≫ 

Zvezdina pobeda u senci horor povrede Docića, 2 gola za 4 minuta presudili Čuki na Brdu!

Srpski šampion slavio sa 3:1, kapiten Čuke završio u bolnici posle faula Sanoga

Fk Čukarički, Fk Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički u derbiju 7. kola Superlige Srbije rezultatom 3:1 (1:0), ali će meč na Banovom Brdu ostati u senci jezive povrede kapitena Brđana Marka Docića koji je na nosilima iznet sa terena!

Njega je sredinom drugog poluvremena faulirao Seku Sanogo i nije isključeno da mu je polomio nogu. Potvrde do kraja meča nije bilo, ali je video snimak jasno pokazao da se Dociću ne piše dobro. Uostalom, na noslima je iznet sa terena.

Nije vezista Zvezde ima nameru da povredi Docića, više je bio neoprezan, ali je činjenica da je za taj faul morao da dobije crveni karton. Međutim, sudija Lazar Lukić mu je samo pokazao žuti što je i te kako razbesnelo domaće igrače.

Što se tiče strelaca za crveno-bele, mrežu Čuke je najpre načeo Nemanja Milunović u 3. minutu. Mirko Ivanić je bio strelac u 50, a Gelor Kanga u 54. minutu iz penala. Gol za Brđane postigao je Milan Savić, inače bivši omladinac Zvezde, u 84. minutu.

Čuka i Zvezda su "strašno" odigrali uvodnih 20 minuta meča! Brđani su već u 40. sekundi tražili penal posle kornera Marka Docića sa leve strane! Jeste Eze pogodio Boaćija u ruku posle toga, ali je šutirao sa metar udaljenosti u ruku napadača Zvezde koja je bila praktično slepljenja na grudima.

Crveno-beli su već u narednom napadu takođe došli do kornera posle kog su i poveli. Kanga je centrirao, Boaći je pokušao glavom i tom prilikom je povredio zglob, da bi Nemanja Milunović pokupio odbijenu loptu i spremio je u mrežu Đorđa Petrovića.

Jesu gosti slavili gol svog defanzivca, ali su "jednim okom" gledali i u pravcu Boaćija koji je već sa trave nagovestio da neće moći da nastavi meč. Razočaran je izašao iz igre, preustio je mesto napadača Aleksi Vukanoviću, a potom je zaradio i žuti karton na klupi zato što je u naletu besa bacio flašicu sa vodom.

Čukarički je u 13. minutu bio najbliži golu! Savić je lobovao Borjana koji je bez potrebe izašao na 16 metara, ali je lopta završila pored praznog gola crveno-belih. Zatim je i Milunović pogrešio u 19. minutu, ali Birmančević to u kontranapadu nije kaznio.

Zanimljivo, Stanković je toliko bio ljut na strelca prvog gola da je odmah poslao Radovana Pankova na zagrevanje.

Finiš prvog poluvremena doneo je samo jednu polupriliku Vukanovića, da bi Zvezda na početku drugog rešila pitanje pobednika.

Najpre je Ivanić, uz pomoć Ćirkovića kod je zakačila lopta, pogodio za 2:0 u 50. minutu, da bi Gelor Kanga u 54. povisio na 3:0 iz penala. Srušen je Vukanović, bila je to zakasnela reakcija Tošića.

Momenat posle kog je fudbal pao u drugi pkan definitivno je bio 59. minut kada je Seku Sanogo jezivo faulirao kapitena Čuke Docića. Iako nenamerno, bio je to "mesarski start" defanzivnog veziste Zvezde koji je možda i slomio nogu Dociću.

Besni su bili igrači Čuke što je Sanogo dobio samo žuti karton, ali Lazar Lukić svoju odluku nije menjao. Istovremeno je podelio žute kartone nekom na klupi Brđana.

Što se tiče ostatka meča, vredi pomenuti debi Italijana Dijega Falčinelija koji je danas potpisao ugovor sa crveno-belima, stativu Danila Pantića u 80. minutu, kao i počasni gol Milana Savića za Čuku - posle greške Njegoša Petrovića na sredini terena.

Takođe, i rezervista Zvezde Srđan Spiridonović je u nadoknadi vremena pogodio stativu Čukinog gola.

Zvezda posle sedam kola ima maksimalan učinak i biće usamljena na prvom mestu, dok Čuka ostaje na 14 bodova. Crveno-bele u sredu očekuje "meč sezone" protiv Omonije u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a tri dana kasnije dočekaće Voždovac na Marakani.

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:1)

(Savić 84 - Milunović 3, Ivanić 50, Kanga 54 pen)

Čukarički: Petrović, Ćirković, Ostojić, Šapić, Tošić, Docić (Lukić 63), Kajević, Pantić, Birmančević, Eze, Savić (Vidosavljević 85)

Klupa: Belić, Kamenović, Nikčević, Šarić, Rakonjac.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić (Pankov 56), Sanogo (Falčineli 78), Ivanić (Petrović 78), Kanga, Nikolić, Gavrić (Spiridonović 56), Boaći (Vukanović 6)

Klupa: Popović, Eraković, Jovančić, Simić, Radulović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    11. septembar 2020 | 19:57

    Da li vama grobarima neko plaća da pišete ove nebuloze, jer šta drugo reći za ove komentare... A tek što ne poznajete pravila fudbalske igre to je strašno... Stvarno smarate glupostima

  • 😂

    11. septembar 2020 | 20:30

    Svaka cast filijali, fina sklanjalica. Nezainteresovanost i nezalaganje preocigledni, mada to je bilo i za ocekivati. Sad protiv Partizana zivote da date ako treba u borbi kako bi mu bar bod a ako ne i sva tri uzeli 😁...Onda dodje derbi i garagani se vrate na fabricka podesavanja.

  • Lala

    11. septembar 2020 | 19:09

    Penal protiv zvezde!? Ma dajte molim vas...pa toga nema...neda FSS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA