≫ 

Partizan se probudio posle potopa, Sadik i Asano majstorskim potezima umirili Radnik

Crno-beli porazili Surduličane sa 2:0 na teškom gostovanju

Radnik - Partizan Foto: Printscreen/Arena Sport

Škripalo je i te kako, delovalo na momente neubedljivo, panično, ali Partizan je na kraju uspeo da se stabilizuje, iskobelja i pobedi Radnik na teškom gostovanju u Surdulici - 2:0. Golove za crno-bele su postigli Takuma Asano i Umar Sadik u drugom poluvremenu, u kome je tim Sava Miloševića bio daleko bolji rival na terenu.

Ubedljiva pobeda nad Javorom u prošlom kolu trebalo je Partizanu da pokaže svetlo na kraju tunela, prene ekipu i vrati je na pravi kolosek, ali je prvo poluvreme u Surdulici sa Radnikom pokazalo da su crno-beli još uvek grogirani zbog očajnih izdanja u Kruševcu i Novom Pazaru.

Nije trener Milošević menjao tim koji je savladao Ivanjičane, ali je pristup sa Radnikom od samog početka bio “klimav” i bez ustezanja se može reći da su favorita u uvodnim minutama meča spasla samo sreća i nedostatak koncentracije igrača Radnik u odsudnim momentima, ali i nekoliko dobrih intervencija mladoog golmana Aleksandra Popovića.

U toj početnoj fazi utakmice, domaćin je bio agresivniji, žustriji, kontrolisao je dešavanja na terenu i koristio činjenicu da je Partizan, usled presinga, imao velike probleme u organizaciji igre, tranziciji, ali i u defanzivnom prekidu, u kome je Radnik nekoliko puta propustio prilike da matira crno-bele.

Počelo je prilikom Umara Sadika, posle individualne akcije, i udarcem sa 16 metara, koji je završio zamalo pored gola, a nastavilo se pravom opsadom Partizanovog kaznenog prostora koja je trajala dobrih 25 minuta i iznedrila je sjajne prilike preko Viktora Lukića i Makarića, koji u 14. minutu nije iskoristio poklon Uroša Vitasa (presečen poprečnii pas) na 16 metara, pošto je golman Popović odbranio udarac, a Lutovac izbacio loptu sa gol linije.

To je bila samo jedna u nizu situacija pred golom crno-belih, koji su se grčevito branili, nisu mogli da iznesu loptu sa svoje polovine, niti povežu više od tri pasa. Podatak da je Radnik za 15 minuta izveo pet kornera najbolje oslikava stanje na terenu i činjenicu da se Partizan “držao na konopcima”.

Pomoć sa neba, u vidu strahovitog pljuska i nevremena u Surdulici, bila je od veće koristi Partizanu od svih planova pre utakmice, koji su očito pali u vodu, jer su gosti po isteku pola časa igre uspeli da se stabilizuju i primire nalete Radnika.

Ipak, sve što je Partizan uspeo da učini u preostalih 15-tak minuta prvog dela svelo se na pomeranje linija 30 metara unapred, ali bez jasnog plana šta sa loptom u posedu i kako probiti blok tima Sime Krunića. Crno-beli su imali problem u poslednjoj trećini, jer nije bilo ni završnog pasa, niti konkretne prilike da se ugrozi Radnik, koji je bez većih problema rešavao svaki individualni pokušaj Sadika, Sume, Asana i Stevanovića.

RADNIK - PARTIZAN 0:2 (0:0)

(Asano 62, Sadik 90)

Morao je Milošević u nastavku da izvrši prinudnu promenu, pošto se Suma u smiraju prvog dela povredio u duelu sa Mitoševićem, no, bilo je jasno od prvog trenutka da je tim dobio kritiku u svlačionici i da se odnos prema igri promenio.

Partizan je delovao dosta bolje, zapravo nastavio je da pritiska Radnik na njihovoj polovini, s tom razlikom da je domaćinu onemogućena tranzicija u napad i primoran je da se brani pred svojim golom.

Prvu veliku priliku gosti su dobili iz nehata, pošto je Aleksanfdar Šćekić ispratio jednu “ničiju” loptu iz dubine, ona je prošla kroz odbranu Radnika i pala pred vezistu, koji je u padu šutirao vrhom kopačke, ali je pogodio golmana Kostića.

Crnogorski vezista je ubrzo imao još jednu veliku priliku posle centaršuta sa leve strane, lopta mu se ponovo odbila na drugu stativu, ali je Kostić još jednom bio uspešniji. Bio je to nagoveštaj promene rezultata, kome je u velioj meri kumovala i Miloševićeva izmena.

Indisponiranog Filipa Stevanovića je zamenio vršnjak Denis Stojković, koji je uneo živost i podigao nivo igre Partizana za “oktavu”.. I upravo je Stojković bio asistent prilikom vodećeg gola crno-belih, pošto se, posle pasa Đorđa Ivanovića, izvukao na bok i uputio centaršut, koji je pogodio usamljenog Takumu Asana na drugoj stativi. Japanac se samo “poklonio” i u padu ubacio loptu grudima u nebranjenu mrežu – 0:1.

Radnik je i pre gola bio u podređenom položaju, ali je kapitulacija odbrane dodatno uticala na samopouzdanje domaćina, koji se u minutama koji su usledili spasavao nekoliko puta.

Prvo je zapretio pomenuti Stojković, a potom je u 76. minutu Partizan u jednom napadu čak četiri puta šutirao u okvir gola (po dva puta Asano i Sadik) i sva četiri udarca su Surduličani uspeli da izblokiraju na gol-liniji.

Pokušao je Krunić da odgovori, izvršio nekoliko izmena da makar spase bod, ali je umesto toga – dobio i drugi gol.

Igrao se 88. minut, Partizan je pesekao napad Radnika na sredini terena, Šćekić je glavom odigrao pas za Ivanovića, koji u padu, više iz nehata, odigrava za Sadika, Nigerijac je primio loptu, potom “zalomio” čuvara, a zatim “bocnuo” loptu preko čuvara mreže Radnika za konačnih 2:0.

(Z. Ivković)

Superliga, 4. kolo

Petak:

Crvena zvezda - Spartak 3:2

Subota:

Radnik - Partizan 0:2

Inđija - Napredak 1:0

Novi Pazar - Javor 2:3

Radnički Niš - Mačva 1:0

Zlatibor - Čukarićki 1:5.

Nedelja:

Bačka - TSC (18.00),

Metalac - Proleter (20.00)

Rad - Voždovac (20.00)

Vojvodina - Mladost Lučani (20.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    15. avgust 2020 | 20:39

    Ako Deki dobije otkaz dolazi Robi... to se vec zna. Kockasti crveno-beli. Forca Idea!

  • VLASINAC

    15. avgust 2020 | 22:06

    Eeeee moji Surduličani, kakvu ste vi sklanjalicu odigrali danas, cirkus

  • Žika Živac

    15. avgust 2020 | 21:30

    Mali ste vi još uvek. MRZIM PARTIZAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA