≫ 

Lion zakazao francusko-nemačko polufinale LŠ, Gvardiola dobio šamarčinu u Lisabonu!

Veliki uspeh Liona

  • 40
FC FK Mancester siti - Lion

Foto: Tanjug/AP

Rešena je još jedna, poslednja četvrtfinalna dilema Lige šampiona - Lion je savladao Mančester siti i igraće sa Bajernom za finale elitnog takmičenja!

U sjajnoj utakmici, Francuzi su savladali Građane rezultatom 3:1 (1:0)!

Tako smo, neočekivano, dobili nemačko - francusko polufinale Lige šampiona: Bajern - Lion (19.08) i Pari Sen Žermen - Lajpcig (18.08). Ko bi se tome nadao.

FC FK Mancester siti - Lion

Foto: Tanjug/AP

Ipak, posle svega viđenog, zasluženo su ova četiri tima prošla dalje, pokazali najviše, bili najbolji kad je bilo najpotrebnije i nastavljaju borbu za najvredniji pehar.

Najveći tragičari Gvardiolinog tima su večeras bili napadači Žesus i Sterling, koji su na 1:1, odnosno na 1:2, promašivali "nepromašivo", posebno se to odnosi na Sterlingov kiks za nevericu na tri metra od praznog gola - minut pre trećeg pogotka Liona.

Zanimljivo, Francuzi su postigli drugi gol odmah i posle promašaja Sterlinga, pa su defintiivno kiksevi ove dvojice odredili tok meča, pobednika i putnika u polufinale.

Osim strelaca golova, rezerviste Dembelea koji j mrežu pogađao dva puta, te Kornea, heroj Liona je i golman Lopes sa nekoliko bravura među stativama kojima je tanjio moral rivalima, a pumpao samopouzdanje saigračima.

Lion je poveo u 24. minutu, i to je bila pomalo neočekivana situacija, jer se izrodila u jeku inicijative Građana.

VAR je intervenisao posle gola Liona, pa je tek tada pogodak priznat. Delovalo je da je Ekambi u ofsajdu, bio je u duelu sa Garsijom u trku za loptu, istrčao je i Ederson i ostavio nebranjenu mrežu. Odbitak je ispratio Maksvel Korne, vrlo precizno gađao i pogodio gol Sitija - za vođstvo Liona.

FC FK Mancester siti - Lion

Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme bilo je kao i čitav ovaj završni turnir Lige šampiona u Lisabonu - prepun uzbuđenja, lepote fudbala, tempa, tenzije i šokantnih momenata.

Siti je zasluženo vratio meč u rezultatski egal preko De Brujnea, materijalizovao je veliku inicijativu na asistenciju Sterlinga, a onda je krenula prava bura i sudar timova otvorenih gardova.

Očekivao se pritisak engleskog viceprvaka, tako je i bilo, Sterling je bio inspirisan, kakvu je samo loptu dao Žesusu, kakvo je to bilo genijalno rešenje, ali se Brazilac obrukao - loše je zahvatio loptu, ona se odbila o zemlju i prešla preko gola.

U narednom napadu usledila je kazna!

Rezervista Dembele je šokirao Građane golom oko kojeg će biti polemike. On nije bio u ofsajdu u trenutku dodavanja, ali jeste njegov saigrač koji mu je propustio loptu kroz noge. Posle VAR intervencije gol je potvrđen i Lion se u tom trenutku ponovo  približio polufinalu Lige šampiona. Na ponovljenom snimku videlo se da je Dembele faulirao s leđa Laporta - na taj detalj su, uzalud, ukazivali igrači Sitija glavnom sudiji.

Siti nije imao kud, napao je ponovo iz sve snage, i ponovo iskreirao "šansu utakmice", ma šansu godine, veka...

Sterlingu je lopta servirana da ne može bolje, trebalo je samo da je ćušne preko gol-linije, ali je usledio šokantan epilog te akcije - napadč Sitija prebacio je loptu preko gola?!

I opet, kao i posle promašaja Žesusa, usledila je brutalna kazna, novi gol, opet preko Dembelea, ali ovaj je razrešio sve dileme i poslao francuski tim na megdan strašnom Bajernu.

FC FK Mancester siti - Lion

Foto: Tanjug/AP

FC FK Mancester siti - Lion

Foto: Tanjug/AP

Mančester siti - Lion 1:3

(De Brujne 69 - Korne 24, Dembele 71, 85)

TOK MEČA

85. minut - GOL, kažnjen je Mančester za promašaj, surovo je kažnjen - Dembele je pogodio opet, za 3:1 i sada je Lion na pragu polufinala.

84. minut - Kakav promašaj Sterlinga?! Nestvarno je kako ovo nije bio gol, sa jedva pet metara od mreže Sterling je prebacio nebranjeni gol na dodavanje sa desne strane.

79. minut - GOL, 1:2, Lion opet vodi! Siti je u nogdaunu, a rezervista Dembele je šokirao Građane golom oko kojeg će biti polemike. Srelac gola nije bio u ofsajdu u trenutku dodavanja, ali jeste njegov saigrač koji mu je propustio loptu kroz noge. Posle VAR intervencije gol je potvrđen i Lion je ponovo bliži polufinalu Lige šampiona. Na ponovljenom snimku vidi se da je Dembele faulirao s leđa Laporta - na taj detalj ukazuju igrači Sitija glavnom sudiji.

77. minut - Šansa za Siti! Žesus je upropastio savršeno dodavanje Sterlinga, nije moglo idealnije, ali Brazilac je loše zahvatio loptu i promašio čitav gola.

75. minut - Depaj izlazi, Musa Dembele će doneti svežinu.

69. minut - GOL, De Brujne, 1:1 u Lisabonu! "Mirisalo" je na gol, Siti je potpuno zavladao igrom, a Sterling i De Brujne su uspeli da materijalizuju inicijativu. Brzonogi ofanzivac je dobio solidnu loptu, jedva je uspeo da je stigne, a onda i da je je vrati pravo do Belgijanca kome je ostao lakši deo posla: Mirno, rutinirano pogodio je mrežu Lopesa za egal u Lisabonu.

60. minut - Najbolja šansa za Siti u drugom poluvremenu, tačnije najopasniji udarac, tukao je De Brujne, a Lopes je opet sjajan, spašava svoju mrežu.

56. minut - Gvardiola pojačava ofanzivu i kreaciju, ubacuje Mareza uemsto Fernandinja.

52. minut - Nema promene u sastavima, ni promene u rezultatau, Siti nema šta da čeka, kreću polako Građani da osvajaju prostor i očekuje se da napadnu svim silama Francuze.

FC FK Mancester siti - Lion

Foto: Tanjug/AP

POLUVREME

45. minut - Kakav pas De Brujnea ka Sterlingu, spoljnim delom kopačke, u stilu Ljubinka Drulovića. Uspeo je Sterling potom da uhvati taj pas i šutira, ali su Lopes i Marsal zajedničkim snagama osujetili i taj pokušaj rivala.

43. minut - Opet prete rađani, sjajno je sada Sterling poslao čuvara "po burek" lažnjakom, zavrnuo povratnu ka Rodriju, ovaj iz prve šutirao, ali Lopes je opet vrlo siguran.

38. minut - Entoni Lopes je ponovo na iskušenjima, De Brujne ga je direktno ugrozio iz slobodnog udarca sa krajnje leve strane. Očekivao se centaršut, ali je Belgijanac pokušao lukavim udarcem da iznenadi golmana Liona, no ovaj se nije dao prevariti.

31. minut - Gužva pred golom Liona, Siti je opasno zapretio, ali je Lopes vrhunskom intervencijom otklonio opasnost.

FC FK Mancester siti - Lion

Foto: Tanjug/AP

24. minut - VAR je intervenisao posle gola Liona, pogodak je priznat! Delovalo je da je Ekambi u ofsajdu, bio je u duelu sa Garsijom u trku za loptu, istrčao je i Ederson i ostavio nebranjenu mrežu. Odbitak je ispratio Maksvel Korne, vrlo precizno gađao i pogodio gol Sitija - za vođstvo Liona.

10. minut - Marsal, igrač koji je spasio Lion da ne bude u zaostatku od 3. minuta, prvi je zapretio Edersonu na drugoj strani. Tukao je iz slobodnog udarca po zemlji, direktno u Brazilca na golu Građana.

FC FK Mancester siti - Lion

Foto: Tanjug/AP

3. minut - Velika prilika za Siti! Sterling je pobegao čuvarima, probio maltene do gola Liona, nesebično pokušao uposli Hesusa koji je bio potpuno sma na tri metra od gola, međutim loptu je u poslednjem trenutku zakačio Marsal što je bilo ključno da ona ne dođe do Brazilca. Siguran gol je sprečen.

SASTAVI

MANČESTER SITI: Ederson, Voker, Garsija, Laport, Kanselo, Rodri, Fernandinjo, Gindogan, De Brujne, Sterling, Žesus.

LION: Lopes, Denejer, Marselo, Marsal, Sakure, Bruno Gimaraeš, Ouar, Duboa, Korne, Depaj, Ekambi

Video: Pogba glumio taksistu Matiću pa mu tražio potpisan dres

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA