≫ 

Šta se to promenilo u Olimpijakosu? Stigao dugogodišnji član Bajerna, Zvezda se "sveti" za Garsiju

Kratak skener potencijalnog Zvezdinog rivala u plej-ofu LŠ

  • 20
Nemanja Milunović

Foto: Marko Jovanović

Evropski snovi Crvene zvezde ponovo su vezani za Olimpijakos! Za razliku od onog meča u Pireju u decembru, kada je crveno-belima bio potreban bod da prezime u Ligi Evrope kao treći u grupi Lige šampiona, srpski šampion će sada do tih grupa morati opet preko "bratskog kluba." Naravno, ako prethodno izbaci Omoniju u 3. kolu!

Kažemo bratskog zbog opštepoznatih odnosa navijačkih grupa, mada su Zvezda i Olimpijakos ovog leta bili sve samo ne bratski rivali. Razlog za to je Mateo Garsija kog su crveno-beli prošlog leta "ukrali" ispred grčkog tima koji je navodno sada dočekao trenutak da preko Arisa za manje pare kupi Argentinca.

Podsetimo, Garsija je u poslednjem trenutku odbio Rasing koji je Zvezdi spremio dva i po miliona evra, baš zbog čekanja tih potencijalnih signala iz Grčke dok su crveno-beli bili odlučni da omalenom Argentincu dozvole da ide bilo gde osim u Pirej.

Zvezda će najpre, naravno ako prođe Omoniju, gostovati u Pireju 22. ili 23. septembra, a podsećamo da su u poslednjem kolu prošlosezonske LŠ tamo poraženi sa 1:0. Crveno-belima je tada bio potreban bod da završe na trećem mestu, Tomane je u prvom poluvremenu promašio penal, dok je domaćin potoim u finišu meča dao gol sa bele tačke nakon što je Žander igrao rukom u kaznenom prostoru.

Žandera više nema u timu Zvezde! Nema ni Kanjasa, Van La Pare, Marina, verovatno će i Tomane u međuvremenu da napusti klub, dok Dušan Jovančić i Mateo Garsija nisu u planovima Dejana Stankovića.

Što se tiče Olimpijakosa, njihov sastav se nije previše promenio tokom leta, mada je u januaru otišao Dijego Podense u Vulverhemptom za skoro 20 miliona evra. Svakako  najvažniji transfer je odlazak levog beka Konstantinosa Cimikasa u Liverpul za 13 miliona evra.

Kostas Tsimikas

Cimikas na meču sa Zvezdom Foto: Marko Jovanović

Grčki šampion je u međuvremenu otkupio ugovor Ahmeda hasana iz Brage za dva miliona, dok su iskusni Hose Holebas i Rafinja stigli za džabe. Holebas je prethodno igrao za Votford, ranije i za Romu, dok je Rafinja bio dugogodišnji defanzivac Bajerna. Podsetimo, timu je ovog leta priključen i srpski vezista Nikola Čumić, dok je Lazar Ranđelović i dalje tamo.

Oli je dominantno osvojio titulu u Grčkoj sa skoro 20 bodova više od PAOK-a, a sezonu je obeležio Jusef El-Arabi koji je imao 20 golova i osam asistencija u sezoni. Upravo je on prošle zime dao gol Zvezdi u Pireju i biće najveća pretnja crveno-belima i sada.

Greece Soccer Europa League Virus Outbreak

El Arabi na meču Lige Evrope Foto: Tanjug/AP

Francuz Metju Valbuena je i dalje motor tima, sezonu je završio sa sedam golova i 12 asistencija, dok su Masuras i Sudani takođe imali dobre role u osvajanju titule.

Za Zvezdu je dobra stvar to što šampionat Grčke još nije počeo, dok će Superliga "izbrojati" dvocifren broj kola do prvog susreta ova dva tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    1. septembar 2020 | 13:26

    Olimpijakos je puno jaci ove godine dok zvezdana ne moze ni protiv Proletera bez sudija crveno-belih. I Partizan moze da se pozdravi ako prodje Moldavce.

  • Mile

    1. septembar 2020 | 14:42

    Zbezda ce sigurno u LE,a imaju sanse i za LŠ. Dok partizan nema nikakve sanse ni za LE.

  • Miki

    1. septembar 2020 | 15:00

    Zvezda gostuje 22. Ili 23. Septembra a kad je revans strucnjaci? Igraju se dve utakmice u plej ofu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA