≫ 

Pepova osveta mučitelju Nunu: De Brujne plesao s Vukovima i vodio Siti do premijerne pobede u sezoni

Građani trijumfovali u Vulverhemptonu sa 3:1

  • 0
Manchester City, Wolverhampton Wanderers Čovek koga je čitava FPL zajednica čekala sa nestrpljenjem: KDB. Foto: Tanjug/AP

Od ubedljivog izdanja u prvom poluvremenu do čupanja na kraju. Veliki rolerkoster su prošli fudbaleri Pepa Gvardiole na gostovanju u Vulverhemptonu gde su ipak slavili nekako sa 3:1. Malo na kvalitet, a malo i na sreću.

Time su se osvetili Vukovima i Nunu Espiritu Santu za prošlogodišnja dva poraza u Premijer ligi koji su verovatno i odlučili trku za titulu i omogućili Liverpulu da se odlepi na tabeli i bude nedodirljiv, mada igra Građana u drugom poluvremenu mora da bude opomena.

Odličnih prvih 45 minuta Mančester Sitija obeležili su Kevin de Brujne i Fil Foden.

Prvi je sam izborio jedanesterac pored navinog Saisa i doneo sam prednost gostima u 20. minutu, dok je mlađani Foden u 32. krunisao sjajnu kombinaciju sa Rahimom Sterlingom i povisio na 2:0.

Vukovi su u prvom poluvrmenu baš bili bez ideje, a rasploženi golman Rui Patrisio skinuo je zicer De Brujneu u 44. minutu, malo nakon što je Raul Himenez prvi put zapretio gostima.

Ipak, drugo poluvreme je donelo bolje izdanje Vulvsa. Gabrijel Žesus je istina mogao da poveća prednost u 56. i 71. minutu iz izglednih pozicija, a u drugoj prilici je i postigao gol koji je poništen zbog ofsajda.

Kao pre mesec dana u Lisabonu na Ligi šampiona, ponovo su Gvardiolini puleni ispoljili defanzivne nedostatke, što je tim Nuna Espirita Santa iskoristio da iskomplikuje utakmicu u samom finišu.

Danijel Podens je u 78. minutu majstorski proturio loptu kroz noge skupocenom De Brujneu i centrirao pravo na glavu Raula Himeneza koji je stigao do drugog gola u dve utakmice.

Posle tog pogotka Vukovi su još žešće pritisli Mančester Siti, ali su u petom minutu nadoknade ipak kapitulirali. Gabrijel Žezus je ipak stigao do prvenca ove sezone i to zahvaljujući odbitku koji je zavšio iza leđa Rui Patrisija za konačnih 3:1.

Napomenimo i da je u redovima gostiju u finišu debitovao i Feran Tores, krilni napadač koji je tokom leta stigao iz Valensije. Nejtan Ake, pridošlica iz Bornmuta bio je starter.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA