≫ 

Partizan slomio Zlatibor, sudija "zvezda meča": Poništio je gol crno-belima, pa svirao penal!

Napet meč u Užicu, čini se da su i jedni i drugi imali razlog da budu ljuti na arbitra

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu  Zlatibora u 8. kolu Superlige sa 1:0, a centralna figura meča bio je sudija Zoran Široki.

Arbitar je ovaj meč obeležio sa dve sporne odluke, prvo jer je poništio gol Partizana, a zatim jer je dosudio penal za crno-bele, iz kog je postavljen konačan rezultat!

U prvom poluvremenu je na asistenciju pomoćnika poništio gol Matića, iako snimci nagoveštavaju da nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Drugo poluvreme donelo je odluku zbog koje su "eksplodirali" domaći igrači u završnici, kada se ušlo u poslednjih 10 minuta igre.

Tada je Široki pokazao na belu tačku zbog igranja rukom, ali ni u ovoj situaciji se na snimcima nije moglo ustanoviti da li je bilo elemenata za ovu odluku.

Bez obzira na sve, dobili smo još jedan meč u već predugom nizu utakmice koje potvrđuju da su VAR i gol tehnologija neophodni srpskom fudbalu.

FK Partizan, FK Zlatibor Foto: FKP

Tok meča, Zlatibor - Partizan 0:1

Kombinovanom sastavu Partizana je trebalo dobrih 20-tak minuta da koliko-toliko pohvata konce protiv defanzivno orijentisanog domaćina i dokaže da je favorit. Sam početa meča je bio spor, trom, što je i razumljivo s obzirom na činjenicu da su crno-beli imali težakevropski meč u Moldaviji, te da ih još teži očekuje narednog četvrtka.

Zato je uostalom Stanojević i mešao karte i na samom početku to nije izgledalo sjajno, posebno u poslednjoj trećini terena, gde Partizan kroz završni pas nije nalazio rešenje za blok Zlatibora.

Prvi ozbiljan udarac ka golu tima iz Čajetine uputio je Takuma Asano, pošto je posle lopte Uroša Vitasa “iz dubine” umakao čuvarima i šutirao snažno u prvi ugao, ali pored gola. Ipak,  iako je Partizan imao više loptu u posedu i tražio način da “otvori” odbranu Zlatibora golom, sve se nekako odvijalo stihijski, crno-beli bi pritisli rivala, a potom bi presing splasnuo, te je domaćin uspevao da se konsoliduje.

FK Partizan, FK Zlatibor Foto: FKP

Konce igre gostiju je potom preuzeo Lazar Marković, od koga je u minutama koji su usledili mnogo toga zavisilo na terenu. Napadač je prvosjajno šutirao sa 25 metara, posle povratne lopte Bojana Matića (pravo u golmana), a zatim je u nekoliko akcija sjajno razigravao saigrače, no, ponovo je završnica bila jalova, bez konkretnog rešenja.

Marković je imao još dva pokušaja glavom, od kojih je drugi prohujao pored leve stative golmana Čupića, da bi na isteku pola časa igre Denis Stojković pogodio prečku i to iz kornera.

Greška sudije Širokog iz 32. minuta svakako će biti predmet polemika narednih dana, jer je sa svojim pomoćnikom poništio gol Partizana u 32. minutu. Posle prekida, Urošević je vratio loptu glavom na drugu stativu, gde je Matić bio u čistoj poziciji, jer je jedan od igrača domaćina zakasnio u pravljenju ofsajd zamke, pa je napadač lako pogodio mrežu. Sudija Široki je, na sugestiju pomoćnika, ipak poništio pogodak.

FK Partizan, FK Zlatibor Foto: FKP

A, onda – grom iz vedra neba, surova kontra Zlatibora, posle greške Asana, izgubljene lopte na 35 metara, a ondai ispadanja Vitasa, koje je Đakovca ostavilo oči u oči sa golmanom Popovićem. Vezista domaćina je pokušao lob udarcem, ali je čuvar mreže crno-belih “skinuo” viđen gol.

Do kraja prvog dela, Partizan je imao još dve solidne prilke, prvo preko Markovića, koji je pokušao udarcem glavom, a na kraju i Matića, čiji udarac sa peterca, iz okreta, završava visoko preko gola.

Kada je shvatio da drugopozivci neće odmaći daleko, u nastavku meča Stanojević je promenio napadača i krilo, pa su umesto Matića i Stojkovića priliku dobili Sadik i Stevanović, a nešto kasnije je Smiljanića zemnio Bibras Natho.

Drugi deo igre Partizan je otvorio dobrom prilikom, koju je Marković pripremio Asanu, ali je Japanac bio malo van balansa, pa je lopta završila pored gola. Najjači tim crno-belih je bio dosta dominantniji i konkretniji, nego li što je to početni sastav, lakše dolazio u poziciju da ugrozi gol Čušića, vršio pritisak već na 35 metara od gola rivala, ali – završnice nije bilo.

FK Partizan, FK Zlatibor Foto: FKP

Pokušavali su Miljković, Marković, Asano posle asistencije Natha iz kornera, pa i sam Izraelaci iz prekida, ali je odbrana Zlatibora uvek nalazila pravo rešenje, a ako bi i poklekli, mladi golman Čupić bi “vadio kestenje iz vatre”.

Sve je ličilo na neke pređašnje mečeve gde je Partizan gubio bodove, ali je slamka spasa za crno-bele stigla u 78. minutu i to sa bele tačke. Posle centaršuta sa leve strane, lopta se odbila od zemlje i, tvrdio je sudija Široki, udarila Đokića u ruku, posle čega je pokazao na jedanaesterac, uz puno povika igrača i klupe Zlatibora. Naravno, Bibras Natho nije pogrešio – 0:1.

Video: Sumnjiv penal u Užicu: Da li je sudija Široki oštetio Zlatibor?

Očekivalo se da Zlatibor u završnici krene hrabrije posle primljenog gola, da pokušća da spase makar bod, ali je ritam nekako splasnuo i cno-beli su lako ikontrolisai meč do kraja, uz još dve poluprilike gostiju i jedan odličan pokušaj domaćina u drugom minutu nadoknade, koji je golman Popović sjajno odbranio.

Video: Partizan poveo iz penala, ovako je to izveo Natho

Zlatibor - Partizan 0:1

(Natho 80)

Stadion: Gradski, Užice Gledalaca: - Sudija: Zoran Široki

Zlatibor: Čupić, Jezdimirović, Islamović, Anđelković, Glišović, Krstić, Đakovac, Poček, Vladić (od 46. Đokić), Janjić, Vukić

Partizan: Popović, Urošević, Banjak, Vitas, Miljković, Smiljanić (od 58. Natho), Stojković (od 46. Stevanović), Zdjelar, Marković, Asano (od 85. Lutovac), Matić (od 46. Sadik)

 

Video: Poginula osmorica mladih fudbalera: Potresni snimci izvlačenja tela iz smrskanog kombija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 11 metara

    20. septembar 2020 | 20:28

    Penal po penal ...

  • doktor

    20. septembar 2020 | 20:24

    Ali Markec 6 metara u ofsajdu. Sudija svira faul na 16 metara. Ovo mora sa penalom da se resi.

  • 656

    20. septembar 2020 | 20:16

    Bez brige. Penal je uvek opcija ako neće milom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA