Rat saopštenjima, pa zajedničke večere uz vino: Ovako su se nekada "voleli" Vuletić, Terzić i Kokeza

I u prošlosti je bilo žestokih sukoba i uvreda čelnih ljudi večitih rivala i FSS-a, ali je bilo i sdračnih osmeha pozdrava, pa čak i druženja

  • 25
Srpski superligaši na Kipru, Zvezdan Terzić, Slaviša Kokeza Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gotovo svakodnevno srpski fudbal tone sve dublje i dublje u blato i bespoštedni rat saopštenjima u kojem se ne biraju sredstva, a koji samo povećava i ovako velike animozitete između navijača Crvene zvezde i Partizana.

Gotovo da nema utakmice Zvezde i Partizana da se druga strana ne oglasi. Ulgavnom se to radi zvaničnim saopštenjima, ali bude i reakcija na društvenim mrežama na zvaničnim nalozima, na kojima se pojavljuju i skandalozne psovke i neumesni komentari za zvaničan profil i veličinu kluba.

Ipak, ovo nije ništa novo za srpski fudbal, a takvi ratovi saopštenja viđeni su i pre 10 godina, kada su bili u punom jeku u periodu dok je na čelu Zvezde bio Vladan Lukić, a na čelu Partizana Dragan Đurić. Iako mnogi veruju da su iza njih stajali drugi ljudi, moćniji, danas uticajni u vlasti, koji su uticali na sastavljanja saopštenja obe strane, taj period poznat je po velikoj netrpeljivosti dve strane i kao početak jednog novog trenda - rada saopštenjima, koji se prelio i na košarkaške klubove.

Slična situacija bila je i 2017. godine, kada je rat saopštenjima kulminirao posle Zvezdine izgubljene titule koja je bila unapred viđena zbog velike bodovne prednosti pred plej-of. Zatim je Partizan osvojio i Kup, nakon čega se na konferenciji nije pojavio tadašnji trener Boško Đurovski, već je na Marakani sazvana vanredna konferencija Zvezdana Terzića, koji je žestoko isprozivao Slavišu Kokezu da je "grobar srpskog fudbala i navijač Partizana".

Nije dugo trebalo da prođe, pa su tri strane - Zvezda, Partizan i FSS seli za isti sto, uz večeru, vino i osmehe, palo je pomirenje.

Kasnije je bilo novih trzavica na relaciji Terzić - Kokeza, Terzić - Vuletić, Terzić - Vučelić, Terzić - Vazura, ali u javnosti je slika uglavnom bila potpuno drugačija. Iako su pre toga jedni prema drugima izneli najstrašnije uvrede. Izuzetak je samo odnos Terzića i Vuletića, koji su se umalo sukobili u Grimaldi forumu u Monaku nakon žreba za Ligu Evrope Zvezde i Partizana.

Prisetite se kako su se nekada zdravili i "voleli" oni koji su nekada ratovali saopštenjima, a sada ponovo nastavljaju sa istom praksom.

Video: Delegacija Zvezde napustila Humsku pre kraja derbija, Terzić i Vuletić se nisu pozdravili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    22. septembar 2020 | 13:22

    Зато нас и нема на фудбалској мапи...

  • Mrmot

    22. septembar 2020 | 14:08

    Bruka i sramota ko vodi nas fudbal, kako se bogate i sta rade, u stvari rade sve osim osim onoga sto bi trebalo. Glavni motiv brzo i lako se obogatiti.

  • Hej

    22. septembar 2020 | 13:59

    Nema tu mržnje, samo dobrog zezanja i smejanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA