≫ 

Propao transfer fudbalera Olimpijakosa u Partizan: Marinakis nije hteo da prihvati uslov crno-belih

Mladi reprezentativac Srbije umesto Humske karijeru nastavlja u Španiji

  • 8
Evangelos Marinakis, Nikola Čumić i Partizan Foto MN Press, Marko Jovanović, Promo

Partizan je ostao bez jedne od opcija za pojačanje u ofanzivi, pošto je propao transfer Nikole Čumića iz Olimpijakosa. Umesto u Partizan, Čumić se seli u španski Sporting Hihon, gde ga je Olimpijakos poslao na pozajmicu, saznaje Telegraf.

Partizan i Olimpijakos su prethodnih dana vodili pregovore o transferu. Trebalo je da to bude pozajmica, ali su klubovi imali mimiolaženje kada je u pitanju otkupna klauzula.

Crno-beli su želeli da dovedu reprezentativca reprezentacije Srbije do 21 godine na pozajmicu uz pravo otkupa. Pričalo se o cifri od oko 2.500.000 evra. Međutim, Olimpijakos nije želeo da u ugovor o pozajmici stavi otkupnu klauzulu, pa su crno-beli odustali od posla, jer nisu želeli da razigravaju tuđeg igrača za kojeg kasnije nemaju pravo otkupa, pa su se okrenuli drugoj opciji.

Čumić je, kako saznajemo, želeo da pređe u Partizan, zvao je čak i trenera Olimpijakosa da ga pusti, ali su gazda kluba Evangelos Marinakis i direktorka Olimpijakosa Lina Soluku stopirali transfer i nisu želeli da ga prodaju u junu nakon isteka pozajmice.

Na kraju je završio u Hihonu, takođe na pozajmici, ali uz otkupnu klauzulu od 7.000.000 evra nakon isteka pozajmice. Takođe, Hihon se obavezao da će platiti penale u visini od 100.000 evra ukoliko Čumić ne bude igrao tokom pozajmice.

Video: Stanojević: Bolji smo tim od Sfintula, spremni smo

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan SD

    16. septembar 2020 | 13:46

    Pa naravno nece da ga pusti u hrvatski klub nepostojece drzave NK Partizan

  • FANTOM

    16. septembar 2020 | 15:01

    Što ga vi iz Zvezde niste uzeli kad ste toliko bogati a i Srpski ste klub. Što pustiste momka da sedi na klupi Hihona. Što ne ponudiste otkupnu klauzulu od sedam miliona evra? Pa momak ne vredi ni Partizanove ponude i nije vreme razbacivanja novca na nešto što omanu u mladoj repki. Pa nisu nama Hrvatima čavke popile pamet!?

  • Padinjak

    16. septembar 2020 | 14:01

    A sto da ga pusti u hrvatski klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA