≫ 

Transferi: Još 24 sata za Davida Silvu, Ljajić ide kod Inijeste, Zvezda dovodi štopera iz Egipta

Hvala vam što ste pratili vesti sa transfer pijace

  • 18
Sergej Milinković Savić, Adem Ljajić

Foto: Marko Jovanović

Sergej Milinković Savić, Adem Ljajić

Foto: Marko Jovanović

Najvažnije vesti:

* Vladimir Ivić je zvanično novi trener Votforda

* Adem Ljajić kod Andresa Inijeste?

* Barsa bira novog trenera

* Milenković neće u Milan, odbijena ponuda roso-nera

* Zvezda odustala od Makede

* Legendarni Emre više neće ići u nove klubove - završio je karijeru

* Čelsi "zagrizao" za beka Lestera, navijači Plavaca ne žele ni da čuju za taj transfer

Tok dana:

 

22.00Zvanično! Desni bek Mančester Sitija Pedro Poro prešao je u Sporting iz Lisabona.

 

21.40 - Trener Lidsa Marselo Bijelsa označio je Brazilca Artura Kabrala (22) kao glavnu metu za letnji prelazni rok. Argentinac želi da pojača tim za Premijer ligu, a za napadača Bazela je spreman da izdvoji čak 18 miliona evra.

20.55 - Zvanično! Vladimir Ivić je novi trener Votforda.

 

20.30 - Dogovoreno! Talentovani Holanđanin Tahit Čong seli se na pizajmicu u Verder iz Bremena. On je igrač u vlasništvu Mančester junajteda, ali ne može da se izbori za mesto na Old Trafordu.

20.02 - Iz Brazila stiže informacija da je Flamengo prodao Olimpijakosu još jednog igrača, pošto je nekoliko dana ranije dogovorio transfer iskusnog Rafinje. Novi igrač Atinjana uskoro bi trebalo da bude defanzivni vezni Vilijan Arao.

19.13 - Kris Smoling (30) je tražena "roba" posle vrlo uspešne pozajmice u Romi za koju je odigrao 37 utakmica u protekloj sezoni. Primarna želja mu je ostanak u Rimu, ali zove ga i Njukasl. Engleski mediji pišu da ga menadžer "Svraka" Stiv Brus vidi kao idealno rešenje za tim jer želi da mu okosnica tima bude "domaća proizvodnja". Smoling ima još dve godine ugovor sa Mančester junajtedom.  

18.45 - Adem Ljajić bi ovog leta mogao da zaigra u tandemu sa Andresom Inijestom.

18.25 - Predsednik Lacija Klaudio Lotito postavio je ultimatum i dao jedan dan Davidu Silvi da se izjasni o prelasku u Rim. Legendarni vezista Mančester Sitija dogovorio je prošle nedelje detalje transfera, ali posao nije ozvaničen. Zato će Španac morati da saopšti odluku do nedelje u ponoć.

18.00 - Turski velikan Fenerbahče je ponudio dvogodišnji ugovor nekadašnjem napadaču Čelsija Loiku Remiju koji je slobodan igrač. Pre nekoliko nedelja pisalo se da će Francuz u Benevento...

17.48 - Zvanično! Legendarni kapiten Borusije iz Dortmunda Lukaš Pišček povlači se iz fudbala na kraju sezone 2020/21. Poljak je to objavio na svom Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram

Liebe BVB-Fans, die Saison 2020/2021 wird meine letzte als Fußballprofi sein. Ich möchte diese Spielzeit so bewusst wie möglich genießen. Ich habe es in den vergangenen Jahren immer geliebt, gemeinsam mit einigen meiner Kollegen Verantwortung zu übernehmen und die Mannschaft zu führen. Im Mannschaftsrat, aber auch als Vizekapitän. Nun möchte ich genauso aktiv den Übergang mitgestalten und dabei helfen, dass andere sich verstärkt einbringen. Aus diesem Grund habe ich mich entschieden, das Amt des Vizekapitäns und auch meinen Platz im Mannschaftsrat abzugeben. Helfen werde ich aber auch weiterhin, weil Ich weiß, dass meine Meinung in der Kabine geschätzt wird. Ich werde sie auch in Zukunft äußern und den Jungs bei allen Fragen, die sie an mich richten, mit meinem Rat zur Verfügung stehen. 😊🖤💛 // Drodzy Kibice BVB! Sezon 2020/2021 będzie moim ostatnim w w barwach BVB. Chcę się cieszyć tym sezonem tak bardzo, jak to tylko możliwe. W ciągu ostatnich kilku lat razem z moimi kolegami lubiłem brać odpowiedzialność za kierowanie zespołem będąc w radzie drużyny i jako wicekapitan. Teraz chciałbym jednak aktywnie przekazać pałeczkę innym w tym aby to oni przejęli odpowiedzialność za zespół. Z tego powodu zdecydowałem się zrezygnować ze stanowiska wicekapitana, a także ustąpić miejsca w radzie drużyny. Oczywiście nadal będę pomagać bo wiem, że moje zdanie w szatni jest cenione i nadal będę wszystkim służył dobrą radą. 😊🖤💛 #bvbA post shared by Łukasz Piszczek Official (@lukaszpiszczek_lp26) on

 

17.30 - Srpski šampion Crvena zvezda pokazao je interesovanje za mladog defanzivca Al Ahlija Mahmuda El Gazara (22), objavili su tamošnji mediji.

Al Ahli je dobio ponudu Crvene zvezde još 5. avgusta. Radi se o aktuelnom šampionu srpske lige i o timu koji će učestvovati u Ligi šampiona - potvrdio je agent fudbalera egipatskim medijima.

Za sada nema konkretnijih informacija o ovom fudbaleru, osim da se radi o igraču koji podjednako dobro pokriva pozicije štopera i desnog beka.

FK Crvena zvezda, Marakana

Foto: MN Press

16:56 - Još jedan otkaz u Arsenalu, i to samo dan pošto je procurila vest da londonski klub sprovodi internu analizu zbog visine transfera Pepea od 72 miliona funti iz Lila. Mediji spekulišu da je upravo to razlog što je direktor kluba zadužen za fudbalske operacije Raul Sanlehi, razrešen dužnosti.  

16.32 - Atalanta će i naredne sezone ciljati najviše pozicije u svim takmičenjima, pritom uz daleko manje finansija od kunkurencije, a u tom smislu "bacila je oko" na reprezentazivca Kosova Mergima Vojvodu (25, defanzivac). Ovaj je prošao školu Standarda iz Liježa, prethone sezoen upisao gol i 4 asistencije i potencijalna je zamena za Timotija Kastanjea. Ukoliko uđe u pregovore, klub iz Bergama će pre svega pokušati da obori cenu od 6 miliona evra koliko je procenjen Kosovar.

16.01 - Čelsi je navodno napravio važan iskorak ka dogovoru sa Lesterom u vezi sa transferom levog beka Bena Čilvela, ali navijači Plavaca ne žele ni da čuju da se taj posao realizuje. Razlog je vrlo jednostavan - cena. Lisice vrednuju svog igrača na 80 miliona funti, Čelsi će svakako spuštati koliko može tu brojku, ali pristalice londonskog kluba su u svakom slučaju protiv ovog transfera.

To su i rekli direktno Čilvelu u tviter porukama: "Ostani u Lesteru", "Molim te, ostani u Lesteru, ne dolazi u Čelsi, iskreno navijači Čelsija", samo su neke od poruka upućene defanzivcu Lisica.

ben čilvel

Foto: twitter

15.01 - Turci pišu da je Bešiktaš blizu dovođenja Beka Rome Davidea Santona. Biće prvo pozajmljen, uz opciju otkupa na kraju sezone. U Rim je došao za 9.5 miliona evra leta 2018.

14.55 - Obi Mikel je pred selidbom u Stouk. Lekarski pregledi zakazani su za ponedeljak, a on dolazi kao slobodan igrač jer je još u martu napustio Trabzon kada je korona virus prekinuo sezonu. Potpisaće jednogodišnji ugovor i napašće ulaz u Premijer ligu.

14.31 - Predsednik Lila Džerard Lopez potvrdio je da Gabrijel ide, sada je na igraču da izabere - Napoli, Arsenal, Everton i Mančester junajted šalju ponude!

Očekuje se da ode za 25 miliona evra, a Tutosport prenosi da je već to dogovoreno sa Napolijem. Ipak, čeka se da ode Kulibali ili Milik.

- On je mlad momak i mora da bude siguran da je doneo pravu odluku. Mi mu pomažemo u tome malo, ali on je talentovan i uspeće gde god da ode - kaže Lopez.

14.11 - David Silva dribla Lacio već nekoliko dana odlažući odgovor na ponudu, a sada se pojavio Katar kao opcija. Čini se da 34-godišnji igrač Sitija želi dobro da naplati pozne godine karijere uz manje napore.

13.25 - Velika promena u Arsenalu u rukovodstvu! Raul Sanlehi odlazi sa funkcije direktora za fudbalska pitanja, Vinai Venkatešam preuima poziciju.

13.19 - Ako Kutinjo osvoji Ligu šampiona sa Bajernom, Nemci će morati dobro da plate Liverpulu zbog klauzule koja sada deluje neverovatno!

12.59 - Roma hoće da dovede Napolijevog Arkadijuša Milika i da u "dil" uključi Džengiza Undera, piše Korijere delo sport. Rimski klub planira da iskoristi odlazak Sarija sa klupe Juventusa, jer jer za vreme njegovog boravka u Torinu, Milik već bio praktično označen kao doveden. Čelnici Rome Milika vide kao zamenu za Edina Džeka u napadu Vučice.

12.44 - Emre Belozoglu je okačio kopačke o klin! Iskusni turski fudbaler je završio sa Fenerbahčeom, napustio je klub i otišao u penziju na pragu 40. rođendana. Centralni vezista je kroz karijeru igrao između ostalog i za Inter, Njukasl i Atletiko Madrid, a poslednjih sedam godina je igrao na relaciji Fenerbahčea i Bašakšehira.

12.25 - Fjorentina je odbila ponudu Milana, koji je za Nikolu Milenkovića dao Lukasa Paketu! Umesto toga, uprava Viole traži 40 miliona evra, ili će sačekati unosniju ponudu Intera i drugih premijerligaških timova.

11.42 - Mančester junajted opet želi Saula Nigeza iz Atletika, pošto je propao transfer Džejdona Sanča. Ipak, on ima klauzulu od 150 miliona evra, pa bi i ovde klub morao da uloži žestoke napore da izboksuje daleko manju cenu. Na Old Trafordu veruju da bi ovakvo ispadanje iz Lige šampiona moglo da ga privuče u novi klub. Ujedno, njegov potencijalni dolazak je moguć u slučaju odlaska Pola Pogbe u Real ili Juventus.

Takođe, bitna stavka je plata, a Đavoli bi mu ponudili 150.000 funti nedeljno.

11.30 - Otkriveno je da je stopiran transfer Hakima Zijeha u Romu, iako je Marokanac to želeo. Razlog je što je preskup, 40 miliona evra je bilo previše za Romu, ali ne i za Čelsi koji ga je kupio.

Čak je i Frančesko Toti uložio veliki trud da se transfer ostvari, što je bilo preskupo za predsednika Palotu.

10.45 - Čelsi će morati da potraži golmana na drugoj adresi, Jan Oblak je nedostupan. Razlog? Cena, prava sitnica. Atletiko traži 110 miliona funti.

10.12 - Zvezda neće dovesti Federika Makedu, razlog je trenutna situacija sa špicevima!

- Crvena zvezda neće dovoditi Makedu niti bilo kog drugog napadača. Zvezda ima četiri izvanredna špica Boacija, Pavkova, Tomanea i Krstovića, a po potrebi tu poziciji su često igrali i Ben i Vukanović. Pritom su Boaći i Pavkov u najboljim igračkim godinama - navodi se prema izvorima kluba.

- U ovom trenutku nema potrebe da dovodimo sedmog špica. Svi ovi igrači primaju platu u Crvenoj zvezdi i moramo voditi računa da dodatno ne opterećujemo budžet za plate. Ne treba zaboraviti da imamo limit na četiri stranca a mi ih vec imamo šest (Sanogo, Kanga, Ben, Boaci, Tomane, Garsija). Nećemo praviti greške iz prošle godine kada smo iz želje da imamo što bolji tim dovodili nove igrače pre nego što odu oni koji su tu. Veliki broj igrača je omogućio veliki roster i lakše osvajanje šampionske titule ali i mnogim igračima onemogućio da imaju dovoljnu minutažu i pokažu sav kvalitet.

9.37 - Grčki portal Novasport prenosi da je Federiko Makeda rekao "da" na treću ponudu Crvene zvezde,  za ugovor na dve godine uz opciju produžetka na još jednu, prema kom će dobijati do 700.000 evra, a uz bonuse, mogao bi da zaradi i milion evra godišnje. Ipak, sada je klub taj koji koči, jer je Zvezda ponudila 300.000 evra uz bonuse za klub ako Federiko bude doprineo ulasku u Ligu šampiona, osvajanju titule ili ulasku u Ligu Evrope. To je daleko od milion evra koliko Grci traže.

9.35 - Nema odmora tokom leta, ekipe se u novonastaloj situaciji snalaze širom Evrope, a Barseloni sledi remont koji kreće korenitim promenama. Prva će biti smena trenera, a poznato je koja imena figuriraju za naslednika.

Lion je napravio senzaciju izbacivši Juventus s Ronaldom i pokazao da Mančester Siti ima čega da se plaši pred večerašnje (21.00) četvrtfinale u Lisabonu. Građani su svakako veliki favoriti s kvotom 1,28, a dupla šansa X2 je 3,65, dok je 3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Lion

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivela ljubav

    15. avgust 2020 | 11:29

    Koja sramota "Ako se ne izuzme pomoc Gasproma i oprastanje kredita i pranje novca preko Ultra Kopa i pomoc Telekoma, Zvezda je dobila 200 miliona vise od Partizana u zadnjih 10 god.I predsednik je u pravu stvarno je sramota kako su igrali u derbiju s obzirom da se Zvezdana finansira iz budzeta drzave direktno.

  • Cile

    15. avgust 2020 | 10:50

    Ne može se prodati niko. Nema gde. A i za kupovinu treba para. Pa onda imamo kao

  • darko

    15. avgust 2020 | 11:51

    Pricam ti pricu.Ko fol odustali da bi Pao ga dao pošto poto.Prosecan igrac,dobar za našu Šaban Ligu.Da je neki kvalitet otisao bi u Italiju bar Udineze ili tako nesto....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA