≫ 

Briga više za Partizan i Zvezdu pred kvalifikacije? Igrač Napretka zaražen koronom

Fudbaler Napretka Marko Mrkić mora u izolaciju jer se ispostavilo da je zaražen korona virusom, javlja Sportski žurnal

  • 9
fudbaleri napretka Foto: MN Press

Mrkić zbog toga neće moći da igra u meču sa Inđijom u prvenstvu Srbije u subotu, ali bi to možda moglo da zabrine najveće srpske klubove jer su relativno skoro igrali protiv Napretka.

Napredak je pre dvadesetak dana, 25. jula igrao prijateljski pripremni meč protiv Crvene zvezde, dok je nešto skorije, prvog avgusta igrao prvenstveni okršaj protiv Partizana.

Kruševljani su poraženi na svom stadionu tada sa 3:1, a Mrkić je ušao u 46. minutu kao zamena za Abubakara Oumarua, dok je u susretu sa Zvezdom bio starter.

S obzirom na to da Zvezdu i Partizan uskoro očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope, ovakva informacija im nije dobrodošla u ovom trenutku, čak i kad se zna da je od dva meča prošlo dovoljno vremena da previše razloga za brigu nema.

UEFA neće tolerisati ekipe koje imaju igrače zaražene virusom COVID-19, tako da svi moraju maksimalno da vode računa kako ne bi prekršili striktna pravila evropske kuće fudbala.

Već postoji i primer kluba Drita, koji se takmiči u sklopu FS tzv. Kosova, i koji je u pretkvalifikacijama trebalo da igra meč sa Linfildom.

Eliminisan je automatski jer je imao dvojicu igrača zaraženih virusom, ceo tim je poslat u karantin, a Linfild je direktno prošao do prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona gde se sastaje sa Legijom iz Varšave.

Da podsetimo, Zvezda bi trebalo da u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igra protiv Evrope sa Gibraltara 18. avgusta, dok Partizan rivala RFS iz Letonije čeka 27. avgusta.

Video: Ben ubrzo posle promašenog penala postigao gol iz igre za vođstvo Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zekki

    15. avgust 2020 | 15:00

    Pa i jedan igrac barselone je bio zarazen pa je utakmica ipak odigrana.

  • !

    15. avgust 2020 | 16:17

    Ovo pravilo je malo glupe, ako je neko pozitivan onda treba ici samo on u karantin, inace bice velikih problema odnosno pravila treba da vaze za sve klubove manje i vece!!

  • Outsider

    17. avgust 2020 | 07:27

    Atletico Madrid je takodje imao DVA igraca koja su pozitivna...i sta se desilo, NISTA. NORMALNO IGRALI MEC, NJIH DVOJICA U KARANTIN I TO JE TO. Toliko o UEFA PRAVEDNOSTI. Banda je ta UEFA velika. Male klubove eliminisu u startu a veliki igraju bez problema?!?! Kriterijumi su im KRIMINALNI!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA