≫ 

Najstariji aktivni igrač oborio Mijurin svetski rekord: Posle 24 godine se aktivirao iz penzije!

"Deka" iz Mongolije oduševio svet

  • 3
Kandsuren Ojunbileg Foto: youtube/Street Footie Net

Japanska fudbalska legenda Kazujoši Mijura (53) dugo je važio za najdugovečnijeg igrača u istoriji fudbala - sve do pre nekoliko dana.

Njegov rekord je sada nadmašen, i to u Mongoliji, gde je zvanični prvoligaški meč odigrao Kandsuren Ojunbileg, 54-godišnji fudbaler ekipe Sumida Gepro.

Gotovo kompletno sedokosi Ojunbileg ušao je u igru u 86. minutu i tako zvanično postao najstariji aktivni fudbaler koji je zaigrao na nekoj zvaničnoj utakmici, a na terenu je proveo desetak minuta.

Po onome što se može videti na klipu koji je okačen na "jutjubu" sa pomenutog meča, inače je u pitanju duel mongolskog šampoinata, ovaj "deka" je i te kako živahnih pokreta, energičnih reakcija i vrlo dobre fizičke pripremljenosti.

Uklizavanje, žustri i grubi startovi, nije se štedeo veteran u duelu sa duplo mlađim igračima koji sinovi mogu da mu budu, što je oduševilo fudbalski svet.

Prema navodima lokalnih medija, novi svetski rekorder je jedan od najpopularnijih fudbalera u svojoj zemlji, penzionisao se još 1996. godine, a reaktivirao se iz penzije kako bi pomogao klubu da izbori opstanak u ligi - 24 godine kasnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    18. septembar 2020 | 22:33

    Verujem da je energičniji od Milunovića.

  • Miloš🏁

    18. septembar 2020 | 22:32

    Poslao onog brata u Cipiripi reklamu, oduvao ga. 2 crvena da je dobio, mnogo bilo ne bi.

  • Igz

    19. septembar 2020 | 08:27

    Ma koji deka, bre? Covek ima 53 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA