≫ 

Siti je favorit da dovede Mesija: "Građani" čekaju znak da krenu u poteru

Lionel Mesi u Mančester Sitiju? Pod jednim uslovom, piše Miror

  • 5
Lionel Messi, Lionel Mesi Lionel Mesi / Foto: Tanjug/AP

Argentinski čarobnjak je u petak uveče "nestao" na meču sa Bajernom iz Minhena kada je bavarska mašinerija pregazila Barselonu sa 8:2 u četvrtfinalu Lige šampiona, a britanski list tvrdi da je Mančester Siti prvi u redu da ga dovede posle debakla.

Miror pod oznakom "ekskluzivno" donosi uverenja iz tabora "Građana" da su favoriti za Mesijev potpis ako odluči da ode sa stadiona Kamp Nou.

Siti ima novca kojim bi mogao da namami Mesija, a kao adut je tu svakako i Pep Gvardiola sa kojim je Mesi bio deo verovatno najboljeg tima Barse u istoriji kluba.

Na Etihdau su svesni da Mesijev odnos sa upravom kluba i već prežaljenim trenerom Kikeom Setijenom nije najidealniji u poslednje vreme, pa se nedeljama unazad govori o potencijalnom odlasku.

Mančesterski klub veruje da Mesiju treba novi izazov posle šest Zlatnih lopti u Barseloni i više titula i trofeja Lige šampiona koji Blaugrana nije dodirnula od 2015.

Uz sve to, Mesi ima klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da ode iz kluba slobodno na kraju svake takmičarske sezone u maju, ali je njegova otkupna klauzula veća od 700 miliona evra nedostižna za sve klubove.

Upravo zbog klauzule, Siti mora da čeka naznaku želje Mesija da krene dalje posle 16 godina u prvom timu Barselone.

Druga opcija je da Građani sačekaju da Barselona počne sa reizgradnjom tima i vidi hoće li sa tim ciljem pristati da se odrekne svoje legende i najvrednijeg fudbalera.

Treba napomenuti da su iz Intera u više navrata u poslednje vreme pričali o Mesiju u superlativima, a svima je i dalje sumnjivo kako se to i zašto Mesijev lik našao usred noći na katedrali u Milanu.

Video: Stanković o Kangi i da li se savetovao sa Božovićem i Milojevićem koji su radili s njim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    16. avgust 2020 | 18:03

    Za ime poput Mesija,odlazak u City bi bio greska. Legenda kakva je Mesi treba da igra za klub koji ima istoriju,a ne za plasticni City.

  • Zoran

    16. avgust 2020 | 20:57

    Uvek sam tvrdio i dalje tvrdim (bez obzira što je za neke bog) ako Mesi napusti Španiju biće prosečan igrač. To su dosad pokazale sve utakmice koje je igrao što u reprezentaciji što u Barsi protiv Engleskih, Italijanskih ili Nemačkih ekipa. Jednostavno protiv agresivnih i fizički jakih protivnika je samo obični igrač I još ako nema zaštitu sudija prodje kao i protiv Bajerna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA