≫ 

"Morate biti zveri na terenu, pobedite Standard i promenite život sebi i svojim porodicama"

Jaka poruka Nenada Lalatovića igračima Vojvodine uoči gostovanja u Belgiji

  • 2
Nenad Lalatović

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Vojvodine u četvrtak od 20 časova gostuju u Liježu protiv Standarda u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dan uoči polaska u Belgiju trener Nenad Lalatović je istakao spceifičnost igranja u evropskim takmičenjima.

- Drago mi je što smo došli do trećeg kola, ali bih više voleo da smo igrali od prvog. Ja sam evropske utakmice imao i kao igrač i kao trener, ali neki naši igrači nikada nisu igrali u Evropi. To su specifične utakmice sa vrlo kvalitetnim protivnicima, protiv kojih ne možete da igrate u Superligi.

- O Standardu ne treba trošiti reči. Bili su 10 puta prvaci Belgije i imaju mnogo reprezentativaca. Imaju svoj kvalitet, igraju kod kuće i trenutno su drugi na tabeli. Nedavno su pobedili na strani. Odmarali su neke igrače zbog nas, jer očito su nas ozbiljno shvatili, što mi je drago - rekao je Lalatović, a preneo klupski sajt.

Trener Vojvodine je naglasio da njegov tim ide na pobedu i da želja može da bude odlučujući faktor.

-  Vidi se koliko žele da uđu u grupnu fazu Lige Evrope, a mojim igračima sam rekao da nemaju šta da izgube, te da je u fudbalu sve moguće. Standard je apsolutni favorit, ali to je bila i Astana protiv Budućnosti, pa je Budućnost pobedila u gostima. Standard nije ništa veći klub od Vojvodine, koja ima svoju tradiciju i koja ne treba da se plaši nikoga.

- Naravno, po budžetu su ispred nas, ali ovakve utakmice ne igraju pare. Naši igrači moraju da pokažu da imaju veću želju od fudbalera Standarda. Ako žele da obezbede svoju egzistenciju, na ovakvom meču moraju da pokažu da to zaslužuju. Ne idemo tamo samo da bismo odigrali, već se i u glavi i na treninzima spremamo da izbacimo Standard. Biće teško, ali tako moramo da razmišljamo.

Nenad Lalatović

Printskrin: Youtube/Fk Vojvodina

- Bilo bi fenomenalno da po prvi put igramo u grupnoj fazi Lige Evrope, a ja bih bio presrećan da Vojvodina bude prvi klub u mojoj trenerskoj karijeri sa kojim ću učestvovati u jednom takvom takmičenju - poručio je Lalatović.

Utakmica u Liježu će se igrati bez prisustva publike, što može biti olakšavajuća okolnost za igrače Vojvodine.

- To možda više odgovara gostujućim igračima. Kao igrač, svojevremeno sam za reprezentaciju sveta u Rumuniji igrao pred 100.000 ljudi na oproštaju Georga Hadžija. Tu je bio i naš pokojni selektor Radomir Antić, kao i Fatih Terim.

FK Vojvodina

Foto> MN Press

- Međutim, na takmičarskim utakmicama, kao igrač skoro da nikada nisam obraćao pažnju na atmosferu. Uvek sam bio fokusiran na ono što mi je trener rekao i da ispunim svoj zadatak u igri. Igrač mora biti skoncentrisan, a tokom karijere sam svojim fudbalerima nekoliko puta umeo da zamerim na tome. Igrači na terenu moraju biti zveri, gladni uspeha.

Lalatović je dodao i da njegove igrače ne treba posebno motivisati.

- Problem je motivisati igrača protiv manjih klubova, a protiv ovako velikog, moja motivacija im nije potrebna. Treba im samo da im kažem šta taktički očekujem od njih. Taj meč njima menja život, kao i njihovim porodicama. Moj najveći uspeh je kad mogu da pomognem svom ocu i bratu, odnosno da svojoj deci dam ono što mi traže. To je uspeh svakog čoveka i oni taj uspeh imaju. Pobedite i promenićete život ne samo sebi, već i vašoj porodici. To je moja poruka za njih - zaključio je Lalatović.

Video: Vojvodina sa penala duplirala vođstvo na Karađorđu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K4shin

    22. septembar 2020 | 19:25

    Тако је Лалате, није ово Пеналтизан и памет у главу.

  • Miki

    23. septembar 2020 | 09:18

    Neces ti nikud !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA