≫ 

Mitar nema s kim: Opasno "krljanje" u Lidsu i dva pogotka golgetera Orlova u porazu Fulama

Londonski tim poražen u još jednom trileru Premijer lige

  • 26
Aleksandar Mitrović Foto: Printscreen/Streamja

Kakav spektakl na otvaranju Premijer lige u Jorkširu. Lids je i zvanično odigrao prvi premijerligaški meč posle 16 godina na svom terenu i savladao Fulam Aleksandra Mitrovića sa 4:3 (2:1) u pravom trileru.

Ni dva gola kapitena i najboljeg strelca srpske reprezentacije nisu pomogla londonskom timu da dođe do prvih bodova. Uzalud je Mitar raspoložen golgeterski na startu sezone kada je odbrana nazad bušna kao švajcarski sir. Bukvalno.

Užasne reakcije defanzivaca u 50. i 57. minutu omogućile su Lidsu da ode na 4:1 preko razigranih Bamforda i Košte, a kada je Fulam zaigrao kako zna, bilo je ipak kasno, pa je samo ublažio poraz i izbegao katastrofu u 2. kolu.

Sve što objektivni ljubitelji fudbala vole videli smo ovog sunčanog popodneva na Elandu. Sjajan fudbal, akcije i golovi. Posle spektakularnog izdanja na Enfildu prošle nedelje (u porazu 4:3), Marselo Bijelsa je nastavio sa onim što je obećao i pre početka sezone: "Da će Lids igrati napadački, bez kalkulacija, za dušu ljubitelja fudbala".

Takav pristup doneo im je rano vođstvo preko Heldera Košte koji je u 5. minutu majstorski pogodio mrežu Fulama. Ipak, iako nadigran Fulam je sačekao svoju šansu i preko Mitrovića s bele tačke stigao do izjednačenja u 34. minutu, a nakon još jednog kiksa Nemca Koha koji je na drugoj vezanoj utakmici napravio penal.

Ipak, Lids je na pauzu otišao s prednošću, i to takođe sa bele tačke, a strelac je bio Mateuš Klih posle prekršaja Džoa Brajana na Patriku Bamfordu.

Izgledalo je početkom drugog poluvremena da će Fulam preživeti katastrofu, posebno kada su Bamford u 50. i Helder Košta u 57. posle sjajnih kontri i akcija povisili na čak 4:1, ali se Fulam i pored tih pehova nije predao.

Uzvratili su golovima bobi Rid u 62. i Mitrović u 67. sjajnim udarcem glavom, a Srbin je čak u 70. imao i sjajnu priliku za 4:4, ali je loše zhvatio loptu iz voleja što je olakšalo posao golmanu Lidsa Melijeu.

Pokušao je Fulam do kraja da se dokopa boda, napadao, pogodio i stativu u poslednjim minutima, ali je ostao bed bodova posle dva kola.

Lids je ovom pobedom valorizovao dobar utisak koji je ostavio na Enfildu prošle nedelje, a gol-razlika 7:7 posle dva meča svedoči da Bijelsin tim igra fudbal za dušu, bez iakvkog opterećenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    19. septembar 2020 | 19:14

    Posle dve utakmice vise golova nego Jovic za celu sezonu

  • S.z

    19. septembar 2020 | 18:26

    Bravo majstore, svi ovi sto komentarisu da je druga liga "slaba" ne da nikad nisu sutnuli loptu, nego nisu ni potrcali makar i za autobusom. Naravno da bez pojacanja koja su klasa, ni on ni Fulam ove godine sem borbe za opstanak nemaju sta traziti ali momku svaka cast kako duze vremena igra i za klub i za reprezentaciju.

  • samo iskeno

    19. septembar 2020 | 19:26

    Mitru je vreme da ide u neki jači klub! Zaslužuje da igra PL a ne drugu ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA