≫ 

TSC i Steaua zadivili svet i oborili rekord: Ovo nije viđeno u istoriji evropskog fudbala

Strušnjaci za statistiku izvukli su neverovatan podatak nakon meča u Senti

  • 34
FK TSC - FCSB, Kvalifikacije, Senta, utakmica, fudbal, LIga Evrope Foto: FK TSC/Dejan Milić

Neverovatan meč odigrali su TSC i Steaua u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem je posle produžetaka rezultat bio 6:6. Iako je TSC igrao veći deo meča sa igračem manje, a dobar deo produžetaka i sa dvojicom isključenih, ostao je u igri do samog kraja i "ustajao iz mrtvih" u nekoliko navrata.

Herojska partija izabranika Zoltana Saba ostaće upisana i u analima evropskog fudbala, pošto je ovo prvi meč u istoriji evropskog klupskog  fudbala, ne računajući nekadašnji Intertoto kup), u kojem su obe ekipe postigle bar po pet golova.

Tako će meč u Senti ostati upamćen kao najefikasniji u istoriji ako računamo broj golova koji su dale obe ekipe. Pre toga ovakav rezultat nije viđen na prethodnih 24.000 mečeva, što dovoljno govori koliko je ovaj rezultat za divljenje.

Pitanje je i da li će ovaj rekord ikada biti oboren, jer ovakvi rezultati su gotovo nemogući u današnjem fudbalu.

TSC i Steaua su odigrali meč koji je bio za fudbalske sladokusce i koji vraća veru u srpski fudbal. Ostaje žal zbog promašenog penala i propuštene šanse da se dođe do novih bodova za nacionalni koeficijent.

Pogledajte i sve golove sa ovog meča kao i penal seriju:

Video: Partizan postigao gol iz penala! Natho zatresao mrežu laganim i visokim udarcem

Kreće Bundesliga - večeras (20.30) šampion Nemačke i Evrope Bajern čeka Šalke na Alijanc Areni, a imajući u vidu kako su Bavarci završili prethodnu sezonu, gostima se loše piše. To kažu i kvote: kec je 1,15, a kombinazzija 1&4+ 1,68. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Šalke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Cvorovic

    18. septembar 2020 | 08:58

    Svaka vam cast momci tako se igra srcem za klub, mnogi igraci kad obuku dres zvezde ili partizana misle da je to dovoljno i da nesto znaju, jos jednom svaka cast.

  • Đuro

    18. septembar 2020 | 09:44

    Ovo je stvarno za istoriju! Bravo za ceo kolektiv TSC! Mali klub sa ogromnim srcem! Čestitam i glavu gore nemate čega da se stidite tako treba svaki igrač da se bori za svoju ekipu! NAPRED TSC !!!!👍👍👍👍

  • On

    18. septembar 2020 | 10:34

    Snimak sa ove utakmice, "zvezdama" Partizana i C. Zvezde, puštati svaki dan, da nauče kako se igra i bori za klub i kada svi misle da je kraj. Samo je falilo da prodju penale i da to bude višnjica na torti. Svejedno iako su ispali, pokazali su SVE, sa dva igrača manje. Sve pohvale za TSC i još jednom, bravo i svaka čast !!! 👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA