≫ 

Dvojica najboljih srpskih sudija pozitivni na koronu, uoči meča u Superligi za koji su delegirani

Dalibor Đurđević i Milovan Ristić trebalo da sude na meču Javor - Vojvodina, ali su, prema saznanjima Telegrafa, zbog pozitivnog testa ostali u Rijadu

  • 2
Dalibor Đurđević, Milovan Ristić, Nestor Pitana Đurđević i Ristić u društvu Nestora Pitane (sredina) koji je 2018. sudio finale SP Foto: Privatna arhiva

Loše vesti stižu stižu iz Fudbalskog saveza Srbije! Naime, Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, dvojica najboljih srpskih pomoćnih sudija u istoriji, pozitivni su na covid 19 i neće suditi na nedeljnom meču između Javora i Vojvodine - saznaje Telegraf!

Njih dvojica su prvobitno bili delegirani za ovaj meč, zajedno sa glavnim sudijom Milošem Milanovićem, ali je FSS u međuvremenu izvršio predelegiranje s obzirom na to da su Ristić i Đurđević ostali u Rijadu gde su sudili finiš lige u Saudijskoj Arabiji.

Ovu vest za Telegraf je potvrdio i sam Đurđević kog je naš portal kontaktirao tragom vesti da je pomenuti dvojac "sklonjen" sa meča u Ivanjici koji se igra u nedelju.

- Nakon završetka prvenstva Saudijske Arabije, u sredu smo testirani PCR testom zbog puta nazad u Srbiju. Test je bio pozitivan. Radili smo i drugi kontrolni čiji rezultat je takođe bio pozitivan. I sada se nalazimo u izolaciji - rekao je Đurđević i dodao:

- O nama brine medicinski tim Ministarstva zdravlja Saudijske Arabije i ljudi iz tamošnjeg Saveza. Takođe, naš ambasador Jusufspahić je ponudio svu moguću pomoć. U kontaktu smo i sa Milanom Karadžiće, predsednikom Sudijske komisije FSS, kao i našim Savezom koji su takođe ponudili svu pomoć.

- Za sada se osećamo dobro, nemamo nikakvih simptoma i sve je u najboljem redu. testirani smo četiri puta za ovih mesec dana provedenih u Arabiji, ali nažalost virus nas je na kraju "našao." Nadamo se da će sve brzo proći i da ćemo se uskoro vratiti na naše terene u Srbiji.

Dalibor Đurđević Đurđević na meču Partizana i Voždovca Foto: MN Press

Inače, Đurđević i Ristić godinama unazad uživaju veliko poverenje čelnika Saveza u Arabiji koji ih angažuju za mečeve tamošnjeg šampionata. Pogotovo i zbog činjenice da su licencirane VAR sudije.

Ovoga puta su angažovani sa najboljim svetskim sudijama, među kojima je i Urugvajac Nestor Pitana koji je sudio finale SP,  za poslednja četiri kola šampionata koje je do poslednjeg minuta bilo neizvesno. Sudili su na pet mečeva i bili su na najvišem nivou.

Nadamo se da će se brzo oporaviti i vratiti na srpske terene, pogotovo sada kada je njihovo iskustvo potrebno u uzavrelom srpskom fudbalu. Pogotovo u večitom derbiju, gde su utakmicama unazad činilac mira i stabilnosti.

Njihova tačnost i iskustvo donose derbiju ono što je potrebno, te otuda i ne čudi što su prilikom delegiranja sudija njih dvojica "zacementirani." Tu se samo postavlja pitanje ko će biti glavni sudija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • фебо

    12. septembar 2020 | 14:03

    Сад ће мали клуб опет да се жали уефи на Терзу

  • 12. septembar 2020 | 14:03

    Pa zar nije Jovanovic najbolji sudija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA