≫ 

Možeš da trošiš 250 miliona ne znači da ćeš biti prvi: Klop pokazao Lampardu kako se postaje šampion

Lester novom goleadom preuzeo lidersko mesto u Premijer ligi...

  • 7
Premijer liga, FK LIverpul, Celsi

Foto: Tanjug/AP

Izdašan prelazni rok za Čelsi, utrošenih 250 miliona evra na izuzetan napadački potencijal (Verner, Haverc, Zijeh...), ali džaba kada nazad nema ko da brani.

Frenk Lampard je ove nedeljne večeri konačno imao prilike da se uveri koliko je daleko od borbe za titulu i top fudbala koj igra šampion Liverpul, a koji će bar još jedno vreme ostati nedodirljiv za njega. Crveni su porazili Plavce na Stamfordu u derbiju 2. kola Premijer lige sa 2:0.

Alibi mogu da mu budu brojne povrede i nespremnost novajlija, ali Plavci su, posebno u odbrani ispoljili nedisciplinu (neznanje) zbog kojeg su kažnjeni. Ostali su sa desetoricom u najgorem trenutku, u 45. minutu kada je Danac Kristensen rvački oborio rukama Manea u izglednoj poziciji i time dao lepu prednost gostima u nastavku.

 

Jirgen Klop koji je namirisao krv, ubacio je Tijaga Alkantaru i pritisnuo Plavce samo sa jednim štoperom Van Dajkom, a ionako slaba odbrana Čelsija brzo je kapitulirala. Sjajnu su akciju izveli gosti, Salah do Firmina, ovaj za Manea, a napadač iz Senegala je majstorski glavom doveo goste u vođstvo.

 

Nije prošlo dugo, a na semaforu je već stajalo 0:2. Kepa Arizabalaga, golman za kojeg su izdvojili 80 miliona evra, napravio je kardinalnu grešku častio Manea u 54. minutu i pokazao po ko zna koji put da je nasjlabija karika u ovom timu.

 

Dugo Čelsi nije uspeo da prenese loptu na polovinu protivnika. Očekivano, s desetoricom je teško zapretiti obvakvom rivalu. Izgledalo je pomalo i zastrašujuće kako je Liverpul kombinovao i menjao pasove, ali su domaćini imali šansu da se vrate u meč.

Nesmotreno je Alkantara u 74. minutu oborio Tima Vernera, a glavni arbitar odmah pokazao na belu tačku. Loptu je namestio Žoržinjo, šutirao, ali je Alison majstorski pročitao taj udarac i sačuvao mrežu Crvenih.

 

Liveprul je propustio još nekoliko prilika da trijumf učini ubedljivijim, ali svakako da su i ovako zadovoljni.

A Čelsi, previše se istrošio na napadače ovog leta, možda budu bolji kad se Ben Čilvel oporavi, a Tijago Silva počne da igra. Ovi što trenutno igraju u odbrani, nisu top nivo, takvi ne donose titule.

Posle dva odigrana kola Lester je lider Prmijer lige sa najboljom gol-razlikom od svih sa maksimalnim učinkom. Sjajna ekipa Brendana Rodžersa savladala je u uzbudljivom meču Barnli na svom terenu sa 4:2.

Kapiten i najbolji strelac prošle sezone Džejmi Vardi je postio ove nedelje, ali su čak trojica različitih igrača pogađali mrežu gostiju. Klaretsi su prvi poveli preko Krisa Vuda u 10. minutu, ali je Harvi Barns izjednačio u 20. Lester je poveo autogolom Pitersa u 50. da bi levi bek Džastin u 61. povisio na 3:1.

Mladi štoper Djun je vratio Barnli u igru golom glavom u 73, ali je svaku sumnju oko konačnog ishoda otklonio Belgijanac Denis Pret koji je krunisao lepu akciju u 79. minutu za konačnih 4:2.

U sledećem kolu Lester gostuje Mančester Sitiju.

Premijer liga, 2. kolo

Subota

Everton - Vest Bromvič Albion 5:2

(Kalvert Luin 31, 62, 66, Rodrigez 45, Kin 54 – Dijangana 10, Pereira 47)

Lids – Fulam 4:3

(Košta 5, 57, Klih 41 penal, Bamford 50 – Mitrović 34.p, 67. Rid 63)

Mančester junajted - Kristal Palas 1:3

(Van de Bek 80 – Taunsend 7, Zaha 74 penal, 85)

Arsenal - Vest Hem 2:1

(Lakazet 25, Nketija 85 – Antonio 45)

Nedelja

Sautempton - Totenhem 2:5

(Ings 32, 90.p - Son 45+2, 47, 64, 73, Kejn 82)

Njukasl - Brajton 0:3

(Mope 4. penal. 7, Konoli 83)

Čelsi - Liverpul 0:2

(Mane 50, 54)

Lester - Barnli 4:2

(Barns 20, Piters 50. autogol, Džastin 61, Pret 79 - Vud 10, Djun 73/

Ponedeljak

Aston Vila - Šefild Junajted 19.00

Vulverhempton - Mančester Siti 21.15

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • veze

    20. septembar 2020 | 19:46

    da nije bilo crvenog ne bi boda liverpul uzeo..

  • Milan

    20. septembar 2020 | 20:02

    A koliko je liverpul potrosio u poslednjih 4-5 godina? Najvise u premier ligi.

  • Gargamel

    20. septembar 2020 | 19:46

    Trosi i CZ milione pa opet ispadne od Kiprana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA