≫ 

Zvezda pretekla Liverpul: Crveno-beli prvi u Evropi zbog pobede protiv Voždovca

U pitanju je lista nepobedivosti na domaćem terenu gde Zvezda beži jedan meč šampionu Engleske

  • 21
FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Osim što su povratili samopouzdanje i osvojili tri boda kojima su zadržali +6 u odnosu na Partizan, fudbaleri Crvene zvezde su u nedelju veče protiv Voždovca (6:0) izbili i na prvo mesto liste nepobedivih ekipa u Evropi - na svom terenu!

Crveno-beli su vezali čak 61 utakmicu na svom terenu bez poraza i tako prestigli Liverpul koji je ostao na 60 i koji je tek nedavno započeo svoju borbu za bodove u Premijer ligi.

U novoj sezoni, pobedama nad Novim Pazarom, Radničkim, Spatakom, TSC-om i Voždovcem, Zvezda je nastavila niz nepobedivosti na Marakani započet 30. aprila 2017. godine trijumfom nad Vojvodinom rezultatom 2:0.

U seriji koja još uvek traje, crveno-beli suzabeležili su 57 pobeda i samo četiri remija uz gol razliku 178:26! U aktulenom nizu Zvezda nije primila gol na Marakani na čak 35 mečeva, a raritet je da nijedan klub nije uspeo da postigne više od dva gola za 90 minuta!

Liverpul je, s druge strane, u seriji od 60 uzastopnih utakmica na svom terenu bez poraza. Čak 49 pobeda i 11 remija u seriji, započetoj remijem protiv Sautemptona (0:0) 7. maja 2017. godine, a uz gol razliku 163:36. Ekipa Jirgena Klopa nalazi imala je niz od 22 uzastopna trijumfa u Premijer ligi na “Enfildu”. Od 9. februara 2019. godine kad su dobili Bornmut 3:0, pa sve do tesnog trijumfa 2:1 protiv iste ekipe 7. marta 2020. uz gol razliku 70:15.

Podsetimo, Zvezda je u nedelju veče došla do trijumfa nad Zmajevima (6:0) zahvaljujući golovima Falčinelija (dva), Gavrića, Nikolića, Ivanića i Pavkova - od kojih su neki bili za TV špice.

Video: Pogledajte najzanimljivije trenutke meča FK Crvena zvezda i FK Voždovac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живкони

    21. septembar 2020 | 12:55

    Да је правде бежали би најмање 12 бодова, ал наравно да нема јер за мир у кући треба да буде што мања разлика!!!

  • Olimdar

    21. septembar 2020 | 13:27

    Drago mi je da pišete kako Zvezda pretekla Liverpul ali zašto ih ne pohvalite da je na prvom mestu u Evropi po dosudjenim penalima. Moje mišljenje je da to više bredi nego što pretekla Liverpul.

  • Cure

    21. septembar 2020 | 12:54

    Videlo se kolko nam.znaci Gavric mali Nikolic Petrovic..Sanogo nije potreban uopstee kao ni Jovancic Treba dati sansu deci i vredece visee a i odlicnii suu sto su pokazali sinoc..I nisu nam.potrebni nepostojeci penalii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA