas drugim golom za 4:1 ponizio Barsu za pola sata.

Do kraja poluvremena je viđeno tek nekoliko manjih šansi, u jednoj se našao i Suarez pa je bilo jasno da samo jedna linija Barselone pokušava nešto više da uradi - ona ofanzivna.

Antoan Grizman se u nastavku našao na terenu umesto Serđija Roberta, ali ni to nije pomagalo ekipi kod koje se ime Lionela Mesija gotovo nije moglo ni čuti u prenosu ni njegovo prisustvo videti na terenu.

Portugal Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Bajern je do 55. minuta imao dve šanse, jednu kada je Perišić šutirao nisko i jako, a Ter Štegen je odbranio i jednu kad mu je poništen pogodak.

Bavarci su išli u kontru, Miler je bio iza leđa odbrane rivala i uposlio je Levandovskog koji je uzalud tresao mrežu.

I baš kada je delovalo da Nemci drže uzde čvrsto u rukama, Barselona daje gol. Duga lopta ide iz dubine Frenkiju De Jongu na levom krilu, Holanđanin vraća u sredinu za Suareza, a Urugvajac sjajnom fintom vara Boatenga i pogađa za 4:2.

Bajern, Barselona

Foto: Tanjug/AP

To je bio gol nade za Barselonu, ali nade koja nije dugo trajala. Alfonso Dejvis u 63. minutu dribla Semeda sa strane, ulazi u sredinu i lagano asistira Kimihu kroz više igrača Barselone koji su još jednom bili pogubljeni.

Kimih se ubacio iz drugog plana i lagano sa pet metara rešio akciju pogotkom za 5:2. Bajern je i nakon toga imao šansu, čistu, preko Komnaa kome je Đorbi Alba uklizao i presekao loptu upućenu prema praznom golu u 68. minutu.

Lopta je otišla preko prečke u korner, a igrači Barselone su posle toga delovali potpuno demotivisano da na terenu nešto menjaju. To im se protiv nezaustavljivih Nemaca osvetilo još nekoliko puta.

Bajern, Barselona

Foto: Tanjug/AP

Na terenu se od 76. minuta našao i igrač Barse na pozajmici u Bjaernu Filipe Kutinjo, kada je zamenio Gnabrija.

I on je uspeo da postigne golove do kraja meča, a još jedan je postigao i Levandovski i to u razmaku od 82. do 86. minuta. Levandovski je tresao mrežu prvi u 82. minutu posle centaršuta Kutinja.

Sudija je proverio sa VAR sobom da li je Poljak bio u ofsajdu i gol je ostao važeći. Tri minuta kasnije Kutinjo je levo dobio pas od Milera, prišao je i uklizavanjem šutirao u bliži ugao za 7:2.

Nije proslavio pogodak koji je postigao, ali je već četiri minuta kasnije postavio konačan rezultat kada je prihvatio dodavanje Alkantare pred golom Barselone i sproveo ga u mrežu.

Bajern će u polufinalu igrati protiv Mančester Sitija ili Liona koji svoj meč igraju u subotu.

Drugo poluvreme:

Portugal Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

90+2 minut - KRAJ! Bajern je u polufinalu Lige šampiona i Barselona je prvi tim koji je u nokaut fazi Lige šampiona primio čak osam golova - 8:2 na kraju.

89. minut - OSAM GOLOVA BAJERNA! Drugi gol Kutinja za 8:2!

86. minut - GOOOOOOL! Kutinjo pogađa za 7:2! Brazilac nije slavio pogodak protiv svog kluba, a Barselona nije primila sedam golova još od 1949 godine i utakmice sa Valensijom!

82. minut - GOOOOOL! Levandovski pogodio za 6:2! Nestvarno šta se dešava Barseloni. Kombinovali su igrači Bajerna, Kutinjo je na kraju dobio loptu i centrirao u peterac gde je Robert bio sam i lagano je glavom spustio loptu u mrežu. Sudije iz VAR sobe su potom proveravale pogodak, a glavni arbitar je utvrdio da je on regularan.

80. minut - Bajern čuva loptu, uglavnom napadaju Koman i Dejvvis, a Barselona se brani sabijena u svoj kazneni prostor

76. minut - Filipe Kutinjo na terenu protiv svog matičnog kluba, a Leo Mesi je konačno prodorom uspeo da se probije do pozicije za šut i da je bio malo snažniji i precizniji, opasno bi ugrozio Nojera.

Portugal Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

73. minut - Bajern je sada malo oborio tempo i čuva loptu i snagu ali vreba svaku šansu za gol, Barselona se praktično predala jer njeni igrači ni na sredini ne deluju kao da mogu nešto da promene.

68. minut - Alba spasava svoj gol! Uklizao je na čistom šutu Komana tek što je Kingsli ušao u igru i to posle greške Semeda. Lopta je od Albine noge otišla preko gola u korner umesto u mrežu.

66. minut - Flik osvežava u ofanzivi, Perišića na terenu menja Kingsli Koman, a izmenu pravi i Kike Setijen koji je ubacio Fatija u igru.

 

63. minut - GOOOOOOOL! Alfonso Dejvis je pobegao Nelsonu Semedu na krilu, prošao levo, dodao Džošui Kimihu i kao na video igrici Bajern dolazi do 5:2.

60. minut - Visoki presing Bajerna, Nemci znaju da moraju odbranu da pritiskaju da bi dali još neki gol. Jedna takva akcija donela je dobru poziciju sa 19 metara za šut Perišića koji je "debelo" omašio.

57. minut - GOOOOOL! Barselona se vraća u igru 4:2! Duga lopta za Frenkija De Jonga na krilu, Holanđanin vraća u sredinu za Suareza koji kreće napred i fantastičnim driblingom izbacuje Džeroma Boatenga i šutira u donji desni ugao. Nojer nemoćan, Barsa opet ima kakvu takvu nadu.

 

53. minut - Gol Levandovskog posle kontre Bajerna. Miler je dobio loptu u ofsajdu, odložio je pred peterac za Levandovskog, ali je nedozvoljena pozicija bila jasna, pa gola nije bilo. Bajern do sada ima neverovatnih 16 pokušaja da ugrozi gol Barselone. Malo je timova koji tako mogu da terenski dominiraju nad ekipom iz Katalonije.

49. minut - Šut Perišića sa dvadesetak metara, jako i nisko, brani Ter Štegen!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, Antoan Grizman je poslat na teren umesto Serđija Roberta. Setijen po svaku cenu mora da vadi fleke iz prvih 45 minuta.

Prvo poluvreme:

Bajern, Barselona

Foto: Tanjug/AP

45. minut - Suarez u solidnoj šansi, šutirao je sa distance, ali je lopta išla direktno u Manuela Nojera i on je odbranio.

42. minut - Tijago gubi loptu na sredini terena, Suarez je uzima i vuče kontru, s leđa ga obara Džerom Boateng i dobija žuti karton. Ludnica u Lisabonu se nastavlja, ali Barsi jedino napad igra koliko-toliko. Odbrana je horor.

Bajern, Barselona

Foto: Tanjug/AP

39. minut - Robert Levandovski nadskače Artura Vidala u šesnaestercu Barselone posle kornera, ali šutira glavom direktno u golmana Blaugrane i Ter Štegen nema mnogo problema da odbrani.

36. minut - Još jedna šansa za Bajern u 32. minutu i promašaj, pa pet minuta mirnije igre do nove greške igrača Barselone u odbrani i šuta Perišića preko gola.

31. minut - GOOOOOOL! Miler povećava na 4:1! U odbrani Barselone kao da igraju potpuni amateri ili kadeti. Lengle nije mogao da uradi ništa Mileru na prvoj stativi posle centaršuta Kimiha i Tomas je drugim golom na meču produbio agoniju katalonskog kluba.

 

29. minut - Neverovatna greška i odmah iskupljenje Ter Štegena! Poklonio je loptu očajnim dodavanjem svom igraču, Levandovski je presekao pas i izašao sam pred Ter Štegena i Mark Andre mu je odbranio čist zicer. Samo minut posle trećeg gola Bajerna!

28. minut - GOOOOOOOL! Bajern vodi 3:1! Gnabri daje gol samo nekoliko minuta posle asistencije za Perišića. Uspeo je da se izbori sa defanzivcem španskog kluba, izađe sam ispred Ter Štegena i pogodi malu mrežu.

 

27. minut - Sada prilika za Bajern, Levandovski je posle odbitka udario loptu slabo i Ter Štegen je taj udarac iz blizine odbranio.

26. minut - Barselona opet nešto više napada, Pike je bio tamo u kaznenom prostoru posle centaršuta Mesija kada je lopta prozujala pored stative Nojera. Ipak, bio je ofsajd.

22. minut - GOOOOOL! Bajern ponovo vodi, 2:1 za Nemce! Semedo i Serđi Roberto su napravili amaterski kiks dodavanjem pred svojim kaznenim prostorom, ukrao im je loptu Gnabri, povukao i odložio levo za Ivana Perišića, a ovaj je sa leve strane iskosa šutirao. Ter Štegen je kačio loptu nogom tek toliko da ona ode visoko i od prečke se odbije u mrežu.

17. minut - Ravnoteža na terenu u poslednjih nekoliko napada, Bajern se malo konsolidovao, pa su njegovi igrači aktivniji i agresivniji. Gorecka je posle kornera probao glavom, ali je šutirao preko gola.

 

12. minut - Konačno malo Bajern da se oslobodi pritiska posle pet, šest Barsinih minuta, Dejvis prolazi po krilu, centrira ali se igrači Barselone brane i Bajern dobija korner iz kog ništa ozbiljnije nije proizišlo.

9. minut - Nova opasna akcija Barsleone, Nojer brani Suarezu posle fantastičnog dodavanja kroz sredinu po zemlji. Nojer je bio na iskušenju, a onda je gol Bajerna spasila i stativa.

7. minut - GOOOOOOL! Barselona je izjednačila na 1:1! Kontra Blaugrane po boku, kao i nekoliko minuta ranije, ovog puta sa leve strane, vukao ju je Đordi Alba koji je spustio loptu u kazneni prostor, a tamo je ispred Suareze probao da reaguje David Alaba koji je u maniru napadača savladao sopstvenog golmana!

 

4. minut - GOOOOOOOL! Bajern vodi 1:0. Samo minut nakon što je Barsa opasno zapretila, lopta sa levog krila pred kazneni prostor za Milera, ovaj spušta za Levandovskog, Robert odigrava dupli pas Mileru, a ovaj sa desetak metara pronalazi mrežu Mark Andre Ter Štegena za prednost Bajerna.

 

3. minut - U kakva šansa za Barselonu! Prodor i kontra sa desnog krila, centaršut na suprotnu stranu i Nojer koji spasava gol ispred Luisa Suareza!

Uoči meča:

Lionel Messi, Lionel Mesi

Foto: Tanjug/AP

Bajern je ove sezone u elitnom takmičenju dominantna sila sa kojom se neslavno suočila i Crvena zvezda, dok je Barsi Liga šampiona šansa da spasi sezonu.

U Španiji je ostala bez titule u finišu šampionske trke, pa će meč sa Bajernom biti verovatno i test strpljenja uprave Blaugrane prema treneru Kike Setijenu.

SASTAVI EKIPA:

Bajern Minhen (4-2-3-1): Nojer - Alaba, Boateng, Kimih, Dejvis - Alkantara, Gorecka - Miler, Gnabri, Perišić - Levandovski. Trener: Hansi Flik. Rezerve: Ulrajh, Hofman, Odriozola, Zule, Havi Martinez, Kutinjo, Kuisans, Ernandez, Toliso, Koman, Cirkci, Musijala.

Barselona (4-3-3): Ter Štegen - Pike, Lengle, Alba, Semedo - Buskets, S. Roberto, De Jong - Vidal, Mesi, Suarez. Trener: Kike Setijen. Rezerve: Neto, Rakitić, Injaki Penja, Dembele, Grizman, Žunior Firpo, Puig, Fati, Arauho, Monću, Mingueza, Reis.

Video: Novo vođstvo Zvezde, Ben ponovo strelac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    14. avgust 2020 | 22:32

    i mi se kao cudimo kad zvezda primi 5 u ligi sampiona

  • salko

    14. avgust 2020 | 23:15

    Da li ovi sto komentarisu znaju da je fudbal ekipni sport.Prozivati Mesija nakon ovakve igre odbrane Barselone moze samo neko ko nikad nije sutnuo loptu.Ovakva konfuzija u odbrani nije vidjena ni u amaterskim ligama.Zar mislite da postoji napadac koji bi mogao nesto uradit, a golman i zadnja linija izgledaju kao skupina rekreativaca?!

  • Др

    14. avgust 2020 | 22:44

    Јбт, сада слободно можемо да кажемо да је наша Звезда јака као Барса!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA