≫ 

Uefa ima problem da organizuje spektakl u Budimpešti

Da li zatvorena granica Mađarske za sve ulaske sa strane može da zaustavi moćnu fudbalsku mašineriju?

  • 2
Liga Sampiona, FK Bajern Minhen, FK Pariz Sent Zermen Foto: Tanjug/AP

Evropska fudbalska unija u kontaktu je sa Mađarima oko toga šta je potrebno za ulazak u tu zemlju, pošto je u utorak stupila na snagu odluka o zatvaranju granica.

Ta odluka je doneta da bi se sprečilo širenje korona virusa, a to bi moglo da dovede do problema oo organizacije Superkupa Evrope.

Šampion Evrope Bajern i pobednik Lige Evrope Sevilja trebalo bi da se sastanu 24. septembra u Budimpešti, a planirano je da to bude prvi meč sa gledaocima pod okriljem UEFA od početka pandemije koronavirusa. Međutim, kao što je najavljeno, Mađarska je u utorak zatvorila svoje granice za strance.

- UEFA blisko sarađuje sa Fudbalskom federacijom Mađarske i Vladom Mađarske oko uvođenja mera da bismo se postarali za zdravlje svih onih koji će prisustvovati i učestvovati na utakmici. Potrebna dokumenta za ulazak u Mađarsku za različite grupe (igrače, zvaničnike, partnere, osoblje, novinare, navijače...) takođe su deo tih razgovora - ističe se u saopštenju vladajućeg tela evropskog fudbala.

Borba između pobednika dva kontinentalna klupska takmičenja predstavlja otvaranje sezone u Evropi.

Šef kabineta premijera Mađarske Viktora Orbana Gergelji Gulaš prošle nedelje je rekao da ukoliko okolnosti dozvole navijačima će biti dozvoljeno da uđu u zemlju sa dva negativna PCR testa. Takođe je naveo da će oni biti odvedeni direktno na stadion, a potom na aerodrom. Takođe će im biti merena temperatura.

Evropska fudbalska unija je, s druge strane, objavila da bi navijači mogli da zauzimaju 30 odsto kapaciteta stadiona od 67.215 mesta.

Video: Degenek o atmosferi u Zvezdi i budućnosti u UEFA takmičenjima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA