≫ 

TOP 10 tuča fudbalera: Na listi je i reprezentativac Srbije koji se pobio sa trenerom tokom meča

Sećate li se incidenta iz 2012. u koji je bio uključen Adem Ljajić?

  • 0
Adem Ljajić, Delio Rosi Foto: Guliver/Gabriele Maltinti/Getty Images

Kao što je već poznato, derbi meč francuskog šampionata između Pari Sen Žermena i Olimpika iz Marselja (0:1) završen je opštom tučom fudbalera na terenu!

Epilog svega jeste pet crvenih kartona (tri za domaćina i dva za goste) i 14 žutih, a među isključenim  igračima je bio i Brazilac Nejmar koji je tvrdio da ga je defanzivac Marselja vređao na rasnoj osnovi.

Nejmar je optužio Alvara Gonazelasa da ga je nazvao majmunom, a njih dvojica su raspravu nastavili i putem društvenih mreža gde je Španac najpre okačio fotografiju kojom je odgovorio napadaču PSŽ-a.

Naravno, ovo nije ni prvi ni poslednji put da su se fudbaleri potukli tokom meča, a engleski mediji podsećaju na neke legendarne sukobe na terenu u kojima je učestvovao i reprezentativac Srbije Adem Ljajić

Valensija - Inter

Masovna tuča izbila je na Mestalji 2007. nakon što je Valensija izborila četvrtfinale LŠ. Karlos Marćena se zaleteo na Nikolasa Burdisa, usledio je haos.

Epilog svega je Burdisov slomljen nos nakon što ga je udario David Navaro.

Maradona - Atletik Bilbao

Nakon što je Argentinac bio na udaru igrača Atletika tokom celog finala Kupa Kralja 1984, godine, sam je uzeo pravdu u svoje ruke i pobio se Migelom Solom i Andoninom Goikočeom.

Zatim su se svi "uključili" u tuču.

Dejvid Bati - Grejem Le So

Nekadašnji saigrači iz Blekburna pobili su s tokom meča Lige šampiona protiv Spartaka iz Moskve (1995/16). Le So je udario vezistu nakon što je došlo do sukoba zbog jednog auta.

Čile - Italija

Ovaj meč sa SP 1962. nazvan je "bitka kod Santjaga", a epilog su dva crvena kartona i intervencija čileanske policije.

Džoi Barton - Mančester Siti

Nakon što je dobio crveni karton zbog udaranja teveza lakton, barton je očajnički pokušao dodatno da zakuva kako bi "poveo" nekog igrača Sitij sa sobom.

Udario je Serhija Aguera u koleno, dok je glavom pokušao da "navuče" Vensana Kompanija pre nego što je otišao u tunel.

Mančester junajted - Arsenal

Derbi meč ova dva velika rivala u Premijer ligi pre nekoliko sezona obeležila je tuča u kojoj je u glavnoj ulozi bio Rud van Nistelroj.

Holanđanin je najpre zakuvao posle duela sa Patrikom Vijerom, da bi nešto kasnije, zbog drugog duela, dobio i udarce koje sudija nije video.

Delio Rosi - Adem Ljajić

Svi se dobro sećamo ovog haosa na meču Fjorentine kada je reprezentativac Srbije sarkastično aplaudirao treneru zbog izmene, te se ovaj potom fizički obračunao sa Ljajićem na klupi 2012. godine.

Epilog svega je otkaz koji je Delio Rosi dobio odmah posle utakmice.

- Opsovao mi je majku na srpskom dok je išao ka klupi i ironično aplaudirao. Kako sam trenirao mnogo srpskih igrača, shvatio sam šta mi je rekao i tada sam poludeo - ispričao je Rosi tada za"La Republiku

Potiguar - Baraunas

U pitanju je tuča u brazilskom fudbalu iz 2008. godine. Dosuđeno je čak osam crvenih kartona, a tuču je morala da zaustavi policija.

Ugo Ljoris - Son Hjung Min

Igrače Totenhema saigrači su morali da rastavljaju tokom prošlosezonskog meča sa Evertonom. Ljoris je bio ljut na Sona zbog loše odbrane, čak ga je gurnuo u predelu lica. Ipak, izmirili su se na kraju.

Li Bojer - Kiron Dajer

Verovatno i najelegendarnija tuča bivših saigrača iz Njukasla. Obojica su dobili crveni karton, a kako je sve izgledalo najbolje će vam dočarati sam video snimak.

Video: Nikad viđeno u istoriji fudbala: Umalo opšta tuča igrača Partizana i Vojvodine u penal seriji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA