≫ 

Zvezda ispala iz LŠ posle penal drame: Falčineli i Degenek tragičari crveno-belih, sledi borba za LE

Crveno-beli će igrati plej-of za ulazak u LE

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u plej-of Lige šampiona, pošto su u 3. kolu kvalifikacija, posle penal serije, poraženi od Omonije na Kipru rezultatom 4:2 (1:1, 1:1)!

Tragičari u penal seriji su novajlija Dijego Falčineli i Miloš Degenek koji su promašivali sa bele tačke u trećoj i četvrtoj seriji, dok su Željko Gavrić i El Fardu Ben bili precizni.

S druge strane, junak Omonije je golman Fabijano koji je odbranio te udarce igračima Zvezde, a Žordi Gomeš, Vitor Gomeš, Asante i Lecjaks nisu dozvolili Borjanu ni da pokuša da im zaustavi šuteve.

Prethodno je Mirko Ivanić u 44. minutu izjednačio rezultat u regularnom delu s obzirom na to da je Luftner u 31. iskoristio kiks odbrane crveno-belih. Podsetimo, zbog situacije sa korona virusom, u kvalifikacijama se sve do plej-ofa igra jedan meč.

Zvezda je i po treći put u poslednje tri sezone plasman u plej-of LŠ tražila posle nerešenog rezultata nakon 90 minuta. Najpre su izbacili Spartak iz Trnave u produžecima (2:1), da bi prošle godine bolje šutirali penale od igrača Kopenhagena.

Ta dva trijumfa su crveno-belima prethodno garantovala grupnu fazu Lige Evrope koju će izabranici Dejana Stankovića sada tražiti u plej-ofu drugog po rangu evropskog takmičenja. Rival - znaće se u petak posle žreba u Nionu, dok će Omonija za plamsan u LŠ igrati protiv Olimpijakosa.

Omonija je već na početku meča jasno "poslala poruku" Zvezdi da ih posed lopte ne interesuje i da su polukontre i kontre njihovo oružje ka pozitivnom rezultatu.

Međutim, pitanje je da li domaćin tako igrao da su već u 3. minutu ostali bez jednog od defanzivaca koji je bio u duelu sa Benom. Englez Kavano nije ništa svirao, čini se da je kontakta bilo, a da je pokazao na faul Omonija bi ostala sa deset fudbalera.

Ivanić je bio taj koji je u 13. minutu prvi šutirao u okvir gola. Ipak, golman Fabijano je tu "žabicu" odbio na stranu. Samo dva minuta kasnije Kanga je napravio grešku, izgubio je loptu na sredini terena i "naterao" je saigrača Sanoga da napravi žuti karton i tako ispadne iz konkurencije za sledeći evropski meč. Nekoliko minuta kasnije i Milunović je bio nesiguran što je donelo bespotrebno komešanje kod Borjanovog gola.

Crvena zvezda Foto: Crvenazvezdafk.com

Ben je u 26. šutirao glavom sa sedam-osam metara i lopta je otišla iznad prečke, da bi se Vukanović dva minuta kasnije spetljao u petercu i potom je igrao rukom.  Činilo se tada da crveno-beli polako "lome" rivala, ali je se desilo obrnuto. Zvezda je bila ta koja je prva poklekla.

Igrao se 31. minut, Omonija je imala korner posle kog su se Borjan i Gobeljić spetljali. Lopta je išla direktno u gol, kapiten Zvezde je loše reagovao i izbio je tako da ona udari u stativu, potom i u glavu srećnog strelca Luftnera. Pomenimo i to da je Žordi Gomez bio taj koji je "tukao" iz kornera.

Taj gol kao da je bio okidač za domaćina da stane u klasičan bunker i Zvezda jednostavno nije imala nikakvo rešenje kako da ga probije. Sve do 44. minuta, kada je Ben dobio loptu na desnoj strani, namestio se na "levicu" i u čelo pogodio strelca Mirka Ivanića. Bio je to njegov treći gol u kvalifikacijama, pošto je dva puta tresao mrežu Evrope u prvom kolu (5:0).

Crvena zvezda Foto: Crvenazvezdafk.com

Ivanićev pogodak kao da je probudio Zvezdu koja je u prvih 10 minuta drugog poluvremena tri puta zapretila Fabijanu. Najpre Katai dva puta, jednom iz slobodnjaka kada mu je Brazilac jedva odbranio i izbacio iz kornera, zatim i Milunović posle tog istog kornera.

Ben je u 59. promašio možda i najbolju šansu za Zvezdu u drugom delu. Šutirao je neometan sa deset metara, nakon što ga je Rodić uposlio, ali je lopta otišla visoko preko gola. Dva minuta kansije i Ivanić je tukao tik pored stative, da bi Omonija u međuvremenu preuzela inicijativu na terenu.

Pogledala je sreća Zvezdu u 62. minutu kada je Viktor Gomeš šutirao sa 20-ak metara, da bi Borjan spasio svoj klub pet minuta kasnije. Volej Buteaka sa nekih 11-12 metara je već bio viđen u mrežu Zvezde, da bi kapiten crveno-belih refleksno reagovao i spasio svoj tim.

Omonija je diktirala tempo u narednih 10-15 minuta, stalno su bili blizu kaznenog prostora Borjana, izvodili su kornere i na taj način pretili, da bi Ben u 75.  imao još bolju priliku nego u onom 59. minutu. Opet ga je Rodić našao u kaznenom prostoru, Ben je šutirao sa 11 metara po sredini, ali je neko od defanzivaca domaćeg tima telom blokirao.

Zatim je Ben u 79. minutu bio neprecizan, iako je bio sam na nekih 18 metara, a u narednom napadu je i Vukanović pretio. Omonija, s druge strane, nije jurcala ka golu Borjana, finiš meča nije doneo nikakvu promenu na semaforu, te se otišlo u produžetke.

A tamo smo videli najmanje fudbala s obzirom na to da su igrači oba tima jedva stajali na nogama i da su se najpre trudili da sačuvaju svoju mrežu. Najbolju priliku imao je rezervista Željko Gavrić koji je u 112. minutu šutirao sa ćoška kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, ali je lopta prohujala pored prečke.

Na kraju penal rulet, gde je loptica stala na polje domaćeg tima...

OMONIJA - CRVENA ZVEZDA 4:2 (1:1, 1:1)

(Luftner 31 - Ivanić 44)

Omonija: Fabiano, Lang, Hubočan (Kusulos 90+3), Luftner, Ležijaks, Papulis (Loizu 97), Žordi Gomez, Viktor Gomeš, Tijago (Asante 118), Buteak, Kakuli (Sene 65)

Klupa: Kirijakidis, Duriš, Mavrais.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (Gajić 106), Sanogo, Kanga, Ivanić (Jovančić 81), Ben, Katai (Gavrić 101), Vukanović (Falčineli 89)

Klupa: Popović, Pankov, Nikolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA