Morata tražio da ide iz Atletika, kaže da ima ponudu Juventusa

Fudbaler Atletiko Madrida Alvaro Morata želi da napusti taj klub, pišu španski mediji

  • 0
Fudbal atletiko Liverpul Foto: Tanjug/AP

Morata je pitao čelnike kluba i trenera Dijega Simeonea da ga ovog leta puste da ide, svestan da nema puno poverenje argentinskog stručnjaka.

Napadač smatra da zaslužuje više minuta na terenu i traži klub koji će mu to i omogućiti, uz igranje u kontinuitetu.

Alvaro ima ponudu od Juventusa, kluba gde je već igrao dve sezone po odlasku iz Real Madrida i tu je najviše i napredovao.

Za Atletiko Madrid je na 44 meča postigao 16 golova, ali je izgubio svoje mesto i u nacionalnom timu, jer je kao precenjen otišao u Čelsi gde se nije najbolje snašao.

Kada je došao u Altetiko, januara 2019. godine predviđeno je da zameni Dijega Kostu kao startni napadač ali za godinu i po dana to nije uradio. Ukupno je odigrao 61 utakmicu i dao je 22 gola, a doprineo je svojoj ekipi sa još pet asistencija.

Prošlog januara Morata je došao kao pozajmljen igrač u Atletiko za sedam miliona evra, posle čega je aktivirana kupovina za 56 miliona.

Prethodno ga je Čelsi platio 66 miliona evra Real Madridu, a svoj najuspešniji period, 27-godišnji Morata je imao između 2014. i 2016. godine u Torinu.

Ukoliko bi i otišao u Juventus, Morata bi imao konkurenciju Paula Dibale (ako ne ode do početka oktobra), Kristijana Ronalda i po svemu sudeći Luisa Suareza.

Video: Fudbalski reprezentativci odradili poslednji trening pred duel sa Turskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA