≫ 

Flik ima istoriju mučenja rivala: Sa "Pancerima" gazio Brazil, sad je rasturio Barsu u paramparčad

Veliko iskustvo je iza prvog trenera Bavaraca, sada ga sjajno prenosi na svoj tim

  • 2
hans diter flik Foto: Tanjug/Ap

Jirgen Klop je sa Liverpulom osvojio sve što se moglo osvojiti prethodne i ove godine, Julian Nagelsman je sa 33 godine uveo Lajpcig u polufinale Lige šampiona, a Hans Diter Flik ili jednostavno Hansi Flik sa Bajernom, dan kasnije, učinio je da Barselona sa Mesijem izgleda kao nižerazredni klub!

Jasno je, nemački treneri su svetski vladari fudbala.

Fliku nije nepoznato ovakvo ponižavanje rivala, bio je deo stručnog štaba nemačke reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Brazilu kada su "Panceri" rasplakali selekciju domaćina u polufinalu, deklasirali je 7:1.

Prošao je Flik dugogodišnju školu kod Joakima Leva, čak osam godina učio od selektora Nemačke, upijao, razvijao se kao trener, sticao pobednički menatlitet, a prošle godine ukazala mu se šansa života u Bajernu posle otkaza Niki Kovaču.

Široj fudbalskoj publici Flik nije delovao kao najbolje rešenje da smiri svlačionicu Bavaraca koja u nije bila na istim talasnim dužinama sa Kovačem. Uspeo je Hansi da je ujedini i zavlada njom, a to je u Bajernu veoma težak zadatak. Od tada, Bavarci znaju samo za jedno - da melju sve rivale koji im se nađu na putu.

hans diter flik Foto: Tanjug/Ap

Koliko je Flik pozitivno uticao na igrače Bajerna govori i izjava Leona Gorecke pred meč protiv Zvezde u Beogradu u okviru grupne faze Lige šampiona.

- Trenutno se osećamo veoma dobro sa ovom taktičkom orijentacijom. Hansi ima veoma pozitivnu prirodu, veliku empatiju i puno socijalnih veština sa igračima i ima sve na raspolaganju, svako je spreman za njega da ide punom parom - rekao je Gorecka.

Ovaj 54-godišnji trener je poznato lice u Bajernu, jer je igrao za klub iz Minhena pet godina. Došao je kada je imao 20 godina i otišao 1990. godine, kada je otišao u Keln, samo godinu dana pre legendarnih utakmica iz 1991. godine protiv Zvezde.

Sa Bajernom je osvojio četiri Bundeslige i jedan Kup Nemačke.

Ubrzo je posle odlaska iz Bajerna imao problema sa povredama, pa je morao da završi karijeru 1992. godine sa 28 godina.

Menadžersku karijeru započeo je 1996. godine u lokalnom amaterskom klubu Bamental, gde je "pekao zanat" da bi 2000. godine preuzeo Hofenhajm, koji je vodio narednih 5 godina i uveo ih iz četvrte u treću ligu. Profi licencu dobio je 2003. godine, završivši kao najbolji u svojoj klasi, uz Tomasa Dola, bivšeg trenera Hamburga, Borusije Dortmund i Hanovera.

Posle Hofenhajma sticao je iskustvo uz Đovanija Trapatonija u Red Bul Salcburgu, a nakon toga dobio je poziv Joakiam Leva koji mu je promenio život...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Argos

    15. avgust 2020 | 11:44

    Nema veze ako su pregazili Barsu ali za Nemce nikad u zivotu ne navijam ni u jednom sportu to su ljudi koji su ubijali zene i decu i uvek su u stanju da to ponove to su najveca gamad uz Ameriku i Britaniju

  • Nebojsa

    15. avgust 2020 | 07:43

    Her Flik!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA