≫ 

Koliko je Zvezda zaradila, a koliko izgubila porazom od Omonije na Kipru?

Crveno-beli su propustili veliku šansu u Nikoziji

  • 56
Milan Borjan Foto: Twitter.com

Poraz u Nikoziji na penale znači i definitivan kraj nade za crveno-bele o trećem vezanom učešću u grupnoj fazi Lige šampiona.

Srpski šampion će nastaviti evropsko učešće u plej-ofu za Ligu Evrope, a tamo ga očekuje znatno manja zarada nego u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Naime, samo za učešće u poslednjoj rundi pred grupnu fazu Lige Evrope dobija se 300.000 evra, dok je u Ligi šampiona recimo ta nagrada u plej-ofu 480.000 evropskih novčanica.

Zvezda bi zbog dobrog koeficijenta trebalo da bude nosilac u plej-ofu za Ligu Evrope, pa bi eliminacijom protivnika i plasmanom u grupnu fazu drugog po kvalitetu takmičenja dobila oko 2,9 miliona evra.

Zvezda posle poraza od Omonije nije popravila ni klupski koeficijent, pa je ostala na 22.750 bodova na UEFA rang listi, ali imaće sasvim solidnu poziciju uoči nekih narednih žrebova.

Kada je u pitanju nacionalni koeficijent, Srbija je posle poraza Zvezde od Omonije na penale propustila priliku da osvoji još 375 bodova koje će potražiti u plej-ofu za Ligu Evrope.

Video: Zvezda ispala iz Lige šampiona posle penal drame, čeka je borba za Ligu Evrope

Video: Borjan maestralnom reakcijom spasio crveno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🏴‍☠️🇷🇸

    16. septembar 2020 | 20:33

    Zaradićemo ako posle ovog meča stručnjaci iz uprave ukapiraju da nemamo bekove i stopere. Da Gobeljic, Milunovic, Gajic, Ivanic, Vukanovic, Simic, Jovancic, ne mogu da igraju ozbiljan fudbal. Vole Zvezdu, pa volim i ja pa radim za 400eur mesecno a ne igram fudbal u Zvezdi.

  • Goxy76

    16. septembar 2020 | 20:42

    Zaradice samo ako odu Stankovic, Terzic i Mrkela

  • Lukk

    16. septembar 2020 | 22:29

    Dejan Stanković, kao ovek-svaka čast Dejan Stanković, kao igrac-svaka čast Dejan Stanković, kao trener-M'ARŠŠŠŠ IZ ZVEZDE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA