Ben o "ludoj" utakmici, penalima i mestu centarfora: Bliži sam golu, a ne moram da trčim kao krilo

Igramo dobro i dajemo mnogo golova - kaže momak sa Komorskih Ostrva

  • 1
El Fardu Ben Foto: Marko Jovanović

Fudbaler Crvene zvezde Mohamed El Fardu Ben kaže da se raduje što je nadomak jubilarnog 50. gola u dresu svog kluba i kaže da mu je prijalo "šaltanje" sa krila na mesto napadača jer je bliži golu i ne šparta terenom kao kada igra na strani.

Zvezda je u petak pobedila Spartak iz Subotice sa 3:2 u zanimljivom meču u kom je Ben postigao dva gola (32. i 65. minut), ali je promašio jedanaesterac (26. minut), tako da je Antonio Tomane postigao pogodak vredan pobede.

- Jučerašnja utakmica je zaista bila "luda" za mene jer sam promašio penal, postigao dva gola, a i skrivio sam penal. Veoma zanimljiva utakmica - rekao je El Fardu Ben za klupski sajt.

Ben je u meču u petak bio na poziciji špica koje je prethodnih sezona bilo rezervisano uglavnom za Ričmonda Boaćija ili Milana Pavkova. Objasnio je i zbog čega mu je ta činjenica odgovarala u meču sa Spartakom.

- Gde god me trener postavi na terenu trudim se da pomognem ekipi. Juče sam bio špic i to mi je naravno mnogo lakše, jer sam bliži golu, imam mnogo više prilika da postignem pogodak i ne trčim mnogo kao kada igram na poziciji krila. Ipak, ako trener odluči da ću igrati po strani takođe ću biti srećan - rekao je Ben.

Zvezda od utorka startuje sa novim ciklusom kvalifikacija za Ligu šampiona i protivnik je ekipa Evrope iz Gibraltara, pa je Ben opisao da bi bilo lepo kad bi nastavio u golgeterskom ritmu i protiv Gibraltaraca.

- Igramo dobro, postižemo dosta golova. Naravno, voleli bismo da ne primimo nijedan, ali i to je fudbal. Za sada tim izgleda dobro i nadam se da ćemo u Evropi nastaviti isto tako, to nam je veoma važno - kaže Ben koji bi baš protiv ekipe iz Gibraltara mogao da postigne jubilarni gol u crveno-belom dresu.

- Pedeseti gol je zaista neverovatna brojka za mene, posebno u ovako velikom klubu. To znači da ću ući u istoriju tima i to će biti lepo, jer sam ovde gotovo tri godine i to je veliko dostignuće - ističe Ben.

Video: Ben ovaj put skrivio jedanaesterac, Spartak smanjio zaostatak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 0008034

    15. avgust 2020 | 17:21

    Ben - tri u jedan: dao golove, promasio penal, napravio penal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA