Budućnost može da učini uslugu Zvezdi: Dva razloga zbog kojih na Marakani navijaju za Crnogorce

Ukoliko Podgoričani eliminišu Ludogorec na svom terenu, to crveno-belima donosi potencijalno lakšeg rivala u 3. kolu, ali i potencijalno veću zaradu u slučaju plasmana u grupnu fazu

  • 12
FK Budućnost Printskrin: Youtube/FK Budućnost Podgorica

Crvena zvezda je u utorak pored eliminacije Evrope sa Gibraltara sa 5:0, dobila sjajnu vesti iz Belorusije, gde je Brest eliminisao Astanu sa 6:3 i tako otvorio crveno-belima vrata nosioca u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Da bi to i matematički bilo sve rešeno, potrebno je da Bajern izbaci Lion u polufinalu Lige šampiona, ili u krajnjem slučaju, da Lion ne osvoji Ligu šampiona, jer bi to izazvalo određena pomeranja u kvalifikacijama, pošto bi Lion, koji nije obezbedio Evropu kroz domaće takmičenje, dobio mesto u Ligi šampiona.

Da se ne bi čekao ishod meča Bajern - Lion, Zvezda može matematički da obezbedi mesto nosioca i ukoliko joj u tome pripomogne Budućnost iz Podgorice, koja od 20.00 u Crnoj Gori dočekuje Ludogorec.

Šampion Bugarske je veliki favorti, ali jedan meč na gostujućem terenu uvek može da bude mina za favorita, što je i Astana bila protiv Bresta.

Ukoliko bi Budućnost eliminisala Ludogorec, napravila bi Zvezdi višestruku uslugu. Ispadanjem Ludogoreca Zvezdi bi se olakšao potencijalni žreb za 3. kolo, jer bi u povlašćene upala ekipa koja je prva ispod crte, a to je Karabag i on više ne bi predstavljao potencijalnog rivala Zvezdi, ispadanje još nekog jačeg tima u 2. kolu kvalifikacija poput Seltika, Jang Bojsa i Dinama iz Zagreba, dodatno bi olakšalo crveno-belima žreb.

Crveno-belima odgovara da što više ekipa koje imaju bolji koeficijent ispadne u kvalifikacijama, jer bi u slučaju da uđe u grupnu fazu, to moglo da znači dodarnih 1.108.000 evra, što je deo novca koji UEFA raspoređuje učesnicima grupne faze.

Primera radi, ako bi se i Zvezda i Ludogorec našli u grupnoj fazi, Bugari bi dobili 1.108.000 evra više od Zvezde, samo zbog toga što su bolje rangirani od crveno-belih.

Video: Stanković: Mislili su da će završiti meč odmah, ali takmičenje u Evropi je drugačije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeste li??!!

    19. avgust 2020 | 14:33

    Čuli najnovije vesti sa ratišta??!!Bugari ušli u Sofiju??!!😀😀😀😀

  • Nuto ene

    19. avgust 2020 | 13:34

    Juce sidija danas buducnost sutra livcenac,preko sutra interpol da vata igrace,napredmezimce .

  • Toni

    19. avgust 2020 | 16:57

    Budućnost da pobedi ? Pa to je naučna fantastika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA