≫ 

Šest od 16 fudbalera Ekonomca iz Kragujevca zaraženo korona virusom

Klub malog fudbala Ekonomac boravio je u Tuzli na turniru

  • 4
KMF Ekonomac Printskrin: Youtube

Klub malog fudbala Ekonomac iz Kragujevca našao se u problemu, jer posle jednog turnira ima 6 zaraženih igrača korona virusom.

Kako saznajemo u Institutu za javno zdravlje Kragujevac on su bili u Tuzli na turniru, i pretpostavlja se da su tamo zaraženi jer i među igračima iz Tuzle ima zaraženih..

- Iz kluba je do sada korona potvtđena kod njih 6 od 16, koliko ih je bilo na utakmici u Tuzli. Pratimo ih kontaktiramo sa njima svaki dan, da vidimo da ne bude još - kaže za Telegraf.rs Dragan Vasiljević, direktor Instituta i dodaje da fudbaleri kod kojih je potvrđena korona imaju simptome.

Testirano je samo ovih 6, koji su imali simptome, i kojima je i potvrđena korona. Ostali će biti testirani po potrebi. Inače, u poslednjih 24 sata, do 15 sati danas, u laboratoriji Kragulj Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu testirano je 182 osobe, od kojih je 7 bilo pozitivno, i svi su iz Kragujevca. Sedmi pozitivni je iz FK Ekonomac, a kod prethodnih 5 korona je potvrđena prethodnih dana.

Podsetimo,  klub malog fudbala “Ekonomac” je osnovala grupa studenata Ekonomskog fakulteta na čelu sa Prof. dr Veroljubom Dugalićem i nekolicinom asistenata 07.11.2000. godine.

Klub je počeo da se takmiči u najnižem stepenu takmičenja Regiona FS Zapadne Srbije, a sa ciljem popularizacije malog fudbala na Univerzitetu kao i u Kragujevcu.

Danas je klub ubedljivo najtrofejniji u Srbiji.

U sezoni 2017/2018. godine klub je postao prvi u Srbiji sa dvocifrenim brojem titula, sa 10 titula prvaka države (od čega 9 uzastopnih), 4 nacionalna kupa, 4 duple krune, naš klub je sezoni 2017/2018. postavio nove standarde u malom fudbalu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA