Pike ponudio da ode posle sramoćenja Barse i prozvao upravu kluba: Dotakli smo dno!

Kritikuje i sebe posle teškog poraza

  • 7
Đerar Pike Pike posle tragičnog poraza od Bajerna, Foto: Tanjug/AP

Štoper Barselone Đerar Pike ponudio je da ode iz kluba ako će to poboljšati njegovu "krvnu sliku" posle stravičnog poraza od Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona - 8:2.

Barselona je izašla sa terena stadiona Luž potpuno uništena od strane nemačke mašinerije koja je rivalu samo do 4:2 davala kakvu-takvu nadu, posle gola Luisa Suareza.

Levandovski, Miler, Kutinjo, Gnabri i Kimih, pola ekipe Bajerna se praktično upisalo u listu strelaca i Pike, koji je uz Nelsona Semeda, Klemona Lenglea i Đordija Albu bio najgora odbrana u istoriji takmičenja, svestan je da promena mora da bude.

- Ovo je bio užasan nastup i osećamo se grozno. Tresnuli smo u samo dno. Osećamo se posramljeno, ne možete ni sa čime da poredite ono što smo mi uradili večeras. To je teško da se podnese - rekao je Pike posle meča.

Oni koji pamte i prethodne sezone, znaju da je Barselona i tada imala slične epizode pošto je primala po tri, četiri gola i od Pari Sen Žermena, Rome i Liverpula.

Zbog svega navedenog, Pike je tražio i promene u rukovodstvu, a njegova izjava se svakako neće dopasti predsedniku Barselone Đozepu Bartomeuu kome mandat još traje.

- Što je najgore, ovo nije prvi put, nije ni drugi, ni treći put. Ovom klubu su potrebne promene. I ne govorim o treneru ili bilo kom igraču. Klubu su potrebne korenite promene. Dotakli smo dno, moramo da pogledamo to i uradimo najbolje za Barselonu - rekao je Pike.

Pošteno je reći da ni sebe nije poštedeo kritike, jer štoper koji već više od decenije čini stub odbrane, nosi veliki deo odgovornosti za pobrojane katastrofe.

- Ja ću prvi da ponudim da idem, ako nam treba sveža krv - naglasio je igrač Barselone. Da podsetimo, Bajern će u nastavku takmičenja igrati sa boljim iz četvrtfinalnog okršaja Mančester Sitija i Liona.

Video: Novo vođstvo Zvezde, Ben ponovo strelac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija

    15. avgust 2020 | 08:18

    Ti i Lengle ste dva buzdovana u odbrani i vas prve treba prodati

  • Djile

    15. avgust 2020 | 08:43

    Jadni su ovi sto traze pojačanja a kostaju nenormalno. Pa sta bi vi budzet od milijardu

  • Stole

    15. avgust 2020 | 01:29

    Naravno da ti treba prvi da odes,odavno ti nisi vise ni za Espanjol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA