Tijago već na debiju za Liverpul oborio rekord Premijer lige za samo 45 minuta na terenu!

Iako je sa ekipom odradio samo jedan trening, Španac je prikazao impresivnu partiju

  • 2
Tijago Alkantara Liverpul Foto: AP/Tanjug

Navijači Liverpula mogli su u nedelju da slave trijumf protiv velikog rivala Čelsija na gostovanju od 2:0, ali i da na delu vide kapitalno pojačanje u vidu Tijaga Alkantare.

Iako je sa ekipom odradio samo jedan trening, Španac je bio impresivan na Stamford Bridžu, gde je ušao u igru na startu drugog poluvremena umesto povređenog Džordana Hendersona.

Vrlo brzo su navijači Liverpula i Jirgen Klop mogli da vide kakvo su pojačanje dobili i koliko će Tijago dodatno doprineti dominaciji šampiona.

I za tih 45 minuta koliko je proveo na terenu, Tijagu je bilo dovoljno da statistički osramoti sve protivničke fudbalere, jer je imao 75 kompletnih pasova, više od svih Čelsijevih igrača koji su na terenu proveli svih 90 minuta. Mateo Kovačić mu je bio najbliži sa 64.

I njegovi saigrači mu nisu bili ni blizu, pa je tako najbliži posle njega bio Nabi Keita sa 49 pasova.

Takođe, od kako postoji statističko merenje pasova u Premijer ligi od sezone 2003/04, Tijagova brojka od 75 kompletnih pasova je više nego što je ikada imao ijedan igrač u Engleskoj za 45 minuta.

Pogledajte i snimak njegovih dodavanja i novi rekord Premijer lige:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA