≫ 

Prošlo je tačno 25 godina od najluđe odbrane u istoriji fudbala: Niko nikad kao Iguita!

"Škorpion" koji je obeležio karijeru ekscentričnog Kolumbijca

  • 6
rene igita Foto: youtube/england

Vembli, 6. septembar 1995. godine, dan koji je ušao u istoriju fudbala, a nije bilo ni veliko takmičenje, niti finale, čak ni utakmica za bodove, već najobičniji prijateljski meč sa jednim neobičnim akterom i njegovim nesvakidšanjim potezom koji je i danas prva asocijacija za najluđu intervenciju među stativama.

Kolumbijski golman Rene Iguita je na utakmici sa Englezima izveo potez koji je obeležio njegovu celokupnu karijeru, iako je u tom trenutku već bio krunisan za klupskog šampiona Južne Amerike sa Atletiko Nasionalom (finansirao ga Pablo Eskobar), a bio je i finalista Kopa Libertadores sa istim klubom.

Ipak, ništa tako kao "škorpion" koji je izveo protiv Engleza pred očima celog sveta nije pečatiralo njegovu karijeru, nijedan pehar, niti jedna druga odbrana.

Kada se kaže Iguita misli se na najluđu odbranu protiv Engleske. Svaki ljubitelj fudbala koji drži do sebe zna za ovaj kultni trenutak u istoriji fudbala, kojeg su se, na 25 godina od tog momenta, podsetili i Englezi na svojom zvaničnom jutjub kanalu.

Ukrajinci nisu izgubili od novembra 2018, ali sada bi mogli – kvota na pobedu Španije iznosi 1,50. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionice za meč Španija – Ukrajina

Nemci bez Bajernovih igrača, ali svejedno favorizovani s kvotom 1,85. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Švajcarska – Nemačka

Video: Najuspešniji golman Srbije: 9 utakmica bez primljenog gola a čovek je profesionalni glumac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miks

    6. septembar 2020 | 11:47

    Suvišan vam je komentar da je Eskobar finansirao Iguitin klub...Eskobar je pored toga što je finansirao taj klub finasirao i izgradio škole i obdaništa za decu i domove zdravlja za siromašne, pomagao crkvu, sirotišta, nacionalne kuhinje itd, spisak je poduži....

  • S8

    6. septembar 2020 | 12:11

    Car!

  • Davor

    6. septembar 2020 | 11:15

    Legenda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA