Sve što treba da znate o meču Zlatibor - Partizan: Kome smeta sudija, ko ne treba da bude Veljko?

Dva tima su tokom leta već odmerila snage, a duel je obeležila svađa čelnika u loži, koju je uživo slušalo pola Srbije

  • 9
FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović

Nije lako vratiti se obavezama u domaćoj ligi posle teških evropskih iskušenja, kakvo je minulog četvrtka imao Partizan na gostovanju Sfintul Georgiju u Moldaviji, ali ni tih stresnih 120 minuta nisu opravdanje za trenera Aleksandra Stanojevića, koji je današnji duel sa Zlatiborom u Užicu (19.00, Arena Sport 1) označio kao najvažniji u ovom momenu.

Čajetinci, pak, imaju svoju računicu, uspeli su koliko-toliko da se dovedu u red posle očajnog početka takmičenja i veruju da će imati načina da ugroze umorni Partizan, tim pre što imaju i prednost domaćeg terena, ako se tako može nazvati Gradski stadion u Užicu, gde Zlatibor igra svoje utakmice.

Teelgraf vam donosi niz zanimljivosti vezanih za današnju utakmicu, koja je svoju neslavnu uvertitu imala na minulim letnjim priprema, tokom kojih su dve ekipe odmerile snage, a je “slavu” odnela svađa čelnika u loži stadiona.

FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović

KADA SE IGRA I KO PRENOSI UTAKMICU?

Utakmica između Zlatibora i Partizana se igra od 19.00 časova, na stadionu Slobode u Užicu, gde su dva tima i tokom leta odmerila snage u prijateljskom duelu. Meč će direktno prenositi televizija Arena Sport 1.

U KAKVOM RASPOLOŽENJU EKIPE DOČEKUJU MEČ?

Posle katastrofalnog početka sezone i četiri poraza u nizu, domaćin današnje utakmice Zlatibor se donekle konsolidovao i uspeo u minule tri utakmice da upiše dva remija i pobedu. U tom smeru idu i najave nekolicine fudbalera, koji se nadaju da će iskristiti momenat umora Partizana, usled iskušenja u Ligi Evrope, te uspeti da sačuvaju makar bod.

Crno-beli su, pak, dve utakmice pod palicom Aleksandra Stanojevića odigrali sasvim dobro, s tim da su u Moldaviji, pre tri dana, izvojevali pobedu tek u produžecima, što je sigurno donekle iscrpelo ekipu. To je uostalom i razlog nekolicine rotacija koje je šef struke najavio pre utakmice, ali cilj nije promenjen – tim iz Humske ide na pobedu, jer samo ga ona održava u borbi za titulu.

ZDRAVSTVENI BILTEN?

Utakmica sa Sfintul Georgijem je donekle uzela danak u taboru crno-belih, pa će Umar Sadik, koji je krenuo na put sa saigračima, ipak ostati na klupi, jer je lakše povredio zglob u Moldaviji. Malih problema je imao i Takuma Asano, no, on se oporavio, dok je još ovoga puta Sejduba Suma van konkurencije za tim zbog crvenog kartona i suspenzije na meču sa Vojvodinom.

MEĐUDOBNI SUSRETI

Nisu Zlatibor i Partizan nikada do sada odmeruili snage u borbi za bodove, što je i razumljivo, jer se tim iz Čajetine tek ove sezone plasirao u najjači rang takmičenja. Ipak, tokom minulih letnjih priprema dve ekipe su odmerile snage upravo na stadionu u Užicu i meč, koji je okončan rezultazom 2:2, zapravo je obeležila velika svađa čelnika dva kluba, koju je u prenosu uživo slušalo pola Srbije.

Sve je počelo neukusnim dobacivanjem i komentarisanjem odluka predsednika Zlatibora - Veljka Radulovića glavnom sudiji utakmice, što je vremenom počelo da smeta delegaciji iz Beograda, te je potpredsednik crno-belih

Vladimir Vuletić ubrzo ušao u verbalni sukob.

- Da li biste tako urlali na sudije da igrate protiv Zvezde? - obratio se Vuletić Raduloviću, pošto je ovaj nekoliko puta glasno negodovao na odluke sudija.

Usledila je žučna rasprava, koja je aktere sa terena bacila u potpuno drugi plan, a Vuletić je kasnije “zakačio” i fotografiju Radulovića na društvenu mrežu uz komentar.

- Ovo je Veljko Radulvović, predsednik FK Zlatibor i član Komisije za pravna pitanja FSS koji je svojim glasom namaknuo većinu za priznavanje titule Zvezdi iz 1946. godine, a za to je dobio pet Zvezdinih igrača. Urla na sudije iz lože na običnoj prijateljskoj utakmici. Ne budi Veljko – napisao je čelnik crno-belih.

Vladimir Vuletić Foto: ATA images

NAJVEĆA OPASNOST

Malo golova postiže Zlatibor od početka Superlige i teško je reći od koga Partizanu preti najveća opasnost, iako je napadačka četvorka Čajetinaca relativno iskusna. Uz napadača Stefana Vukića crno-beli bi trebalo da obrate pažnju na Janjića i Đakovca. Ipak, čini se da tim iz Humske zapravo treba da nađe način da “otključa” odbranu domaćina, koja se u poslednje tri utakmice konsolidovala, pa su došli i rezultazi.

Moraće, što iznuđeno, što sa namerom, Stanojević da menja ofanzivni deo Partizana za meč sa Zlatiborom. Sejduba Suma je suspendovan još uvu utakmicu, Umar Sadik će biti pošteđen usled lakše povrede zgloba kako bi bio spreman za duel Lige Evrope u Belgiji. Dakle, opasnos po Zlatibor će biti, pre svih, Bojan Matić, kao najistureniji napadač, a potom i Lazar Marković, Asano, Stevanović.. Svi sposobni da reše utakmicu.

KO JE FAVORIT NA KLADIONICAMA?

Bez dileme, Partizan je favorit na kladionicama u današnjem meču, bez obzira na naporan duel u Ligi Evrope sa Sfintul Georgijem. Pobeda crno-belih ne prelazi kvotu 1.20, remi se kategoriše kao podvig domaćina i vrednuje kvotom 6.00, a pobeda Zlatibora je prilika za ozbiljnu zaradu onih koji rizikuju, jer se uloženo množi sa 14.00.

KO SUDI?

U duelu između Zlatibora i Partizana pravdu će deliti Zoran Široki, koga je Partizan pre tri godine propisno isprozivao da je navijač Crvene zvezde i zato u Humskoj verovatno nisu zbog ovakve odluke. Podsetimo, klub iz Humske je tada okačio sliku Širokog sa meča crveno-belih u okviru Evrolige.

I to kao odgovor Zvezdi koja je tvrdila da će Partizanu u Nišu, kada su crno-beli praktično igrali za titulu, suditi njihov sudija.

- "Partizanovac" Zoran Široki. Svi u Niš - stajalo je na Tviter nalogu Partizana.

Zoran Široki Foto: MN Press

REČ AKTERA:

Aleksandar Stanojević, Partizan:

- Spremni smo za Zlatibor. Oni su se konsolidovali, gledao sam neke njihove utakmice, konsolidovali su se pre svega u odbrani, deluju disciplinovanije. Gledao sam i tu utakmicu koju smo odigrali sa njima na pripremama. Ne bih da pominjem igrače od kojih nam preti najveća opasnost, jer obično kad ih pomenem daju nam gol ti igrači. Mnogo nam je važan ovaj meč, tako se i pripremamo za njega.

Nemanja Anđelković, kapiten Zlatibora:

- Prvo bih se osvruno na prethodne tri utakmice gde smo bez poraza i gde mislim da smo mogli i više bodova da uzmemo. Što se tiče utakmice sa Partizanom, daćemo sve od sebe. Videćemo hoće li to biti dovoljno za bod ili čak tri. Spremni smo, ekipa je u dobrom raspoloženju i nadamo se najboljem.

OČEKIVANI SASTAVI:

Partizan (4-4-2): Popović, Miljković, Vitas, Ostojić, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Asano, Stevanović, Marković, Matić

Zlatibor (4-2-3-1): Čupić, Miličić, Glišović, Anđelković, Jezdimirović, Krstić, Miloradović, Janjić, Poček, Đakovac, Vukić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan90 CZV

    20. septembar 2020 | 12:05

    Cuj, kome smeta sudija. Pa zna se, jedinoj frakciji gde se svi slazu, "grobari kukavci" 🤣

  • SrbskiBek

    20. septembar 2020 | 12:18

    Jel kvota 1.20!????

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    20. septembar 2020 | 12:04

    Па и ови су се консолидовали након Воше и Лалетовог им тумачења ове игре...због тога су нарицали две недеље.. а Златибор за Румуне МЈ...могао би до ремија, ако их опет судије не потпомогну

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA