Trener Omonije se pita koliko je toplije na Kipru od Beograda: Zvezda nema slabost, nismo favoriti

Hening Berg sa velikim uvažavanjem pričao o crveno-belima

  • 5
Hening Berg, FK Omonija Printskrin: Facebook.com/KerkidaSportsOfficial

Trener Omonije Hening Bert održao je konferenciju za novinare pred meč protiv Crvene zvezde koji je na programu u sredu od 17 časova u Nikoziji u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Radujemo se utakmici, to je izazov za nas. Crvena zvezda je jak tim, zbog toga smo ovde, da igramo sa jakim timovima kao što je Zvezda. Dobro smo započeli sezonu i radujemo se meču.

On ističe da je zadovoljan radom igrača, ali da njegov tim nije favorit protiv Zvezde.

- Veoma sam zadovoljan igračima, njihovom predanošću, kvalitetom i radom. Ne uzimamo ovo zdravo za gotovo... Napredak koji pokazuju od prošle godine je sjajan. Uložen je ogroman napor da se stigne ovde. Znamo kakav smo uspeh postigli. Prošla godina, kada smo završili prvi, bila je nešto veoma veliko. Propustili smo priliku da osvojimo Kup, bili smo u polufinalu.

- Takođe nam nije data prilika da osvojimo šampionat na terenu, ali veoma smo srećni što smo završili prvi i što smo u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, to je fantastično za Omoniju i za igrače. Nismo favoriti, ali uradićemo sve što je u našoj mogućnosti - rekao je Berg.

Nisam utvrdio nijednu slabost Zvezde, odbrana će biti ključni faktor

Na pitanje da li je proučavao protivnika i uvideo neke slabosti, samo je kratko odgovorio.

- Nisam utvrdio nijednu slabost.

Bivši igrač Mančester junajteda ističe da je srećan što će njegov tim igrati na svom terenu posle dva gostovanja u prva dva kola, ali da će im nedostajati navijači.

- Odigrali smo dve utakmice u gostima, dve teške utakmice za kvalifikacije. Jedva čekamo da igramo kod kuće sada. Definitivno bismo voleli da imamo svoje navijače, ali to je nemoguće. Definitivno je bolje igrati na svom terenu nego u gostima, ali nećemo imati pomoć navijača. Ključ meča je da budemo vrlo dobri u odbrani i da budemo dobro organizovani. Ako se ne branimo dobro, nećemo moći da se kvalifikujemo dalje.

Novinari su pitali kakva je situacija sa Andronikosom Kakulisom i Fotisom Papulisom, da li ih mogu očekivati na terenu protiv Zvezde.

- Fotis je odigrao 45 minuta protiv Anortozisa i videćemo koliko će biti spreman sutra. Kakullis trenira, bolje je, ali dugo nije igrao i to je nešto o čemu moramo da razmišljamo.

Berg nije želeo da izdvaja pojedinačno igrače Zvezde.

El Fardu ben, Aleksandar Katai, FK Crvena zvezda Aleksandar Katai i El Fardu Ben su glavne uzdanice Zvezde; Foto: MN Press

- Analizirali smo protivnika, znamo mnogo stvari. Imaju dobre igrače i pojedinačno i dobri su kao tim, na veoma su dobrom nivou. Imaju igrače koji mogu da naprave razliku, ali gledamo kako igraju kao tim.

Kaže da ima spremnih startnih 11, ali nije želeo mnogo da otkriva.

- Nadam se, ukoliko se ne predomislim - rekao je uz osmeh.

- Uzimam u obzir sve faktore, ali ne mogu ništa više da kažem.

Upitan je i koliko visoka temperatura može da poremeti protivnika.

- Ne znam. Ne mogu da znam koliko je velika razlika u odnosu na Beograd - odgovorio je Norvežanin.

Upitan je i kako sebe vidi u perspektivi prvog čoveka koji je Omoniji obezbedio grupe u Evropi.

- Razmišljamo samo o meču, ne razmišljamo ni o čemu šta će biti posle utakmice - zaključio je trener Omonije.

Video: Stanković pred meč na Kipru: Imamo još dva dana da odlučimo koji će sastav izaći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pancire uzmite

    15. septembar 2020 | 15:53

    Jedna topla ljudska preporuka..Obavezno UZMITE i podijelite igracima PANCIRE i na nge neka stave daske debljine 5 cm..ovo sto vam dolazi nije evropa vidjela..goli kostolomci i oni koji kopackama idu u stomak..zato pancire pod br.1.nemojte posle .,.nije nam niko rekao...to je njihov stillto vjezbaju pisto znanja nemaju..srecno kiprani di pobjede sa 3 razlike...zivjeli

  • Nusknvp

    15. septembar 2020 | 15:46

    Trenere uz tebe smo svim srcem sutra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA