≫ 

Još jedno dete Partizana želja Stanojevića: Novi trener crno-belih obavio razgovor s desnim bekom

Trener je već obavio razgovor sa defanzivcemMiljkovićem, koju mu je u prvom mandatu u Humskoj bio jedan od igrača od poverenja

  • 38
aleksandar miljković Foto: MN Press

Fudbalska filozofija Aleksandra Stanojevića je jasna: Partizanova deca moraju da nose najveći teret kluba i budu “motor” celog tima, uz kvalitetne strance, koje crno-beli već imaju u svojim redovima, što je i sam potvrdio na zvaničnom predstavljaju. Najavili smo juče da je klub iz Humske namerio da vrati Miloša Jojića (28) iz Bašekšehira u svoje redove, a na tom putu je, saznaje Telegraf, i desni bek - Aleksandar Miljković (30), takođe jedan od igrača koji je stasao u omladinskoj školi i u koga novi trener ima veliko poverenje.

Miljković je pre dva meseca bio pominjan u Humskoj, ali samo kao jedna od mogućnosti u trenucima kada je bivši trener Savo Milošević, zajedno sa sportskim sektorom, razmatrao "osveženje" na poziciji desnog beka, koju je pokrivao Nemanja Miletić i, po potrebi, krilni vezista Aleksandar Lutovac.

Međutim, dolaskom Stanojevića na čelo tima, defanzivac više nije samo opcija, već jasna želja novog šefa struke, koji Miljkovića poznaje još od mlađih selekcija, a uspešno su sarađivali od 2010. do 2012. godine, u prvom mandatu trenera u Humskoj.

Stanojević je već obavio jedan razgovor sa Miljkovićem, koji trenutno nema angažman, već radi individualno pod palicom stručnjaka za fizičku pripremu Andreje Milutinovića, što u velikoj meri i klubu olakšava skapanje dogovora.

Rekosmo već, Miljković je u Partizan stigao iz Bora, još 2002. godine i u Humskoj je prošao sve mlađe selekcije do prvog tima, u koji je prekomandovan 2007. godine. Ipak, nije odmah dobio priliku, već je prosleđivan na pozajmice u filijalu Teleoptik i Metalac, odakle ga je upravo Aleksandar Stanojević vratio i to usred sezone 2010. godine.

Zajedno su osvojili dve tittule, jedan Kup Srbije i plasirali se u Ligu šampiona 2010. godime. Miljkovića je posle Partizana karijera odvela u Portugaliju, odnosno Bragu, potom u Split, Amkar iz Perma, poljsku Legnicu, dok je minule sezone braniol boje Alaškerta iz Jermenije.

Pored Miljkovića, Partizan bi mogao da angažuje još jednog desnog, ali i levog beka, koji bi ispunjavali uslov "bonus igrača", što je i sam Stanojević najavio, rekavši da je ofanzivni deo tima veoma dobro pokriven igračima do 21 godine, ali da to nije slučaj sa defanzivnom linijom.

Time je praktično najavio očekivanu promenu na golu, gde će mladog Aleksandara Popovića zameniti kapiten Vladimir Stojković, takođe jedan od igrača koji je sarađivao sa Stanojevićem u prvom mandatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boze sacuvaj

    2. septembar 2020 | 15:48

    Vratite i Rnica...a mozete i Troboka. UPRAVA NAPOLJE.

  • GROBAR PODGORICA

    2. septembar 2020 | 16:21

    UPRAVA NAPOLJE.Mi smenismo Mila a vi nemozete VVV

  • Mile

    2. septembar 2020 | 15:27

    Savo je dao ostavku da bi opet zaigrao za partizai

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA