≫ 

Pirlov Juve pobedio Sampu uz gol i asistenciju Ronalda, Parma izgubila od Napolija pred navijačima

Duel Parme i Napolija prvi je odigran uz prisustvo navijača pošto je regija Emilija Romanja dala "zeleno svetlo" da se ljubitelji fudbala polako vraćaju na stadione

  • 1
Kristijano Ronaldo

Foto: Tanjug/AP

Serija A krenula je u subotu utakmicama Fiorentina - Torino i Verona - Roma, ali je tek duel Parme i Napolija u pravom smislu označio novi život i početak italijanskog fudbala, jer je prvi koji je igran uz prisustvo navijača.

Doduše, do 1000 ljubitelja fudbala je smelo da se sabere na tribinama "Tardinija" zbog i dalje važećih mera donetih zbog pandemije korona virusa, s obzirom na to da su vlasti regije Emilija Romanja prve koje su dozvolile povratak dela navijača na stadione u tom delu države.

Napolitanci su slavili kao gosti 2:0 golovima dvojice najjačih napadačkih aduta Lorenca Insinjea i Drisa Mertensa.

Za Napoli je debitovao Nigerijac Viktor Osimen, i odmah nagovestio da će biti kapitalno pojačanje za tim Đenara Gatuza. Iako je u igru ušao tek u 60. minutu ključno je doprineo da se rezuultat konačno pomeri sa "mrtve tačke".

Doskorašnji ofanzivac Lila, koga su Napolitanci platili 80 miliona evra, četiri minuta po ulasku u igru, pravom reakcijom omogućio je Mertensu da lako pogodi za vođstvo, koje je u 77. minutu duplirao insinje laganom egzekucijom na odbitak od odbrane golmana Parme.

Za kraj programa za nedelju, Juventus je u odbranu titule krenuo protiv Sampdorije, i to sa laganih 3:0. Već u 13. minutu je Kuluševski iskoristio odbitak nakon propalog driblinga Ronalda, a sve dileme otklonio je Bonući u 78. minutu.

Ne bi se Ronaldo pomirio baš sa epilogom u kom nije strelac, a to je sprečio u 88. minutu. Dobio je loptu od Remzija na desnom krilu, poslao je u suprotan ugao neodbranjivo. Imao je čak 10 udaraca ka golu, a poslednji je bio taličan.

 

Serija A, 1. kolo

Nedelja

Parma – Napoli 0:2 (0:0)

(Mertens 63, Insinje 77)

Đenoa – Krotone 4:1 u toku

(Destro 6, Pandev 9, Zapakosta 35, Pjaca 75 - Rivijere 28)

Sasuolo – Kaljari 1:1

(Burabija 87 - Simeone 77)

Juventus – Sampdorija 3:0

(Kuliševski 13, Bonući 78, Ronaldo 88)

Ponedeljak

20:45 Milan – Bolonja

Fiorentina – Torino 1:0 (0:0)

(Kastrovili 78)

Verona – Roma 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    20. septembar 2020 | 23:28

    sampa je nesto sto samo vi znate , u itali ih zovu doria osim sampdoria

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA