≫ 

Horor veče za Zvezdu, čeka je pakao u 3. kolu: Ispali skoro svi za koje su navijali crveno-beli

Srpskog šampiona očekuje težak žreb 31. avgusta

Crvena zvezda Tirana Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će biti nosilac na žrebu za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona koji je na programu 31. avgusta, ali već sada znamo da crveno-bele iz šešira vrebaju ozbiljni rivali.

Imali su navijači crveno-belih nekoliko želja uoči večerašnjih mečeva 2. kola kvalifikacija, ali gotovo ništa od onoga što su priželjkivali nije se dogodilo.

Došli su mahom suprotni rezultati, prošli su dalje jaki autsajderi, pa će tim Dejana Stankovića (ako ga ne pogleda sreća na žrebu) verovatno imati težak posao da se domogne plej-ofa za Ligu šampiona i trijumfom u trećoj rundi kvalifikacija obezbedi jesen u grupnoj fazi Ligi Evrope.

Dakle, Zvezda će na žrebu za 3. kolo biti povlašćena, a potencijalni rivali koji je očekuju u nepovlašćenom šeširu su: Molde, Midtjiland, Ferencvaroš, Omonija i Dinamo Brest.

Da će biti problema za želje crveno-belih bilo je jasno već tokom popodneva kada su ispali oni kojima su se na Marakani iskreno nadali kao potencijalnim rivalima. Uzdali su se u Ljutice Bogdana da će Celje, Šerif i Suduva eliminisati svoje rivale, ali uzalud.

Molde je tukao Slovence kao gost sa 2:1, Karabag tek sa igračem više izbacio Šerif istovetnim rezultatom kod kuće, dok je Makabi iz Tel Aviva demolirao kao gost Suduvu u Letoniji sa 3:0. Ipak, to je i moglo nekako da se svari, ali kasniji rezultat iz Bugarske nije.

Ludogrec, čiji su prolaz takođe priželjkivali na Marakani, izgubio je na svom terenu od danskog šampiona Midtjilenda sa 1:0 golom Žuniora Brunada u 78. minutu i takođe ispao iz kvalifikacija.

Ta pobeda će i Dance svrstati u potencijalne rivale crveno-belih u 3. kolu jer imaju slabiji klupski koeficijent i biće među nepovlašćenima.

Jedini klub koji je večeras "ispoštovao" Zvezdu bio je njen ljuti rival Dinamo iz Zagreba. Eto, navijali su zvezdaši i za Hrvate protiv Kluža, kako ne bi imali potpuno teške rivale na žrebu, jer rumunski tim to jeste, i bar nešto dobro da se desilo posle dosta muka.

Modri su bili na konopcima u Transilvaniji, ali su preživeli i penal i crveni karton Teofila Katarina početkom drugog dela, pa i gol koji su primili za 2:2 u 93. minutu. Na kraju su  prošli su Zagrepčani u treće kolo posle produžetaka i boljeg izvođenja jedanaesteraca - 6:5.

Neće se Zvezdi ostvariti želja ni da na žrebu za treće kolo proba da izvuče Sarajevo, pošto je bosanski šampion eliminisan od strane "ubice velikih", Dinama iz Bresta posle poraza od 2:1.

Posle Astane, beloruski šampion je izbacio još jednog favorita, ali uz kontroverzno poništeni gol Sarajevu u 55. minutu zbog koga će gosti biti besni. Veliki kiks glavnog i pomoćnog sudije...

Da sve baš ne bude crno po crveno-bele večeras pobrinula se kiparksa Omonija koja je kao gost izbacila Legiju u Varšavi i to posle produžetaka, bilo je 2:0.

Poljski šampion igrao je sa igračem manje od 56. minuta jer je isključen štoper Levčuk, a Kiprani su do trijumfa stigli golovima u produžecima u 93. iz penala i 107. minutu.

Jang Bojs je rutinski izbacio Klaksvik sa Farskih ostrva trijumfom od 3:1 i takođe upao među nosioce sa Zvezdom, ali slaba uteha kada crveno-bele nije "ispoštovao" Seltik.

Umesto da trijumfuje i bude među nosiocima, šampion Škotske i jedan od najvećih favorita u kvalifikacijama je izgubio kod kuće o Ferencvaroša sa 2:1 i "natovario" crveno-belima na vrat očigledno nezgodnog mađarskog šampiona kao potencijalnog rivala u 3. kolu.

Da Mađare koje trenira Ukrajinac Rebrov niko ne sme da potceni pokazao je hitronogi Tokmak Nguen koji se prošetao do gola u 75. minutu i doneo veliku pobedu Ferencvarošu.

Video: Dejan Stanković se krstio posle gola Zvezde u Tirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Џаја

    27. avgust 2020 | 00:00

    Звездо, згази их све !

  • Mile

    26. avgust 2020 | 23:08

    Bravo dinamo,drago mi je sto ste prosli,jeste da navijam za drugi klub iz zagreba,to je naravno partizan,ali ipak mi je drago i za vas,tako mislimo mi zagrebcani,a i splicani...

  • Vratiće se rode

    26. avgust 2020 | 23:06

    Ko god da nam padne pobedićemo...budite sigurni u to...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA