≫ 

"Zlatni Orlić", za Telegraf, iz Belgije: Partizan i Voša imaće posla sa napadačkim mašinama

Desni bek Kortrijka Petar Golubović, član zlatne generacije srpskih omladinaca koji su pokorili Evropu 2013. godine, secirao rivale srpskih klubova u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

  • 15
Vojvodina - Partizan Foto: MN Press

Pogled na tabelu belgijskog prvenstva posle šest kola deluje prilično zabrinjavajuće po navijače Partizana i Vojvodine pred dupli belgijski izazov za naše predstavnike u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rival crno-belih Šarlroa deluje silno u povoju sezone, prvi je sa svih šest pobeda, dok se tim iz Liježa, nakon nedeljne pobede nad Kortrijkom, probio na drugu poziciju, pa je jasno da Partizan i Vojvodinu u četvrtak u gostima kod dva trenutno najbolja tima Belgije očekuje paklen posao da preskoče naredne prepreke i prođu do plej-of runde.

Naravno, daleko od toga da su Partizan i Vojvodina bez šansi, Šarlroa i Standard ne dolaze iz top evropskih liga, nisu Liverpul i PSŽ, imaju mana, a koliko su zaista kvalitetni, jaki, uigrani i spremni, i da li su veliki favoriti protiv srpskih timova, približio nam je Petar Golubović, desni bek Kortrijka, član zlatne generacije srpskih omladinaca koja je 2013. pokorila Evropu, momak čija se karijera te reprezentativne šampionske godine katapultirala u nebesa potpisom za Romu (kompletan intervju sa Golubovićem možete pročitati u utorak na Telegraf.rs).

Petar Golubović, FK Kortrijk Petar Golubović u dresu Kortrijka; Foto: Profimedia

Golubović je za naš portal, dan posle poraza njegovog tima od rivala Vojvodine Standarda (2:1), iz prve ruke, do tančina secirao naredne rivale naša dva kluba. Prvo, naravno, reč-dve o Standardu, najsvežiji utisci...

- Izgubili smo 2:1, uspeli smo da damo jedan gol do kraja prvog poluvremena, u drugom smo igrali dobro ali nismo uspeli da damo još jedan. Sudija nije svirao penal u našu korist u poslednjem minutu iako je gledao VAR... - ukratko je Golubović sumirao poraz na stadionu "Muris Dufrasne" gde će Vojvodina u četvrtak, verujemo, imati malo više sreće.

Golubović uopšte nema dilemu ko su igrači na koje Lalatovićev tim mora da obrati najveću pažnju, to je napadački trio u kojem fizički dominira 194 cm visoki Mamadu Obi Olare, koji građom neodoljivo podseća na slavnog Romelua Lukakua. Druga dvojica su Marokanci, Selim Amalah i Mehdi Karsela Gonzales, vrlo opasna, probojna i ubojita krila.

Petar Golubović u dresu OFK Beograda Petar Golubović dok je igrao za OFK Beograd Foto: MN Press

- Standard je dobra i organizovana ekipa i znamo kakav je to klub, ko je sve igrao tamo godinama unazad. Imaju Karsela, desno krilo, i Amalaha koji igra levo. To su dva najopasnija igrača i oni su pokretačka snaga tima, najbolji individualci. Igra im se protiv nas svodila na centaršuteve i duge lopte na visokog i velikog špica Olarea. Njegova rezerva je Urugvajac Avenati (upravo iz Kortrijka pojačao Standard, prim. aut.), po konstituciji je sličan Olareu, isto tako opasan. Igraju sa dva ofanzivna beka, mada su trenutno u deficitu jer im je standardni levi bek povređen.

Deluje kao da Vojvodina pred sobom ima "nemoguću misiju"?

- Možda budu malo umorniji jer su igrali ove nedelje i Evropu (pobedili Bala Taun, strelci Amalah i Avenati) i ovu utakmicu sa nama. To može biti šansa Vojvodine.

Iranci i Japanac za brigu Partizana

Ako je Standard tako opasan, šta tek reći za Partizanovog rivala Šarlroa, lidera prvenstva sa šest pobeda u šest utakmica i gol razlikom 12:2?

- Šarlrloa je ove godine stvarno dobro krenuo. Prvi su, i sada su u velikoj formi. Videćemo kako će to sve funkcionisati protiv Partizana - kaže Golubović.

Osim timske snage, naredni rival crno-belih ima nekolicinu sjajnih individualaca, probranih internacionalaca sa svih meridijana. Protiv Beršota u poslednjem kolu su dominirali Iranci Rezai i Alizadeh, strelci svih golova na meču, ali Golubović u prvi plan stavlja drugu dvojicu.

Petar Golubović u dresu OFK Beograda Petar Golubović dok je igrao za OFK Beograd Foto: MN Press

- Imaju dobre igrače poput Masima Bruna, Japanca Rijote Marioke, to su dva igrača koje bih akcentovao, s tim da je Bruno povređen, tako da je to plus za Partizan da ostvari nešto više. Ovde je već šesto kolo, ekipe polako ulaze u formu, biće zanimljivo videti te mečeve, videćemo na kraju ko će dobiti.

Važno je reći da Partizan konačno neće naići na bunker koji mu je bio potpuna enigma protiv Sfintula i Zlatibora. Što se toga tiče, crno-beli mogu "mirno da spavaju" pred put u Belgiju, jer će sa druge strane imati tim koji zna samo da gura loptu napred i voli da se nadigrava.

- U Belgiji se inače igra otvoren fudbal, to je slučaj sa svim ekipama, u svim utakmicama - vidi Golubović u tome i šansu crno-belih da češće dolaze do gol-šansi u četvrtak.

Partizan će, to je sigurno, imati prostora da otvara akcije i kontre.

- Generalno, u Belgiji nema puno taktike, kao na primer u Italiji gde se gleda svaki milimetar i svaki centimetar. Belgija je otovrena liga, pa će biti jako zanimljivo videti kako će se sa takvim timovima snaći Partizan i Vojvodina. Osim toga, belgijsko prvenstvo je vrlo zahtevno što se tiče fizičkih izazova, dosta se akcenat stavlja na taj segment. Stoga mislim da će Partizanu i Vojvodini biti teže da izguraju te utakmice.

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    21. septembar 2020 | 21:37

    Jel partizai poneo vazelin?

  • MARKO GROBAR

    21. septembar 2020 | 22:33

    Terzića, Ristanovića, Lalatovića, Antića i Tončeva, trajno udaljiti iz Fudbala, kad to uradimo onda može da se igra normalan fudbal. POKRETAČ SAOPŠTENJA JE TERZIĆ.

  • Kuku majko i uža rodbino

    21. septembar 2020 | 22:37

    Će ne načukaju ki tudje, tamo nema usko, ima da bidne širokoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA