Gde je, šta radi Almami Moreira? Sad ima firmu i menadžeriše, javio se na poziv Vojvodine

Uživa Moreira u igračkoj penziji

  • 1
Almami Moreira Foto: MN Press

Almami Moreira, nekadašnji fudbaler Vojvodine, najavio je meč Novosađana u Evropi.

Čuveni Moreira je za Vojvodinu igrao godinu dana, od januara 2012. do januara 2013. godine, a prethodno je veliko mesto zauzeo u srcima navijača Partizana.

Za to vreme, u crveno-belom dresu je odigrao 18 utakmica i postigao dva gola: jedan protiv Suduve u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a jedan „makazicama“ protiv BSK Borče u domaćem prvenstvu, koji je ujedno bio i jedini gol na tom meču.

Nakon odlaska iz Vojvodine, karijeru je nastavio u španskoj Salamanci, a potom i u portugalskom Atletiku, gde je na leto 2014. godine prestao sa aktivnim igranjem fudbala. Nakon toga se posvetio menadžerskom poslu, čime se i dalje intenzivno bavi.

Moj život je dobar, ali da budem iskren, nedostaje mi igranje fudbala. Sada radim u fudbalu i sa fudbalerima, imam svoju firmu, tako da ne mogu da se žalim. Međutim, najviše bih voleo da mogu ponovo da igram. To mi mnogo nedostaje, ali dobro, život mi je sada ovakav – kaže Moreira za klupski sajt Voše.

Iako ne gleda mnogo utakmica, on i dalje prati šta se dešava u srpskom fudbalu, pa tako zna i da je Vojvodina prošle sezone osvojila Kup Srbije i to pobedom u finalu protiv još jednog njegovog bivšeg kluba, Partizana.

138. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan U Partizanu je bio miljenik Foto: MN Press

Kad god sam u prilici, trudim se da pogledam neku utakmicu srpskog prvenstva, ali iz inostranstva je teško nalaziti prenose srpske lige. Naravno, sada više obraćam pažnju i na same igrače, te ukoliko primetim nekog mladog i talentovanog, trudim se da saznam što više informacija o njemu – ističe Moreira.

Pre nego što je došao u Vojvodinu, on je promenio veliki broj klubova, pa je tako nastupao i za Standard iz Liježa, narednog protivnika crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Za ekipu iz Belgije, Moreira je igrao od 2001. do 2004. i potom ponovo od 2005. do 2006. godine, pri čemu je zabeležio 114 nastupa i postigao 18 golova. U izboru navijača tog kluba, jednom je proglašen za najboljeg igrača Standarda u sezoni (2002), dva puta je bio drugi najbolji igrač ekipe (2003. i 2004), a jednom treći (2006).

Naravno, poznato mu je i da će se Standard i Voša uskoro sastati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pri čemu smatra da oba tima imaju jednake šanse za prolaz dalje.

Bernard Parker i Mohamed Aval Isah Momenat sa derbija Foto: MN Press

Iskreno, mislim da su šanse 50:50. Poznajem oba kluba i znam da i Vojvodina i Standard uvek traže talentovane igrače, te da redovno imaju dobar tim. Mislim da oba tima vide svoju šansu za prolaz. U Srbiji uvek ima perspektivnih fudbalera, pa tako i u Vojvodini, koja je, uz Partizan i Crvenu zvezdu, jedan od najboljih klubova u državi. Siguran sam da će to biti dobra utakmica – napominje Moreira.

Njegov sin je donedavno bio član mlađih kategorija Standarda, ali otkako je otišao, ni on više nije u kontaktu sa klubom iz Liježa.

Nisam u kontaktu sa bilo kim iz Standarda. Moj sin je igrao tamo, ali je ove godine prešao u Benfiku. Od tada, ne čujem se sa bilo kim iz kluba, pa tako ni sa njihovim sportskim sektorom. Međutim, s obzirom na to da se bavim transferima, znam da je Standard ove godine doveo nekoliko vrlo dobrih igrača, iako sa njihovim kvalitetima nisam detaljno upoznat – rekao je Moreira.

On je dodao da će mu biti vrlo drago da svoj sledeći dolazak u Srbiju iskoristi i za posetu Vojvodini, kojoj je poželeo mnogo sreće u predstojećoj utakmici.

Video: Vojvodina načela Radnik preko Bojića, Lalatović slavio u svom stilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baca

    21. septembar 2020 | 18:37

    Sta Vam znaci "Ne cujem sa sa bilo kim iz kluba?" ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA