Ovo je dokaz da prolazi era Ronalda i Mesija: Ovo se nije desilo od 2005. godine

Mnogo toga se u poslednjih 15 godina vrtelo oko Mesija i Ronalda

  • 5
Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo ostali su bez završnice Lige šampiona, a prvi put se desilo od sezone 2004/05 da barem jednog od vodeće dve zvezde nema u polufinalu!

Ne čine samo godine svoje, Barselona već dugo luta sa identitetom i igrom koja se vrti oko Mesija, ali je nedorečena u poslednjih nekoliko sezona i to se vidi po šamarima Rome, Liverpula, sada i Bajerna.

Sa druge strane, Ronaldo se zasitio u Realu i na vreme je otišao, ali sa Juventusom ipak ne možda da ostvari najviše domete u Ligi šampiona.

Ekipu je zaustavio Lion još u osmini finala i to je Mauricija Sarija koštalo posla, pa je i taj podatak činjenica da treneri poput Setijena i italijanskog stručnjaka ne uspevaju da izađu na kraj sa ovakvim superzvezdama.

Podsećanja radi, poslednji put kada nije bilo ni Mesija ni Ronalda u polufinalu, igrala se sezona 2004/05 i tada je Liverpul u kultnom finalu pobedio Milan u Istanbulu.

Ujedno, prvi put od 2007. godine, nema španskih ekipa u polufinalu, a tada je Ronaldo do završnice došao kao igrač Mančester junajteda, ispao je od Milana u top 4 fazi.

Ronaldo je Ligu šampiona osvojio 2008, 2014, 2016, 2017. i 2018. godine, Mesi 2006, 2009, 2011. i 2015. godine.

Mesi će u junu naredne godine proslaviti 34. rođendan, Ronaldo u februaru 36, ali nisu pod znakom pitanja više toliko njihovi igrački kapaciteti, već činjenica da Barselona i Juventus trenutno ne mogu da pariraju brojnim drugim ekipama i teško da će to moći narednog leta.

Barseloni sledi potpuni remont, u Juventusu je pitanje kako će sve izgledati s obzirom na to da Andrea Pirlo tek počinje trenersku karijeru. Mnogi se nadaju da će uslediti Zidanov trenerski put, a legendarnog pleja čeka veoma zahtevan zadatak. Navijači Juventusa su odavno zasićeni dominacijom u Seriji A i samo će se uspeh u Ligi šampiona "računati".

Video: Ludo poluvreme na Marakani: Ben prokockao penal i dao gol iz igre, gosti munjevito izjednačili!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    15. avgust 2020 | 14:17

    Pa ne mogu oni sve sami.

  • 534

    15. avgust 2020 | 17:53

    Nije tužno što oni odlaze. Biologija čini svoje. Tužno je što se za 20 godina nije pojavio niko ko bi im makar do kolena bio.

  • Honor

    15. avgust 2020 | 15:24

    Uzivajmo dok mozemo jos koju god, u eri ova dva coveka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA