≫ 

Navijački život se vraća u normalu: Italijani dozvolili do 1.000 ljudi na utakmicama Serije A

Tifozi na Čizmi su konačno dočekali ovaj dan

  • 4
Korona virus navijači, FK Napoli, FK Barselona

Foto: Guliver/Francesco Pecoraro/Getty Images

Italija, zemlja koja je u povoju pandemije korona virusa u svetu, bila najstrašnije pogođena, polako, ali sigurno vraća sportski i navijački život u normalu.

O tome svedoči i vest da je Vlada ove zemlje dala dozvolu da na dve utakmice Serije A, koja počinje ovog vikenda, bude prisutno najviše 1000 navijača.

U pitanju su mečevi Parma - Napoli i Sasuolo - Kaljari, i oba su na programu u nedelju.

Utakmice u Italiji igrale su se bez prisustva navijača od marta, kada je prvenstvo stalo zbog pandemije, a iz predostrožnosti nije bilo publike ni kada se ono nastavilo.

Da je situacija sada daleko bolja svedoči upravo potez Vlade Italije koja je dala "zeleno svetlo" da se navijači polako vrate na stadione, prvo u manjem broju, a u zavisnosti od situacije sa brojem novoobolelih, taj broj bi se mogao uvećati za naredne utakmice.

Dozvola je stigla od čelnika regije Emilija-Romanja, odakle su Parma i Sasuolo, kao i Bolonja, koja takođe može da otvori kapije svog stadiona, ali to će uraditi u drugom kolu, pošto u prvom gostuje.

>>> Veljko Paunović debitovao je u Engleskoj pobedom, njegov Reding savladao je Derbi kao gost, a danas (16.00) igra kod kuće protiv Barnslija i kvota na keca je 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Reding - Barnsli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA